Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#301 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 30 sierpień 2010 - 14:42

Cześć,

No i pogoda w ten weekend wygrała... :-/ Niestety nie udało się nam spotkać i znów zaatakować górskie szczyty. Mam cichą nadzieję, że na ten weekend pogoda trochę odpuści i przygrzeje słońcem. :->

Witam wszystkich , jestem nowy na tym forum.
Jestem zainteresowany wspólnymi wypadami na szosie lub na góralu.

O, hehe, widzę, że wreszczie się zarejestrowałeś na forum i odwiedziłeś nasz wrocławski wątek. Fajnie, bardzo się cieszę, że jesteś z nami. :-D

Do wszystkich: Jacka, znam osobiście ze wspólnych wypadów rowerowych z grupy kolarskiej Rewor z Wrocławia. Bardzo fajny kolega i dobry zawodnik. :->

Przypominam, że 4 wrzesnia w sobotę o godz. 10.00 w Krośnicach...

Ja, tak jak pisałem wcześniej, jak tylko pozwoli pogoda BĘDE! :-D

Natomiast 5 wrzesnia w Zawonii (15km na pólnoc od Pasikurowic) o godz. 14.00...

5 września we wtorek to ja siedzę w pracy niestety... ;-)

A co tam, organizujemy jakiś trening w tygodniu? Jest ktoś chętny?

#302 Bagno

Bagno
  • Użytkownik
  • 42 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 sierpień 2010 - 14:46

Przypominam, że 4 wrzesnia w sobotę o godz. 10.00 w Krośnicach...

Ja, tak jak pisałem wcześniej, jak tylko pozwoli pogoda BĘDE! :-D

Natomiast 5 wrzesnia w Zawonii (15km na pólnoc od Pasikurowic) o godz. 14.00...

5 września we wtorek to ja siedzę w pracy niestety... ;-)

A co tam, organizujemy jakiś trening w tygodniu? Jest ktoś chętny?

Artur, co piłeś? ;-)
4-ego sobota, a 5-ego wtorek? :shock: :mrgreen:

#303 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 sierpień 2010 - 14:57

ja jutro robię mocny trening a'la czasówka, ale chętnie się spotkam chociażby na chwilę na miejscu spotkań o 17.
zdr.

#304 Michariam

Michariam
  • Użytkownik
  • 9 postów
  • SkądDługołęka

Napisano 01 wrzesień 2010 - 15:16

Cześć. Jestem z Długołęki. Moja trasa to właśnie okolice Trzebnicy. Jak byście się wybierali na Wzgórza Trzebnickie to dajcie znak na forum. Ja do Wrocławia raczej nie będę dojeżdżał, ale mógłbym się przyłączyć ewentualnie w trasie. Z tego co widzę zbiórki macie też w Pasikurowicach ( tam już ewentualnie mogę dojeżdżać ). Pozdrawiam ;-)

#305 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 01 wrzesień 2010 - 17:37

Czesc chłopaki,

Chciałbym wszystkich poinformowac, ze w tą sobotę 4 września trzeba pojawic się w Krośnicach pól godziny przed startem, czyli o 9.30, poniewaz będą rozdawane numerki startowe.
Aby wziąc udział w rajdzie rowerowym uprzednio nalezy sie zapisac dzwoniąc pod nr. : (71) 38 46 048 lub
(71) 31 95 029.

Pzdr.

#306 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 wrzesień 2010 - 17:17

Witam,
zapraszam na wspólny wyjazd w góry w sobotę: pociąg do ziębic o 7:41
trasa: http://www.mapmyride...128342573516470
narazie jadę ze znajomym, ale wiadomo, że w grupie raźniej. Wyjazd odwołujemy tylko i wyłącznie w przypadku deszczu. Inne warunki pogodowe nie mają znaczenia.
zdr.

#307 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2010 - 13:24

Cześć,

Zapraszam na wspólny trening dziś czyli we wtorek 07 września na godzinę 17:00. :-D

Spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie. Na spóźnialskich czekamy do 17:10 i ruszamy.

Ekipa: Bagno + Jacek-GG208858 + ja. Trasa około 60/70km - na południe. Tempo do ustalenia. :-)

Zapraszamy wszystkich chętnych. :-D

#308 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2010 - 14:54

Hej,

Już dzis zapraszam wszystkich na kolejny wspólny wypad w GÓRY !!! Tym razem odwiedzimy Góry Sowie, a naszym celem będzie Srebrna Góra. Startujemy w tą SOBOTĘ 11 września powiedzmy o godz. 9.00 rano z rogu ulic. Hallera i Grabiszyńskiej. Trasa będzie prowadziła przez Sobotkę (Przełęcz Tąpadła), Dzierżoniów, Bielawę. Do przejechania będzie ok. 180km. Tempo powinno byc spokojne.

Na dzien dzisiejszy pojadą na pewno : Ja (Chris1990accent), Artur (CastorTroy), Jacek-GG208858.

Przydałoby się, abysmy utworzyli jakąs liczniejszą grupkę, dlatego namawiam wszystkich do wyjazdu.
Całą trasę pokonamy na rowerkach. Ewentualnie mozemy na powrocie wrócic z Dzierzoniowa pociagiem do Wroclawia.

Odzywac się leniuchy,bo coś cisza :-D .

Pozdrowery.

#309 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 wrzesień 2010 - 18:11

Ja z dwoma innymi osobami mamy pomysł na Jalenia - Jelenia. Zapewniamy takie atrakcje jak Karpacz, Karkonowska, Jansie Łaźnie, Okraj i dla najbardziej zadziornych drugi raz Karpacz :). Trasa tylko 135km, ale za to trudność niewspółmierna :). Kończy się sezon, kończą okazje na wyjazd w góry, co Wy na to?
zdr.

#310 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 505 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 07 wrzesień 2010 - 19:03

Ja jadę w sobotę, ale z matką się zabieram więc sam jadę, nie wiem nawet o której dotrę na miejsce. Mam nadzieję, że wysoko w górach nie czekają jeszcze żadne niespodzianki.
W planie Przełęcz Karkonoska, Modre Sedlo, Okraj i Orlinek, 140km, 3400m przewyższenia wg mapy :) Jak ktoś chce małego hardkoru na koniec sezonu, więcej na tym dystansie raczej się go nie upchnie więc możecie sobie też taką pętelkę polecieć :D

#311 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 wrzesień 2010 - 16:01

Witam,
odnośnie wyjazdu w sobotę (w związku ze słuszną uwagą kolegi Castor Troya odnośnie zamulania w pociągu) będę forsował odrobinę inną trasę wałbrzych - wałbrzych:
http://www.mapmyrun....128395716429329
Do zrobienia ok 45km więcej, ale za to mamy na przejazd prawie 3,5h, których nie będzie trzeba spędzać w pociągu. Można też z Kamiennej góry odbić do Sędzisławia będzie wtedy 20km mniej jednak pociąg będzie godzinę wcześniej, więc nie wiem czy opłacałoby się w ten sposób skracać trasę. W każdym razie jest alternatywa.
zdr.

#312 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2010 - 09:17

Ja jestem chętny na wypad w sobotę, dam znać jeszcze Darkowi.

#313 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2010 - 13:04

To ostatecznie jaka trasa? Bo jak już mówiłem Arturowi na Srebrną teraz od strony Ząbkowic nie da się wjechać z powodu remontu. Jak prognoza będzie sympatyczna to chyba się wybiorę :-)

#314 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2010 - 15:08

Całkowicie ostateczna trasa będzie znana jutro. Jeżeli się uda będzie więcej osób i siłą rzeczy podzielimy się na dwie grupy. Ja to widzę tak jedna wystartuje z Wałbrzycha ("lepiej się czujący") druga z Jeleniej ("pozostali") i spotkanie na najtrudniejszym podjeździe, czyli kochanej karkonowskiej :). Pierwsza grupa będzie miała ok. 50km więcej do przejechania w tym prawie połowe Okraju, 200m w górę do Boguszowa-Gorce i Karpacz, ale za to 1h45m więcej czasu!, rozgrzane nogi i łatwiejszy wjazd na główny szczyt. Druga prawdopodobie pojedzie wprost na Karkonowską przez Podgórzyn. Po zjechaniu się na szczyt wspólny zjazd do Czech i spokojna jazda do podjazdu na Janskie później walka z podjazdami do Okraju, gdzie się zbieramy. Z tamtąd kilka możliwości powrotu. Do jeleniej, najbardziej zmęczeni do Kamiennej góry (Sędzisławia), pozostali do Wałbrzycha lub hardcore'owcy mogą jeszcze, gdzieś pokręcić jeżeli będzie czas i trochę zbędnych watów w nogach. Więcej i konkretniej będę mógł napisać jutro. Trasa najkrótsza Jelenia-Sędziszów ok 125 najdłuższy Wałbrzych-Wałbrzych 180km.
pozdrawiam

#315 jarekdre

jarekdre
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 wrzesień 2010 - 21:00

Cześć,a możę Wrocław-Tąpadła-dzierżoniów-kamionki-przełecz jugowska-sokolec-walim-przelęcz walimska-rościszów-Tąpadła-Wrocław? :?:

#316 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 10 wrzesień 2010 - 06:33

Cześć,a możę Wrocław-Tąpadła-dzierżoniów-kamionki-przełecz jugowska-sokolec-walim-przelęcz walimska-rościszów-Tąpadła-Wrocław? :?:

Jestem za. Skąd startujesz i o której godzinie ?

#317 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2010 - 13:49

Hej,

Zapraszam wszystkich na kolejny wspólny wypad w GÓRY !!! Tym razem odwiedzimy PRZEŁĘCZ JUGOWSKĄ. Startujemy w tą SOBOTĘ 11 września o godz. 9.00 rano z rogu ulic. Hallera i Grabiszyńskiej we Wrocławiu. Jestem po wstepnej rozmowie z Arturem (Castor Troy'em) i ustalilismy ,ze trasa będzie prowadziła przez Sobotkę (Przełęcz Tąpadła), Dzierżoniów, Bielawę, Jugów (Przełęcz Jugowską). Jesli spodobają się nam tamtejsze górki, to zwiedzimy jeszcze kilka miejscowosci.

Tempo powinno byc spokojne ;-) .

Na dzien dzisiejszy pojadą : Ja (Chris1990accent), Artur (CastorTroy), prawdopodobnie Paweł (Pabloszelesto)

Przydałoby się, abysmy utworzyli jakąs liczniejszą grupkę, dlatego namawiam wszystkich do wyjazdu. Widzę po poprzednich postach, że ktos do nas dołaczy :-) .
Całą trasę pokonamy na rowerkach. Ewentualnie mozemy wrócic pociagiem do Wroclawia.

Pozdrowery.

#318 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 10 wrzesień 2010 - 14:23

OK. Może tym razem tempo będzie faktycznie spokojne.

#319 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2010 - 14:42

Cześć,

Miałem ostatnio bardzo pracowite dni i nie miałem czasu na wpisy na forum.

Zapraszam wszystkich na kolejny wspólny wypad w GÓRY !!! Tym razem odwiedzimy PRZEŁĘCZ JUGOWSKĄ. Startujemy w tą SOBOTĘ 11 września o godz. 9.00 rano z rogu ulic. Hallera i Grabiszyńskiej we Wrocławiu.

Potwierdzam udział. :-D Jestem też po rozmowach telefonicznych z Tomkiem (Platon i Pawłem (Pabloszelesto) i obaj potwierdziają udział.

Ekipa na tą chwilę to:

1. Chris1990Accent
2. Platon
3. Pabloszelesto
4. Jacek - GG208858
5. Castor Troy

Tak jak pisał Krzysiek jedziemy na przełęcz Jugowską trasą:

Wrocław - Sobótka - Przełęcz Tąpadło - Dzierżoniów - Pieszyce - Kamionki - Przełęcz Jugowska

Na szczycie zobaczymy jak będzie i tam się zdecyduje jak sobie dalej pojedziemy. Jest wiele wariantów, np. bardzo fajny pomysł Jarkadre:

Cześć,a możę Wrocław-Tąpadła-dzierżoniów-kamionki-przełecz jugowska-sokolec-walim-przelęcz walimska-rościszów-Tąpadła-Wrocław?

Jestem za. Skąd startujesz i o której godzinie ?

Startujemy, o 9:00 ze skrzyżowania ul. Hallera i Grabiszyńskiej. Zapraszamy. Tempo BĘDZIE spokojne. Gwarantuję.

Zapraszam wszystkich chętnych do wspólnego wypadu z nami w górki. :-D

#320 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 wrzesień 2010 - 15:51

Teraz tylko niech będzie taka pogoda jaką mamy dziś popołudniu :-D Do zobaczenia jutro!

Dodaj odpowiedź