Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie
Napisano 05 sierpień 2011 - 20:44
Napisano 05 sierpień 2011 - 20:46
Napisano 08 sierpień 2011 - 10:08
Jak tam po sobotnim wypadzie... niestety nie mogłem, ale jestem ciekaw jak Wam poszło..?
Śmiem zaproponować kolejny górski wypad zdecydowanie bliżej ...w góry Sowie (opcja powrotna: z Wałbrzycha pociągiem do Wro)
Mam w głowie wiele ciekawych tras (i tych płaskich) - tj. klasyk Wrocław - Lubiąż - Wrocław (uff 140 km, tu potrzebny peletonik, co by mieć motywację ukończyć)
ps. zupełnie na pograniczu - co do Kotliny Kłodzkiej naprawdę świetny jest finisz do Rynku w Bysrtrzycy Kłodzkiej (ok. 600m ostry podjazd przez basztę, na oko 10 - 14 %) finisz prawie jak na Fleche Walonne ;D
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 08 sierpień 2011 - 11:22
Jest tu kto..? Oj coś chwilowo zamarło na forum.
Eee, tam gadasz. Dopiero co się na sobotę ustawialiśmy... :-P
Śmiem zaproponować kolejny górski wypad zdecydowanie bliżej ...w góry Sowie (opcja powrotna: z Wałbrzycha pociągiem do Wro)... Mam w głowie wiele ciekawych tras...
Jestem zainteresowany. Zbliża sie długi weekend, a i pogodę wczoraj w TV zapowiedzieli całkiem fajną (w okolicach soboty/niedzieli/poniedziałku ma być słonecznie i gorąco) więc ja jestem jak najbardziej ZA. :-D Dogadamy się w granicach czwartku/piątku.
Napisano 08 sierpień 2011 - 11:41
Jak tam po sobotnim wypadzie... niestety nie mogłem, ale jestem ciekaw jak Wam poszło..?
Poszło tak: http://connect.garmi...ivity/104477409 , z takim zastrzeżeniem że ja z merxinem wróciłem pociągiem, natomiast Krzysiek, Piotrek i Artur kręcili do miejsca startu. Ponadto Krzysiek i Piotrek zaliczyli jeszcze po drodze Bukowinę Kłodzką.
Pogoda dopisała - więc kogo nie było niech żałuje :-P .
Napisano 08 sierpień 2011 - 16:24
Jedziecie gdzieś w czwartek/ piątek? Co z pradziadem?
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 08 sierpień 2011 - 17:09
Cześć. Chętnie się przyłączę na Góry Sowie.
O, fajnie, że się wreszczie odezwałeś w naszym wątku. W takim układzie jest już nas 3 na Góry Sowie w weekend. :-D
Jedziecie gdzieś w czwartek/ piątek? Co z pradziadem?
Pojedziemy na weekend. Myślę, że dla osób pracujących, wypad w tygodniu jest niemożliwy. Co innego Ci co mają wakacje... :-> Pojedziemy w Góry Sowie na ten weekend, no chyba, że będą chętni na Pradziada, to ja z przyjemnością. Jak będziesz chciał, umówimy się i spotkamy na trasie etapu w Górach Sowich. Na tą chwilę jest nas 3 osoby: Philippe, Cukier i ja. Z pewnością inni dołączą.
Tak jak pisałem, dogadamy się jeszcze w okolicach czwartku/piątku co do szczegółów.
Zapraszamy wszystkich chętnych! Ma być super pogoda! :-D
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 10 sierpień 2011 - 12:39
ja niestety w sobotę pracuję, no chyba ze by ekipa byla skora aby jechać w niedziele
Wszystko jest kwestią ustalenia. Mój udział też zależy od kilku czynników. Mamy w planie z Husarią trening czasowy, nie wiem jeszcze czy w sobotę czy w niedzielę. Dogadamy się w piątek najpewniej. Zresztą weekend dłuuuuugi :-D także mamy 3 dni do planowania.
pobawiłem się programem do rysowania profilów podjazdów
Świetna robota poglądowa! Dzięki Natus. :-D
Napisano 10 sierpień 2011 - 18:22
jako, że wybieram się jutro na rower... daję wszem i wobec wszystkim znać -> może ktoś chętny? (przeważnie wylot na północny-zachód Wrocławia)
Przewiduję nie więcej niż 60 km na rozruch, ale w dobrym tempie...
Zapraszam!
Tomek
793 761 628 - jak coś sms-ować, dzwonić ;-)
Gosc_Castor Troy_*
Napisano 11 sierpień 2011 - 10:41
Z uwagi na długi weekend proponuję zrobić wypad w niedzielę. Raz, że ma być cieplej niż w sobotę, a w perspektywie jest jeszcze wolny poniedziałek. :-D
Philippe, Cukier, Ziele477 dajcie znać czy Wam pasuje.
Inni chętni? Proszę się zgłaszać. :-D
Napisano 11 sierpień 2011 - 11:46
Philippe, Cukier, Ziele477 dajcie znać czy Wam pasuje.
Słusznie. Na dziś - jak najbardziej pasuje -> jadę, z góry proponuje start honorowy o godz. 10:00 ( z Rynku? ;-) hehe )
ps. Czy gdzieś w necie jest portal, na którym można dokładnie obliczyć i narysować trasę ...razem z profilami..? ;-) Czy tylko Wasze magiczne garminy to potrafią(?)
Pytanie podstawowe jaką trasę planujemy dokładnie - tzn. czy "klasyk" pt. Wrocław - Walim - Wałbrzych (opcja powrotu pociągiem)
Czy też pociągiem do Jaworzyny Śląskiej - wtedy typowo górski etap (m.in Przeł. Sokola - Reczka - itp) -> Wałbrzych (albo powrót na Jaworzynę - pkp)
Z góry chciałbym Was uprzedzić - b. dawno po takich górkach nie jeździłem, także nie chcę przesadzić, choć wiadomo w grupie zawsze raźniej i więcej motywacji... zupełnie inna jazda, ale od ew. "zajechania" się już nie ucieknie...
Napisano 11 sierpień 2011 - 12:18
Czasami aby znaleźć ścieżkę trzeba troszkę poprzerzucać warstwy, osobiście często zmieniam zwykłe mapy google na open street map no i satelitkę. Podaje profil chociaż często sumaryczna ilość podjazdów troszkę odbiega (raz w górę raz w dół) od tego co wyliczają garminy chłopaków, różnice w granicach +/- 5-10%
...Z góry chciałbym Was uprzedzić - b. dawno po takich górkach nie jeździłem...
Dlatego proponuję w ramach przygotowań skorzystać z zaproszenia p.o.s.t`a na dzisiaj 8-)
W góry nie jadę ale jeżeli mogę to chciałbym zasugerować fragment do objechania
Propozycja, osobiście tego nie sprawdzałem ale podobno podjazd od jez. Bystrzyckiego na Glino jest fajny i wart obadania, natomiast z Walimia (przez Grządki) do Rzeczki gwarantuje moc wrażeń :mrgreen:
Napisano 11 sierpień 2011 - 12:46
Philippe jeżeli chcesz pojeździć w grupie 3-4 osób to wpadnij do Wysokiej na godzinę 17:30. Dzisiaj w planie kilka mocniejszych kilometrów do przejechania. Wyjazd z naszej strony w tygodniu na północ od Wrocławia nie wchodzi w grę.
Dzięki za zaproszenie, dziś do Was niestety nie dołącze, ale skorzystam
w przyszłości
Napisano 11 sierpień 2011 - 12:51
Magiczny portal to www.gpsies.com czyli potocznie "cyganie" ;-)
Czasami aby znaleźć ścieżkę trzeba troszkę poprzerzucać warstwy, osobiście często zmieniam zwykłe mapy google na open street map no i satelitkę. Podaje profil chociaż często sumaryczna ilość podjazdów troszkę odbiega (raz w górę raz w dół) od tego co wyliczają garminy chłopaków, różnice w granicach +/- 5-10%
Dzięki - watro, a nawet trzeba to znać!
W góry nie jadę ale jeżeli mogę to chciałbym zasugerować fragment do objechania
Propozycja, osobiście tego nie sprawdzałem ale podobno podjazd od jez. Bystrzyckiego na Glino jest fajny i wart obadania, natomiast z Walimia (przez Grządki) do Rzeczki gwarantuje moc wrażeń :mrgreen:
Tak, tak..! Znam ten podjazd na Michałkową - pod koniec ściana 10/11 %, wąska asfaltowa droga - ogólnie średnio-dobrej jakości, podjazd daje w dupę... na ostatnich metrach można stanąć dęba (może przesadzam, ale jest o co walczyć) ;-)