Skocz do zawartości

Zdjęcie

ZZR Jaguar

877 odpowiedzi w tym temacie

#261 Gosc_hmtx_*

Gosc_hmtx_*
  • Gość

Napisano 04 luty 2012 - 10:41

Czy wie ktoś gdzie mogę dostać naklejkę zzr tak co jest na ramę (tam gdzie jest przerzutka przednia).

#262 k1oor

k1oor
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 luty 2012 - 16:36

Ja taką naklejkę zamówiłem. Ma być odtworzona ze zdjęć dostępnych na sieci.
Niestety do pełnego szczęścia brakuje mi zdjęcia herbów miast jakie były pod napisem ZZR. Środkowy to chyba Bydgoszcz. Reszty nie rozpoznaję. Zaglądałem też do Wikipedii pod hasło Zakłady ZZR - było 6 - ale herby jakie znajduję nie są podobne do tych z naklejki.

http://www.forumrowe...er-zzr-huragan/

Może jak ktoś ma Jaguara/Huragana z tą nalepką w stanie pozwalającym na odtworzenie oryginału to mógłby wrzucić zdjęcie?

#263 Gosc_hmtx_*

Gosc_hmtx_*
  • Gość

Napisano 11 luty 2012 - 10:50

Jakie były koła w huraganach? Aluminiowe czy stalowe?

#264 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 13 luty 2012 - 22:14

szytkowe, aluminiowe

#265 Gosc_hmtx_*

Gosc_hmtx_*
  • Gość

Napisano 11 marzec 2012 - 11:13

Witam.
Ma może ktoś zdjęcia przedniej przerzutki ręcznej do Huragana?

#266 k1oor

k1oor
  • Użytkownik
  • 111 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 marzec 2012 - 11:24

Też Jaguar
Wśród zdjęć jest i przednia przerzutka

#267 Gosc_hmtx_*

Gosc_hmtx_*
  • Gość

Napisano 12 marzec 2012 - 15:53

Chciałbym bardziej dokładniejsze zdjęcia.

#268 Gosc_tomekfavorit_*

Gosc_tomekfavorit_*
  • Gość

Napisano 21 marzec 2012 - 20:12

przepraszam ze wtracam sie w dyskusje od czapy troche, ale borykam sie od jakiegos czasu z takim problemem, odbudowuje kolarzowke ojca, rama favorit rocznik 66. potrzebuje hamulce do kol 27 cali. niestety standardowe sa za krotkie (zaciskaja sie na oponie). ma ktos jakies pomysly a moze wie jakie pasuja?
pozdr.

#269 Gosc_hmtx_*

Gosc_hmtx_*
  • Gość

Napisano 25 marzec 2012 - 15:33

Wie ktoś może gdzie mogę dostać przerzutkę simplex competition front changer?

#270 termin21

termin21
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądwrocław

Napisano 25 marzec 2012 - 23:32

Witam kolegów . Kupiłem rower Huragan w oryginalnym lakierze. Kolor biały(szary?) na górze ramy niebieski napis z obu stron "Huragan".Przeżutki ma zmieniane dwoma kremowymi dźwigienkami sygnowane"Favorit" przeżutki tak samo. Sztyca kierownicy tez ma jakiś napis . Jutro mógłbym zrobić zdjecia . Powiedzielibyście mi coś o Nim bo chciałem mieć oryginał?? Pozdrawiam

#271 termin21

termin21
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądwrocław

Napisano 25 marzec 2012 - 23:32

Witam kolegów . Kupiłem rower Huragan w oryginalnym lakierze. Kolor biały(szary?) na górze ramy niebieski napis z obu stron "Huragan".Przeżutki ma zmieniane dwoma kremowymi dźwigienkami sygnowane"Favorit" przeżutki tak samo. Sztyca kierownicy tez ma jakiś napis . Jutro mógłbym zrobić zdjecia . Powiedzielibyście mi coś o Nim bo chciałem mieć oryginał?? Pozdrawiam

#272 termin21

termin21
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądwrocław

Napisano 26 marzec 2012 - 21:04

Obiecane fotki, włascicel ma dla Mnei nowe rafki i opony jakieś do przyklejania,miejsce na bidon,rączki hamulców oryginalne,przeżutkinowe, i pedały z noskami w chwili obecnej wygląda tak

http://www.fotosik.p...cd52b9cfc4.html
http://www.fotosik.p...a791eee630.html

#273 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 28 marzec 2012 - 21:46

Widać, że oryginalny :) Ale widzę , że w tym miejscu gdzie jest napis, masz dosyć mocne wgniecenie. Będziesz go remontował? Bo raczej nowy lakier by mu się przydał.

#274 termin21

termin21
  • Użytkownik
  • 6 postów
  • Skądwrocław

Napisano 01 kwiecień 2012 - 19:56

lakier zostawiam oryginalny

#275 h/k

h/k
  • Użytkownik
  • 1388 postów
  • SkądRumia

Napisano 21 kwiecień 2012 - 08:21

Dołączona grafika Dołączona grafika

Kolejny Jaguarek kupiony za grosze ze szrotu, który podarowałem mojej Narzeczonej. Dostanie on najprawdopodobniej klasyczne koła na obręczach Mavic Module E/Rigida i piastach 1055, osprzęt Shimano Exage. W planach jeszcze zmiana suportu na kwadrat, klamek, mostka i hamulców na znakomite 600 Arabesque.
Drugi Jaguar obecny na zdjęciach, także jest ze skupu złomu. ;-) I do niego pójdą koła szytkowe. Uszkodzona obręcz zostanie wymieniona na sprawną niebawem.
Mimo tego, że nowo zdobyty Jaguar ma wcięcie na wpuście sztycy, to rura jest standardowa - ścianka rury podsiodłowej jest grubsza niż Reynoldsa, sztyca ma 25.4 mm, więc obecność zagłębienia w tej mufie nie determinuje tak naprawdę rodzaju rur:
http://img651.images.../dsc00226vu.jpg http://img848.images.../dsc00227jn.jpg http://img13.imagesh.../dsc00228ge.jpg
Generalnie rowerek jest wizualnie nieciekawy, ale do zrobienia - technicznie jest okej, właściwie to stery są wyjątkowo upiorne - luz jest obecny nawet przy bardzo silnie skręconych, wręcz zakleszczonych. Najbardziej zadziwiają mnie piasty - obie kręcą się super, szczególnie tylna - jak dotąd spotkałem się z taką lekkością jedynie w przedniej Dura-ace AX. :-)
Lakierować go nie mam zamiaru, postaramy się jak najlepiej dopasować lakier na zaprawki i już. ;-)

#276 DAN-CTT

DAN-CTT
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 kwiecień 2012 - 09:31

Świetna baza do dalszych działań.

#277 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 21 kwiecień 2012 - 12:55

A ja mam pytanie co do kół.
h/k, nie wiem, czy czytałeś mój temat, który dotyczy ramy Jaguar, ale mam mały problem z kołami.
Piasty jakie posiadam w kołach nie pasują do rozstawu haków Jaguara.
Pytanie, jakiej szerokości piasty wstawiasz w Jaguary i czy mógłbyś mi zwymiarować rozstaw haków Jaguara?

#278 Gosc_czarnyal_*

Gosc_czarnyal_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2012 - 19:54

Kurcze że ja nie mogę trafić takich skarbów na szrotach szok.
Kilkanaście lat temu zakochałem się w polskiej starej motoryzacji a teraz w rowerach

#279 mz

mz
  • Użytkownik
  • 215 postów
  • SkądMława

Napisano 21 kwiecień 2012 - 20:05

jak na rower ze szrotu, to całkiem nieźle wygląda.
Potrzebuję taki srebrnych naklejek, ta na główkę ramy jest na allegro, ale tej na rurkę podsiodłową nigdzie nie można dostać.

#280 nortsam

nortsam
  • Użytkownik
  • 125 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 kwiecień 2012 - 20:07

Potrzebuję taki srebrnych naklejek, ta na główkę ramy jest na allegro,

Możesz podać link do aukcji

Dodaj odpowiedź