Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#821 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 06:19

niestety z powodów finansowych i obowiązków muszę zrezygnować z jutrzejszego wyjazdu;( na pewno pokręcę coś w swoich okolicach więc jak ktoś zostaje we Wrocku to zapraszam w grupie zawsze raźniej

#822 wtd

wtd
  • Użytkownik
  • 284 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 10:47

niestety z powodów finansowych i obowiązków muszę zrezygnować z jutrzejszego wyjazdu;( na pewno pokręcę coś w swoich okolicach więc jak ktoś zostaje we Wrocku to zapraszam w grupie zawsze raźniej

Ja bym się pisał

#823 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 13:20

Chciałem sam jechać na Pradziada w sobotę, ale wyszło inaczej :)

Jedziemy na jedno lub dwa auta, ja, Castor i suchy, może Chriss się jeszcze zgodzi. Koło 8 wyjeżdżamy, chcemy na rowerze ze Zlotych Hor ruszyć koło godziny 10. Planowana trasa ma 120 lub 165km, ponad 3000m w pionie, kilka przełęczy i wjazd na Pradziada. Nie trzeba być wycinakiem ale miłe jest doświadczenie w jeździe po górach bo trasa jest wymagająca. Nie będzie płaskich kawałków :)

#824 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 14:15

ja na Pradziada na pewno się nie porwę, w takim razie planuję taką wycieczkę:

http://connect.garmi...tivity/72559574 czyli 2 razy Tąpadła + dojazdy

w związku z tym szukam chętnych którzy by się do mnie przyłączyli ;-)
start myślę że o 10 z krzyżówki Klecińskiej Hallera i Grabiszyńskiej tak żeby spokojnie zdążyć na finał podjazdu pod Plateau de Beille

jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt

#825 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 14:46

W wysokie góry najlepiej na początku wybierać się samemu albo z kimś na podobnym poziomie. Może wtedy ocenić na co człowieka stać i nie ma żadnego ciśnienia. Ja pamiętam mój pierwszy wyjazd w góry to zdychałem na pierwszym podjeździe, gdzie reszta wjeżdżała jakby górki nawet nie widziała :D

Ale każdy kolejny wyjazd i się człowiek szybko wyrabia.

#826 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:09

...

Ale każdy kolejny wyjazd i się człowiek szybko wyrabia.

potwierdzam, autopsja ;-) ujmując to lakonicznie, oprócz obwodu łydek zmienia się nastawienie przed czymś mocniejszym/dłuższym, to też dość ważne.

#827 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:43

Cześć, słuchaj może ja się porwę... ale - no własnie jest jedno ale - dawno nie jecghałem dystansu pow. 100 km, co prawa ostatnio na ustwce z chrisem po wzgórach trzebnickich było 90 km ze avg 30 km/h, to jednak Tąpadłą i taki dystans (pewnie będzie trochę wiało..) ...no nie wiem, w tamtą okej - powyżej 100-tki nie wiem co będzie się ze mną dziać(?!) Jak mi odetnie prąd to nici... choć jeśli jazda w większej grupie - mogę dać radę... ps. ja wyjeżdżam z pl. Jan Pawła - także najwygodniej mi pojechać w str. lotniska...

(793 761 628 -> mój kom)

pozdr.
Tomek

ja na Pradziada na pewno się nie porwę, w takim razie planuję taką wycieczkę:

http://connect.garmi...tivity/72559574 czyli 2 razy Tąpadła + dojazdy

w związku z tym szukam chętnych którzy by się do mnie przyłączyli ;-)
start myślę że o 10 z krzyżówki Klecińskiej Hallera i Grabiszyńskiej tak żeby spokojnie zdążyć na finał podjazdu pod Plateau de Beille

jeśli ktoś zainteresowany to proszę o kontakt

#828 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 17:57

Mamy jeszcze jedno miejsce w aucie jeśli ktoś jest chętny.

#829 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2011 - 18:20

Hej,

Nie mogę Was zawiesc chłopaki !!! Jadę z Wami, a w szczególnosci
zabieram się z Arturem Ś.
Jutro punkt 7.30 rano. ;-)

Do zobaczyska.

#830 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 18:51

Czemu szambo wypływa zawsze w piątkowe popołudnie? Dopiero wychodzę z roboty, ale na weekend do pracy z Czech ściągnąć się nie dam :D Zostawiam w biurku służbowy telefon ;)

#831 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 19:00

Cześć, słuchaj może ja się porwę... ale - no własnie jest jedno ale - dawno nie jecghałem dystansu pow. 100 km, co prawa ostatnio na ustwce z chrisem po wzgórach trzebnickich było 90 km ze avg 30 km/h, to jednak Tąpadłą i taki dystans (pewnie będzie trochę wiało..) ...no nie wiem, w tamtą okej - powyżej 100-tki nie wiem co będzie się ze mną dziać(?!) Jak mi odetnie prąd to nici... choć jeśli jazda w większej grupie - mogę dać radę... ps. ja wyjeżdżam z pl. Jan Pawła - także najwygodniej mi pojechać w str. lotniska...

(793 761 628 -> mój kom)

pozdr.
Tomek

jakby co to telefon do mnie to 665 193 299

aa jeszcze jedno zastrzeżenie - niestety po napisaniu wcześniejszego posta dowiedziałem się, że między 9 a 10 muszę być na różance bo mają przywieźć mebel i muszę być żeby go wtargać do mieszkania
Mam nadzieję że będą bliżej 9 niż 10 i się na tę 10tą wyrobię, jeśli do 9.30 ich nie będzie to mogę mieć duży problem z dojechaniem na 10 na to skrzyżowanie, a nikogo nie chcę zatrzymywać ani wystawić do wiatru :-/

#832 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 20:25

jutro ok 15 (wiem wiem późno ale szybciej nie dam rady) jak by ktoś był chętny trasa ok 70-80km (no chyba że będzie dobre samopoczucie to coś się jeszcze dołoży) start z krzyżówki ul. Głównej i Stabłowickiej kierunek na Środę Śląską. Jak by co dajcie znać. Pozdro

#833 Philippe

Philippe
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 20:27

Kurcze - nie dam rady... letnie przeziębienie do tego gorączka i osłabienie...

(793 761 628 -> mój kom)

pozdr.
Tomek

jakby co to telefon do mnie to 665 193 299

aa jeszcze jedno zastrzeżenie - niestety po napisaniu wcześniejszego posta dowiedziałem się, że między 9 a 10 muszę być na różance bo mają przywieźć mebel i muszę być żeby go wtargać do mieszkania
Mam nadzieję że będą bliżej 9 niż 10 i się na tę 10tą wyrobię, jeśli do 9.30 ich nie będzie to mogę mieć duży problem z dojechaniem na 10 na to skrzyżowanie, a nikogo nie chcę zatrzymywać ani wystawić do wiatru :-/

#834 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 20:41

widzę, że ekipy na poszczególne wypady zgadują się równie sprawnie, komedia normalnie :mrgreen:

#835 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 15 lipiec 2011 - 21:28

Ja jestem chętny, ale na jazdę w niedziele. Sobota całkowicie odpada przez pracę.. Jeśli ktoś jest chętny to piszcie ;-)

#836 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 15 lipiec 2011 - 22:20

Cześć,

Ja dopiero niedawno ściągnąłem do domu z Gdańska... Uff. Droga istna amba. :-x

Co do jutrzejszego wyjazdu na Pradziada to mamy jeszcze 1 wolne miejsce w aucie! Zapraszam na zbiórkę na 7:30 na ul. Poleską. Konkrety na telefon, Mój numer to 609832033.

Do zobaczenia jutro rano chłopaki, o 7:30. :-D

widzę, że ekipy na poszczególne wypady zgadują się równie sprawnie, komedia normalnie

To już chyba nasza wrocławska tradycja... ;-) Dobrze, że dziś zgadaliśmy się w ciągu dnia, bo normalnie w piątki to gdzieś koło 22:00 dopiero wiadomo gdzie pojedziemy... ;-)

#837 jarekdre

jarekdre
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądWrocław

Napisano 16 lipiec 2011 - 21:56

Cześć
Gdyby ktoś miał ochotę jutro na przejażdżkę ok 70 km (leśnica -środa sl.powrót),tempo ok 30 lub wolniejsze do ustalenia. Miejsce zbiórki koło kościoła (parking) ul wolska -leśnica.
godzina 9.00 0-601880874 Jarek

#838 suchy

suchy
  • Użytkownik
  • 800 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipiec 2011 - 06:56

Wspólnie z Platonem mieliśmy zamiar robić rozjazd po wczorajszym, kierunek Oleśnica (bez hopek) ale w domu dowiedziałem się że znajomi grzeją nad jez. Mietkowskie i chyba skoczę tam rowerem w jedną stronę, jeżeli ktoś planuje kręcić w tamtych okolicach to mogę potowarzyszyć do jeziora, start ok 11:00 z Psiego Pola

#839 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 17 lipiec 2011 - 13:36

Wypad jak zwykle się udał. Trasa była cięższa niż myślałem i porządnie nas wymęczyła :) Zrobiliśmy 3km w pionie na dystansie 165km (po pierwszych 110km mieliśmy 2600m w pionie).

Dołączona grafika

A tu jeszcze krótki filmik:

#840 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 17 lipiec 2011 - 14:37

Hej,

Dziękuję za MEGA UDANY kolejny wypad na Pradziada !!! :mrgreen:
Wyjazd zaowocował nowymi rekordami: VMAX oraz CZAS WJAZDU NA PRADZIADA
(z płyty na 50x23). Jest moc :-D . Wg mnie w atmosferze wyścigowej i w dobie adrenaliny
powinno zejsc sie do 30min, ale to za kilka sezonow.
Za rok startuję w czasówce na Pradziada pod koniec maja.

Filmik oddaje trudnosc podjazdu w 100%. Brawa dla każdego z Nas, ponieważ 3km w pionie na 165km to istna droga krzyżowa :shock: .

Dziękuję jeszcze raz.

Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź