Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#381 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 wrzesień 2010 - 20:30

a w ten weekend też odpadam, powrót do pracy ;( zresztą i tak pewnie skończyło by się jak ostatnio, ale że pracuje dopiero od 15 więc z rana w sobotę i niedziele na bank coś będę jeździł więc jak by ktoś też musiał zostać we wro to można się spiknąć

#382 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 wrzesień 2010 - 09:59

Ja jechałem zarówno od Jawornika i od Złotego Stoku i polecam trasę przez Jawornik - podjazd nie jest taki długi ale bardziej stromy no i nawierzchnia jest idealna, a ze Złotego jest momentami tak jak na zjeździe z Jugowskiej w stronę Nowej Rudy.
Mnie niestety również zabraknie, za parę godzin będę w Turcji :mrgreen: Miłej wycieczki i świetnej pogody życzę!
Aha i ja mam silne ciśnienie, żeby jeszcze w Październiku spróbować na tego Pradziada wjechać, ktoś byłby chętny jak będzie pogoda? :-)
Pozdrowery!

#383 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 wrzesień 2010 - 19:36

ktoś byłby może chętny na jutro na mały trening i pogadanie o sobotnim wjeździe w góry?
Proponuję 17 na grabiszyńskiej z hallera.
zdr.

#384 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 24 wrzesień 2010 - 09:32

Tez bede o 17 :)
pozdr

#385 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 24 wrzesień 2010 - 10:01

Cześć,

Proponuję 17 na grabiszyńskiej z hallera

Jak się wyrobię z pracy to podjadę. :-)

#386 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 24 wrzesień 2010 - 13:26

Cześć,

Cisza, cisza :). To ja może zaproponuję wstępnie coś na następny weekend :). http://www.mapmyride...128500327739792
pozdrawiam

Kto z twojej ekipy Artur jedzie jutro w kotlinę? Ten sam zestaw co tydzień temu? Ile osób?

#387 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 wrzesień 2010 - 17:34

Wygląda na to, że możemy jechać do Ziębic tym samym pociągiem co ostatnio. Szkoda, że jeszcze nie mam lampek bo czeka nas jazda na dworzec po ciemku.

#388 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 wrzesień 2010 - 18:05

Coś ciężko wygląda zbieranie ekipy na ten weekend. Jadę ze znajomym i Wami jeżeli chcecie. Wyjazd byłby o 6:35 do Ziębic i po trasie jak na mapce :). 165km, więc nie powinno być wielkich problemów z dojazdem do Kłodzka przed zmrokiem. Castor Platon jedziecie? Może ktoś jeszcze?
pozdrawiam

#389 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 wrzesień 2010 - 22:24

Chyba tym razem nic nie wyjdzie ze wspólnego wyjazdu. Do następnego weekendu.

#390 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 wrzesień 2010 - 16:48

Wyjazd udany :).
http://www.mapmyride...128542961840805
pozdrawiam

#391 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 wrzesień 2010 - 20:27

W ten weekend coś się dzieje? Prognoza mówi, że padać nie będzie. Ale temperatura miażdży :-P

#392 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2010 - 07:52

Cześć,

O, wróciłeś. :-D Jak było w Turcji? Pewnie gorąc jak zawsze... ;-)

W ten weekend coś się dzieje? Prognoza mówi, że padać nie będzie. Ale temperatura miażdży :-P

No właśnie Panowie, cisza jak makiem zasiał... Ja osobiście jestem BARDZO chętny na sobotni wypad w góry. Pogoda od poniedziałku nie rozpieszcza ale prognozy od piątku obiecujące. Jeśli chodzi, o trasę to jestem całkowicie otwarty na propozycje choć mam dużą chrapkę na zrobienie trasy w kotlinie kłodzkiej i prejechanie jeszcze w tym roku "Puchaczówki". Oczywiście możemy też wybrać się gdzieś bliżej (np. Sobótka), nie ma problemu. Dla mnie ważne jest aby w ogóle gdzieś pojechać razem. :-D

Chłopaki, dajcie znać kto jest chętny na wypad w sobotę.

Moje trzy luźne propozycje na sobotę:

1. Kotlina Kłodzka czyli wyjazd i powrót pociągiem, a trasa przebiegła by tak:

Ziębice - Javornik (Czechy) - Lądek Zdrój - Stronie Śl. - "Puchaczówka" - Bystrzyca Kłodzka - Kudowa Zdrój - "Karłów" - Radków - Kłodzko

http://www.mapmyride...128500327739792

2. Przełęcz Jugowska czyli wyjazd i powrót rowerami, a trasa nastepująca:

Wrocław - Sobótka - Przełęcz Tąpadło - Dzierżoniów - "Przełęcz Jugowska" - Dzierżoniów - "Przełęcz Tąpadło" - Sobótka - Wrocław

3. Łysa Góra i Orlinek czyli wyjazd rowerami, a powrót pociągiem:

Wrocław - Kąty Wr. - Kostomłoty - Jawor - "Łysa Góra" - Jelenia Góra - Kowary - Karpacz - "Orlinek" - Jelenia Góra

Jeżeli ktoś ma inną, ciekawszą trasę to proszę pisać. Dopasuję się do większości. :-D

Proszę zainteresowanych, o dyskusję w temacie wyjazdu i zgłaszanie się do ekipy na sobotę. Chętni na tą chwilę: :-D

1. Pabloszelesto
2. Castor Troy

#393 Pabloszelesto

Pabloszelesto
  • Użytkownik
  • 85 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 wrzesień 2010 - 12:16

Mi sobota nie pasuje, chyba, że wariant na Sobótkę, bo o 17 muszę do Strzelina zajechać. W niedzielę wstępnie mogę jechać - od siebie dodam, że lepiej obecnie jednak planować krótsze trasy, niestety dzień skraca się drastycznie.
W Turcji grzało równo, dzisiaj czapkę noszę cały dzień, szok termiczny. Najlepszy patent na lotnisku był, jak ludziska w japonkach i szortach śmigali po deszczu :lol:

#394 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 wrzesień 2010 - 14:41

jak by był jakiś krótszy wyjazd np w niedziele to mógł bym jechać, gdyż do pracy mam dopiero na 15

#395 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2010 - 14:55

Cześć,

Jestem po telefonicznych romowach z Platonem, Pabloszelesto i Chrisem1990Accent. Platon odpada z powodu przeziębienia, a Pabloszelesto i Chris są chętni na trasę nr 2 czyli "Przełęcz Jugowską".

Reasumując, na tą chwilę mamy zestaw następujących chętnych: ;-)

1. Pabloszelesto
2. Chris1990Accent
3. Castor Troy

Aktualny wariant trasy wybrany przez większość to trasa na "Przełęcz Jugowską".

Wstępnie zbiórka, o godzinie 9/10 (do ustalenia) na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, czyli tam gdzie zawsze. ;-)

Trasa będzie liczyć około 180km, bo jak będzie ładna pogoda to zdecydujemy się prawdopodobnie (znając życie... ;-) ) zaliczyć jeszcze przełęcz walimską lub w czasie powrotu "zrobić" ze 2 razu przełęcz tąpadło. :mrgreen:

Zapraszamy wszystkich chętnych! Wpisywać się na listę! :-D

#396 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 30 wrzesień 2010 - 20:43

Czesc

Apropos sobotniego wyjazdu w góry, to podjęlismy decyzję i decydujemy sie na opcję nr 2, czyli atakujemy przełęcze: Tąpadło, Jugów, Walim. Zbiórka na rogu ulic: Hallera i Grabiszyńskiej, tam gdzie zwykle o godz. 9.30. Trasa będzie liczyc ok. 180km.
Na obecną chwilę pojadą:

Ja (chris1990accent)
Artur( CastorTroy)
Paweł (Pabloszelesto)

Zapraszamy na wypad po górach Sowich, który byc moze okaże się ostatnim w tym sezonie wypadem w góry Wrocławskiej Braci Kolarskiej.

Pozdrawiam.

#397 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 01 październik 2010 - 09:48

Cześć,

Dziś rano wstałem i boli mnie gardło... :evil: Zobaczę w ciągu dnia jak będzie i dam znać wczesnym wieczorem czy pojade jutro w góry... :-/

#398 p.o.s.t

p.o.s.t
  • Użytkownik
  • 1474 postów
  • SkądWrocław

Napisano 01 październik 2010 - 10:11

ja odpadam dla jednego podjazdu nie będę się męczył na kasecie górskiej :).
zdr.

#399 merxin

merxin
  • Użytkownik
  • 576 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 02 październik 2010 - 07:44

Czesc
A jutro ktos by sie wybieral do Sobotki i na Tapadla ?(tak ok 100km-powrot trasa przez Wysoka). Tylko wyjazd w miare wczesnie (tak 8:30) bo musze wrocic dosyc szybko.
Pozdr

#400 Etheos

Etheos
  • Użytkownik
  • 32 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 październik 2010 - 18:11

Na wiosnę, jak tylko przywiozę rower szosowy, to chętnie będę jeździł z wami. ;)

Dodaj odpowiedź