Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#321 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 wrzesień 2010 - 18:30

Ja za to zapraszam na jutro na wypad jelenia - jelenia bądź którakolwiek z propozycji wcześniej proponowanych. Wyjazd 5:40 z Wrocławia. Jedzie nas 4 lub 5 jak na razie.
Powrót ok 17-18.
pozdrawiam

#322 jarekdre

jarekdre
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 wrzesień 2010 - 19:02

Ja też będę :lol: trasa liczy ok 170km.

#323 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 wrzesień 2010 - 20:01

Dzisiejsza wycieczka jak najbardziej się udała (jak każda :P ). Stawili się: Chris1990Accent, Pabloszelesto, Castor Troy, tcp i ja.

Trasa wyszła nam około 200km, zrobiliśmy 2185m w pionie, średnia wyszła 28.7km/h. Jechaliśmy z Wrocławia na Przełęcz Tąpadła, potem Dzierżoniów, Przełęcz Jugowska, Czechy, Wałbrzych i pociągiem wracaliśmy do Wro. Niestety tcp opuścił nas na Tąpadła i dalej jechaliśmy we 4. Było trochę mocnego kręcenie i trochę gadania. Przełęcz Jugowska mile nas zaskoczyła doskonałym asfaltem na podjeździe.

W Czechach mieliśmy bardzo dobre drogi i na jakiś kawałek dołączyliśmy do Specialized Rally Race MTB, niestety górale na asfalcie sobie nie radzili i łykaliśmy jednego za drugim. Trafiło się też nam kilka stromych podjazdów. W Polsce czekał nas jeszcze tylko podjazd do Wałbrzycha, a potem dłuuugi zjazd. Kupiliśmy bilet rodzinny płacąc za 4 osoby i rowery 40zł :) Pogoda przez cały dzień dopisała, wiatr był bardzo łaskawy (a raczej go nie było).

Myślę, że wszyscy dzisiaj świetnie się bawili. Poniżej trasa, moje wykresy, profil i kilka fotek.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

Zjazd z Przełęczy Jugowskiej. Od lewej ja, Artur, Krzysiek, Paweł.
Dołączona grafika

W Czechach załapaliśmy się na wyścig MTB. Niestety górale nie dawali nam rady i co raz wyprzedzaliśmy kolejnych. Dwóch robi za tło.
Dołączona grafika

Znaleźliśmy nawet metę w Teplicach nad Metui :)
Dołączona grafika

Wjazd do Polskim, super asfalt, ruch dla aut zamknięty.
Dołączona grafika

Piękne warunki podróżowania w PKP :D
Dołączona grafika

#324 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 wrzesień 2010 - 20:27

Ostatnie zdjęcie miażdży, mina Krzyśka wyjaśnia wszystko :-D Jest super, po kabanosach w pociągu dostałem takiego powera, że nawet w klawisze trafiam! ;-) Jeszcze raz dzięki za super wypad!

A jak tam koledzy z trasy Jelenia-Jelenia? Dajcie jakiś cynk z wypadu.

#325 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 wrzesień 2010 - 21:07

Pogoda była wyśmienita, droga bez zarzutu :) nic tylko jechać. Tempo iście treningowe ^^ (czytaj pod górę i na zjazdach ile fabryka dała :), co poskutkowało przejechaniem trasy o prawie półtorej godziny poniżej zakładanego czasu. W linku trasa: http://www.mapmyride...128423531514238 doszło kilkanaście kilometrów błądzenia, więc wycieczka zakończyłą się przy 150km.
Za tydzień! Kamieniec Ząbkowicki - Pradziad - Kamieniec Ząbkowicki :). Zapowiada się 180km przyjemności.
Serdecznie zapraszam

#326 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 506 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 11 wrzesień 2010 - 21:26

Widzę, że ekipa "z Jeleniej" pojechała dzisiaj z grubsza to co ja samotnie :) Tyle, że ja miałem start i metę w Karpaczu. Po raz kolejny nie udało mi się wjechać na modre sedlo - tym razem gdy już wiedziałem dokładnie, która to droga, jadąc od innej strony pogubiłem oznaczenia, pojechałem za wcześnie w lewo sugerując się jakąś reklamą i nie dojechałem do Peca, a że późno już było nie było czasu na poprawki i musiałem uderzać na Okraj. Do 3 razy sztuka :)
Ogólnie 2800m przewyższenia, 134km i oszałamiajaca średnia 24,85km/h przy średnim tętnie 168, maks 202 :D
Szkoda, że tak późno udało mi się wyruszyć, trzasnąłbym sobie 4km w pionie :)

#327 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 11 wrzesień 2010 - 21:42

Platon, jeździliście po moich terenach. Między innymi przełęcz Jugowska. Racja podjazd piękny a w szczególności ostatnie 6km. Od sierpnia został oddany piękny asfalcik. Dzisiaj tam trenowałem. Nie wiem o której byliście, ale może zauważyliście 'trenujących' rajdowców. Widoczne to było po luźnym szutrze i po śladach opon. Myślałem, że mnie dzisiaj tam potrącą!

#328 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 wrzesień 2010 - 23:53

Przełęcz Jugowska piękna sprawa i ta późniejsza wasza droga do Wałbrzycha!!!
Widziałem Was w centrum,jak wracaliście i tak właśnie myślałem,że to Wy,a patrząc po zdjęciach to już jestem pewny.
Gratuluje kilometrów i wypadu

#329 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 wrzesień 2010 - 08:13

gr3gory, faktycznie jeździli jakimś Seicento białym bodajże. Przyjechali tam akurat zaraz po nas, widziałem ich tylko na górze jak zawracali. Trzeba było na policje dzwonić, na taką zabawę na pewno trzeba mieć pozwolenie i asekuracje..

#330 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 12 wrzesień 2010 - 09:16

Pabloszelesto, w takim razie musiała być jakaś zorganizowana grupa bo ja Seicento nie widziałem, za to dwa inne. Myślałem o policji, ale zasięgu nie miałem. Coś tam im wymachiwałem, ale głęboko w poważaniu to mieli.
A jak oceniacie asfalcik po drugiej stronie przełęczy Jugowskiej ? Szkoda mi sprzętu, wolę zjechać z powrotem i np jeszcze raz podjeżdżać pod Kamionki.

#331 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 wrzesień 2010 - 11:17

No tam była tragedia :-/ Ale potem odbiliśmy w lewo na Nową Rudę i już było lepiej. No jesteś w lepszej sytuacji, my już mieliśmy trochę km w nogach, a jeszcze do Wałbrzycha trzeba było dojechać - szkoda, jeszcze Walim i drugą przełęcz by wypadało w okolicy zwiedzić ;-)

#332 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 12 wrzesień 2010 - 12:00

Pabloszelesto, to od razu podpowiem.
Przełęcz Walimska od strony Rościszowa:
-przez Rościszów kostka dalej nowy asfalt z końcówką troszkę gorszej nawierzchni
Przełęcz Walimska z drugiej strony:
-trochę kostki, trochę asfaltu

Przełęcz Woliborska od strony Jodłownika:
-asfalt w dobrym stanie, na najgorszych odcinkach z dziurami została wymieniona nakładka
Przełęcz Woliborska z drugiej strony:
- kiedyś droga była w dobrym stanie, obecnie nie wiem, w tym roku od tamtej strony nie podjeżdzałem

Szerokości Panowie !

#333 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 wrzesień 2010 - 14:27

@Pabloszelesto po tych kabanosach to przez Wro przelecieliśmy z Krzyśkiem błyskawicą :)

@p.o.s.t, w czasie wyjazdu też rozmawialiśmy o wyjeździe na Pradziada, jednak planowaliśmy trasę Nysa - Hermanovice - Pradziad - Jesenik - Nysa. Ale z tego co czytam widzę, że mamy zupełnie inne podejście do jazdy. My nie ciśniemy "ile fabryka dała" tylko spokojnie sobie jeździmy :)

@heavy_puchatek uważaj bo jak tak dalej pójdzie w jeden dzień na Mount Everest wjedziesz, to tylko 8km w pionie.

@gr3gory, musisz częściej tu zaglądać, może kiedyś się do nas dołączysz. Na Przełęcz Walimską już kilka razy wjeżdżałem, kostka tam nie jest tragiczna, można jej nawet nie zauważyć :D

@xgarfildx dzięki, jak wracaliśmy przez miasto było na tyle ciemno, że ja ledwo co widziałem :P

Na poprzedniej stronie wcięło dwa zdjęcia, a niestety nie da się edytować posta.

Dołączona grafika
Dołączona grafika

#334 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 wrzesień 2010 - 16:18

Byłem z Wami na "treningu" na wzgórzach i gwarantuję, że jeździmy równiej; dużo równiej niż "tamto coś". Co do fabryka dała każdy wjeżdżał i zjeżdżał swoim tempem. Trudno, abym Cie wciągał na karkonowską czy Okraj. Góry rządzą się swoimi prawami. Np. na Okraju czekałem na chłopaków 22 minuty, bo stanęli nabrać wodę i porobić foty. Na karkonowskiej siedzieliśmy z 40 minut popijając kawę...
zdr.

#335 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2010 - 22:33

Czesc chłopaki,

Sobotni wyjazd był bardzo udany (jak zawsze zresztą :-D ).Pogoda dopisała, tempo także, a co najwazniejsze panowała wspaniała atmosfera-jednym słowem-wrazenia były niesamowite. Jestem bardzo zadowolony z naszego, kolejnego wypadu w GÓRY. Było WSPANIALE!!!.

Dziękuje chłopaki. :-)

Pozdrawiam.

#336 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 13 wrzesień 2010 - 07:39

Cześć,

Dopiero dziś siadłem do kompa... ;-)

DZIĘKUJĘ chłopaki za kolejny REWELACYJNY wspólny wypad w góry! :-D

Atmosfera była świetna, pogoda jeszcze lepsza, trasa urokliwa i momentami bardzo wymagająca. Czego chcieć więcej. Dla mnie to pełnia szczęścia! :-D

Jedyna rzecz jakiej żałuję, to to, że nie udało mi się "przełamać" magicznej bariery 200km przejechanych w ciągu jedneg dnia... Byłem tak zdesperowany w Wałbrzychu, że zacząłem kręcić pętle aby dobić do 200km ale stan asfaltu i ruch samochodów skutecznie mnie od tego odrzuciło. Skończyło się na 184,24km pod domem... :-/ ale to i tak mój rekord! :mrgreen:

@Chris1990Accent - Dzięki Krzysiu za nadawanie tempa na podjazdach. 5,5 minuty straty na przełęczy Jugowskiej do Ciebie to i tak dobry wynik. :-D

@Platon - Dzięki Tomek, jak zawsze, że byłeś i za zdjęcia i trochę danych technicznych z wycieczki. :-D

@Pabloszelesto - Dzięki Paweł za wspólne podjeżdzanie i pogoń za chłopakami z "Protouru"... ;-)

@tcp - Fajnie, że wpałeś. Następym razem pojedź z nami dalej. Nie było tak ciężko. :-D

#337 emty13

emty13
  • Użytkownik
  • 182 postów
  • SkądGoszcz/Wrocław

Napisano 13 wrzesień 2010 - 18:38

Witam :) Od kilku tygodni próbuje zebrać się z Wami na jakiś wypad w góry, ale sobota mi zupełnie nie pasuje.. :/ Macie może możliwość jechania w niedzielę? :)

#338 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 wrzesień 2010 - 20:21

moim zdaniem jak tylko pogoda pozwoli to można przejeździć i cały weekend

#339 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 wrzesień 2010 - 21:02

emty13, jak dla mnie niedziele też jest ok, ale niektórzy mogą mieć do roboty na rano itp. ;) Ja osobiście też wolę mieć świadomość, że rano mogę się wyspać i odpuścić sobie kolejny dzień (taka trasa jak ostatnio jak na mój przebieg na szosie jest na prawdę wymagająca).

Co do nadchodzącego weekendu, ja planuję taką trasę, ew. jakieś dodatkowe km w zależności od miejsca pozostawienia samochodu.
http://www.bikemap.net/route/449527

Pozdrawiam

#340 gr3gory

gr3gory
  • Użytkownik
  • 434 postów
  • SkądDzierżoniów

Napisano 13 wrzesień 2010 - 21:10

Platon, zdecydowanie muszę częściej tu zaglądać. Wcześniej nie zauważyłem Waszego tematu. Może kiedyś dociągnę do Was !

Dodaj odpowiedź