Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wrocław - Wspólne Treningi Na Szosie

2845 odpowiedzi w tym temacie

#161 Platon

Platon
  • Użytkownik
  • 558 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 czerwiec 2010 - 16:56

Niezły dystans, ja w zeszłym roku robiłem kawałek z tego. Dokładnie taką samą trasę z Lwówka Śląskiego do Wrocławia ( http://platon.bikest....php?did=194936 ), Lwówek - Złotoryja to bardzo ładne okolice, warto się tam przejechać.

#162 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 15 czerwiec 2010 - 17:12

Cześć,

Cytat

Artur wczoraj była tragedia jeśli chodzi o temperaturę na jazdę, nie wiem jak Ty, ale ja po powrocie 10m stałem pod lodowatym prysznicem.

Nie, no bez przesady. Nie było tak źle. Ja też chwile poleżałem w wannie z zimną wodą ale bez przedady. Mi się jechało bardzo fajnie. Lubię upały. :-)

Cytat

Statystycznie patrząc wyszło mi 141km, średnia 26, czas prawie 5,5h i planuję tam wrócić za 2 tyg, więc jeżeli ktoś chce może się dołączyć (znów w planie pociąg, chyba że uda się inaczej).

Ech, kurcze teraz żałuję, że nie pojechałem. Widzę, że z planowanych 200km wyszło mniej... Kuba, od razu wpisz mnie już teraz na listę uczestników na wyjazd w następny weekend. Jestem na 100%!

Cytat

Zgadamy się w przyszłym tygodniu.

Pamiętajcie, o mnie. Też jadę. :-)

#163 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 15 czerwiec 2010 - 17:24

Cześć,

Ma ktoś ochotę jutro czyli w środę 16 czerwca coś pokręcić? Jeśli tak to zapraszam na wspólny trening o 10:30. Spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie.

Ekipa: Castor Troy + inni chętni. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAM. W grupie zawsze raźniej.

Trasa do ustalenia. Tempo do dogadania. Korci mnie jutro zrobić Sobótkę i Tąpadło... :-D

Jeżeli ktoś jeszcze chętny to proszę, o potwierdzenie tutaj lub na email albo GG. :-)

#164 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 15 czerwiec 2010 - 17:33

Hej,

I jeszcze raz ja... ;-)

Piszę w osobnych wątkach żeby nie było bałaganu w naszym wątku.

Koledzy, tak jak wspomniał wyżej Heavy_Puchatek 26 czerwca w sobotę organizowany jest nasz wspólny, jednodniowy wyjazd naszej Grupy Wrocławskiej w góry.

Szefem wyjazdu jest Heavy_Puchatek, bo zna doskonale tamte trasy i zaproponował termin. ;-) Proponuję wspólnie uzgodnić dokładnie trasę, miejsce i czas zbiórki oraz inne pierdoły związane z wyjazdem.

Na tą chwilę lista chętnych wygląda następująco:
1. Heavy_Puchatek
2. Tcp
3. Castor Troy

Kto chętny? Pisać i odzywać się. Szykuje się fajny wypad. :-D

#165 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 15 czerwiec 2010 - 20:44

Castor Troy, Ruszacie z Wrocławia prawda? Jaka jest planowana trasa, tzn. ile zamierzacie kręcić.

#166 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 16 czerwiec 2010 - 22:27

Cześć,

Cytat

Ruszacie z Wrocławia prawda? Jaka jest planowana trasa, tzn. ile zamierzacie kręcić.

To jeszcze do obgadania. Ja osobiście wolałbym pojechać pociągiem i zrobić 180km czy nawet 200km po górach niż dojeżdżać do gór z Wrocławia na rowerze bo w tedy wyjdzie raczej dużo więcej po płaskim niż po górach.

Jestem za pojechanie tam pociągiem i pojeżdżeniem głównie po górach - ze 180km - i ewentualnie wracać na rowerach do Wrocławia. Co do trasy to można uderzyć pociągiem do Wałbrzycha i objechać tamtejsze górki + kotlina kłodzka + górki po czeskiej stronie.

Proszę, o Wasze propozycje. :-)

#167 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 czerwiec 2010 - 23:09

szkoda, że nie jestem przygotowany na takie dystanse, ale może za rok... ;-)

#168 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 17 czerwiec 2010 - 00:44

Mi odpowiada wariant z wyjazdem do Wałbrzycha pociągiem i tam jeździć po górach i spróbować uderzyć na Czechy. Właśnie, nie wiemy jaka będzie pogoda. Tylko tak, do Wrocławia dojechał bym z Brzegu Dolnego, i z powrotem też bym wracał na Brzeg Dolny. Ale to raczej problem nie będzie, tylko teraz jak mi pociąg przyjedzie. A opłata za przewóz roweru ile może mnie wynieść?

#169 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 17 czerwiec 2010 - 11:41

4,5zł w Przewozach Regionalnych (przynajmniej tak było, może jest jakaś super promocja :D)
9zł Intercity (vel Tanie Linie Kolejowe), nie wiem czy jak kupisz bilet z przesiadką (z brzegu dolnego) to musisz kupować 1 czy 2 na rower, ale raczej na pewno 2, ponieważ jedyny w miarę sensowny poranny pociąg do Wałbrzycha niestety od jakiegoś czasu jest obsługiwany przez TLK.

#170 Jakob

Jakob
  • Użytkownik
  • 118 postów
  • SkądBrzeg Dolny

Napisano 17 czerwiec 2010 - 17:05

Cholera, to wszystko komplikuje. No nic, spróbuję innym razem.

#171 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 22 czerwiec 2010 - 15:33

Cześć,

Nie było mnie kilka dni, bo odpoczywałem na kilkudniowych wakacjach. :-) Widzę, że w sprawie sobotniego wypadu w góry nie wiele się ruszyło... Szkoda. Nikt więcej nie ma ochoty na wyjazd w górki? Nie wierzę... ;-) Jacob, nie łam się i dawaj na wyjazd. ;-)

1. Heavy_Puchatek
2. Tcp
3. Castor Troy

Kto chętny? Pisać i odzywać się. Szykuje się fajny wypad! :-D

Ma ktoś ochotę jutro czyli w środę 23 czerwca coś pokręcić? Jeśli tak to zapraszamy na wspólny trening o 10:15. Spotykamy się na rogu ul. Hallera i ul. Grabiszyńskiej, na tym rogu gdzie jest ten taki jedno piętrowy, biały dom towarowy, stojący na takiej górce. Jadąc grabiszyńską od pl. Legionów, dojeżdząjąc do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po lewej stronie, a jadąc ul. Hallera od ul. Powstańców Śląskich, dojeżdżając do krzyżówki hallera/grabiszyńska, mamy go po prawej stronie.

Ekipa: Castor Troy + Chris1990Accent. Jeżeli ktoś chętny to ZAPRASZAM. W grupie zawsze raźniej.

Trasa do ustalenia. Tempo do dogadania. Korci mnie jutro zrobić Sobótkę i Tąpadło... :->

Jeżeli ktoś jeszcze chętny to proszę, o potwierdzenie tutaj lub na email albo GG.

#172 Mati213

Mati213
  • Użytkownik
  • 153 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 czerwiec 2010 - 19:14

Cytat

1. Heavy_Puchatek
2. Tcp
3. Castor Troy

4. Mati213
O ile złożę rower do kupy...
A jak nie, to najwyżej pojadę przełajowym, tylko oponki bym mu zmienił na szosowe :-)
Tylko jak wyjazd? Pociągiem w góry czy dojazd też rowerem? I jaka trasa?
Jutro nie wiem, czy będę, ale raczej nie...

#173 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 24 czerwiec 2010 - 04:59

Pociągiem, inaczej nie da rady. Trasa do Czechów prosta - przez Boguszów, Kamienną Górę na Przełęcz Okraj, a później będziemy musieli użyć swojego zmysłu orientacji przestrzennej :)

#174 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 24 czerwiec 2010 - 15:02

Cześć,

Czy ktoś jutro tj. w piątek 25 czerwca ma ochotę razem pokręcić? Jak coś to zapraszam. Cel, trasa i miejsce spotkania do ustalenia. Odzywać się proszę. :-D

#175 Gosc_chris1990accent_*

Gosc_chris1990accent_*
  • Gość

Napisano 24 czerwiec 2010 - 20:22

Czesc !
Ja oczywiscie dołączam sie do jutrzejszego wyjazdu.
Trasa: Wzgórza Trzebnickie-ok.110km
Jesli ktos jest jeszcze chetny,to zapraszamy !!!

#176 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 24 czerwiec 2010 - 20:30

Cześć,

O i fajnie. Jest odzew. :-D

Jak ktoś chce dołączyć, to spotykamy się, o 10:45 pod szpitalem na ul. Kamieńskiego i wyjeżdżamy dalej na Trzebnicę trasą przez Pasikurowice. :-D

#177 heavy_puchatek

heavy_puchatek
  • Użytkownik
  • 503 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 25 czerwiec 2010 - 05:09

Siemka, prosiłbym o wpisanie się konkretnie i na pewno kto chce jutro jechać ze mną, ponieważ trzeba w sumie bilety na pociąg kupić :)

w stronę "tam" pasuje nam tylko odjazd z Głównego bodaj 6:34 (Tanie linie kolejowe), pociąg z Warszawy przez Wrocław do Jeleniej. Kolejny (i tańszy) pociąg jest dopiero po 9:30, a wtedy możemy mieć problem z powrotem, lepiej mieć zapas.
Dystans wyjdzie pewnie trochę powyżej 150km (dokładnie nie napiszę bo nie wiem), trasa będzie ciężka momentami bardzo :)

Muszę wiedzieć wcześniej czy ktoś jedzie, ponieważ sam nie pojadę tym razem, ostatni raz na rowerze byłem prawie tydzień temu a tak to sobie choruję, ale na góry sił mi starczy :D

#178 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 02 lipiec 2010 - 13:25

Cześć,

Ma ktoś jutro, czyli w sobotę 03 lipca, ochotę coś pojeździć? :-D

Jeśli chodzi, o godzinę i miejsce zbiórki, mogę się dopasować.

Proszę się wpisywać. Kto chętny? :-D

#179 Gosc_Castor Troy_*

Gosc_Castor Troy_*
  • Gość

Napisano 08 lipiec 2010 - 19:22

Cześć,

Jedzie ktoś gdzieś w nadchodzącą sobotę lub niedzielę czy już nikt nie jeździ na szosie we Wrocławiu... ?

Ostatnio NIC się u nas nie dzieje... Odzywać się proszę! ;-)

#180 ziele477

ziele477
  • Użytkownik
  • 192 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lipiec 2010 - 19:25

ja bym się pisał, ale tak delikatnie, kontuzja stopy mnie ostatnio męczy więc za mocno nie pociągnę, nie mówiąc o tym że od prawie 3 tygodni nie siedziałem w siodle

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy