Jump to content

Photo

MARATONY SZOSOWE PP

808 replies to this topic

#181 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 20 April 2008 - 19:50

Dane mi bylo z Mackiem dzis pedalowac i musze przyznac...
no NIE JEST ZLE :D
wiadomka zawsze moze byc lepiej ale jak mozna na bika skoczyc raz w tygodniu to i tak gites =] moze zbierzemy jakas ekipe do Leszna ?

no ze mną jest nie za dobrze :-? , ale na leszno jestem chętny, w trzebnicy też się pojawie:)

#182 Gosc_zawodowiec_;)_*

Gosc_zawodowiec_;)_*
  • Gość

Posted 20 April 2008 - 20:01

ja chce jechac do leszna:D

#183 jesion

jesion
  • Użytkownik
  • 75 posts
  • SkądKruszwica

Posted 20 April 2008 - 20:07

Widzę, że koledzy do leszna się wybierają ... Ja też może dotrę :mrgreen: wszystko zależy od tego tygodnia ...

#184 Agamemnon88

Agamemnon88
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • Skądwarszawa

Posted 21 April 2008 - 09:27

jakby sie porzadnie zebral to pare dni przed lesznem mozna jakis rekonesans zrobic np. maly dystans przejechac (80k) i moze....nad taktyka na wyscig popracowac :D:D:D:D

a w ogole to na jakich DYSTANSACH chcecie startowac ???

#185 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 posts
  • Skądmazowieckie

Posted 21 April 2008 - 09:31

nad taktyka na wyscig popracowac

najlepsza taktyka, to gazzzz od początku :-P

pozdro horny

#186 Agamemnon88

Agamemnon88
  • Użytkownik
  • 30 posts
  • Skądwarszawa

Posted 21 April 2008 - 12:50

co prawda to prawda...ale jak sie na poczatku 160km trasy zajade ... :/ choc trzezwo patrzac na srednie z poprzedniego roku to nawet nie bylo tak strasznie...
Np. Leszno na 100km bylo 39km/h wiec znosnie =] a jeszcze jak sie nie daje zmian to i dojechac mozna probowac :) tylko kurcze zeby taka stala ekipe miec i wiedziec kogo na ile stac. Byloby super.

I JESZCZE JEDNO! ! !

CZY na takowe zawody mozna jechac z kierownica do TimeTrialu ???

#187 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Posted 21 April 2008 - 13:24

Jak najbardziej można jechać z "lemondką"
W zakresie sprzętu regulamin PP jedynie odróżnia rowery szosowe od MTB po.. grubości opon.
Cała reszta jest w sumie dowolna - w granicach zdrowego rozsądku i pamiętając że to jednak zabawa a nie wyścig. Lemondek widuje suę całkiem sporo.

A z mojej strony rada dla tych debiutantów na maratonach, którzy nie czują się specjalnie mocni (tak jak ja ;) i chcą przede wszystkim zaliczyć dystans - radze zaczynać możliwie spokojnie, nie szarżować, nie zmuszać się do utrzymywania tempa w grupie, nie dołować się, że inni jadą tak szybko a ja tak wolno. Ile razy trzymałem się tej zasady, i na początku (powiedzmy pierwsze 20-40km) jechałem wręcz poniżej możliwości - to końcowy efekt był dla mnie zadowalający. Zaś ilekorć na początku zasuwałem ile pary w nogach i starałem się utrzymać w grupie jadącej ewidentnie powyżej moich możliwości - tylekroć końcówka maratonu to było 'domęczanie', walka z samym sobą i średnia lecąca w dół na łeb, na szyję.
Ale tak jak mówię - to rady dla tych co nie chcą się ścigać za wszelką cenę, jeżdżą raczej rekreacyjnie - zawsze na maratonie jest pokusa "pociągnąć" z grupą ile sie da - a to może kosztować zbyt dużo sił. A przecież na tak długim dystansie zawsze znajdzie się ktoś kto będzie jechał podobnym tempem i można przyjemnie i łatwiej pokonać dystans.

#188 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • Skądfrombork

Posted 22 April 2008 - 20:33

Emer co się stało z Tobą ? Miałeś być razem z Hornym lokomotywą w naszej grupie juniorów starszych, a tu widzę, że nie opłaciłeś startu i zostałeś usunięty z grupy

Pozdro
Andrzej

#189 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 posts
  • Skądmazowieckie

Posted 22 April 2008 - 21:07

Trochę w naszej grupie "juniorów starszych" :-D lokomotyw ubyło, niestety. Jest jednak jedna, której ciężko będzie dotrzymać koła. Nr 93 na liście. W ubiegłym roku czwarty na MP w jeździe indywidualnej na czas. ;-)

pozdro horny

#190 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 22 April 2008 - 22:44

przepraszam, ale na 95% nie pojadę - przyczyny osobiste ...

Z tą lokomotywą i że tez moja skromna osoba - lekko przesadzone, choć jechac tylko na kole kolegów nie miałem zamiaru ... ;-)

#191 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 posts
  • SkądKoszalin

Posted 27 April 2008 - 16:32

jasne, z moją formą, dobry żarcik :P:P Widzisz przecież, ile w tym roku przejechałem. Żałosne :P:P Ale jutro ładna pogoda, to troche nadrobie.

Tak sobie spojrzałem do kajecika i okazało się że od stycznia mam przejechane prawie 1kkm, mało bardzo mało. Dzisiaj wróciłem z Gryflandu i ogólnie brak kaemów, oj brak - poszło beznadziejnie. Jakby było więcej takich zawodów w okolicy to bym więcej na nie jeździł.
A ten brak km'ów przełożył się na to, że pod koniec pierwszej pętli nie mogłem się utrzymać nawet z tyłu, tempo jak dla mnie było dość zabójcze, (jechałem prawie ciągle na 90-94%HRmax potem mi trochę spadło a potem zbrakło sił), potem źle skręciłem i drugą pętlę musiałem jechać sam.
Najważniejsze że zabawa była na całego.

#192 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 27 April 2008 - 17:51

powinienes cos powiedzieć o wynikach ... i swoich i tak ogólnie ...
Ja cośtam niby wiem, ale nie będę puszczał pary - niech uczestnicy maja przyjemnośc nam uchylić "rąbka tajemnicy" .... ;-)

#193 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • Skądfrombork

Posted 27 April 2008 - 19:39

wywołany do tablicy przez emera melduję:
startowałem w kategori M4, pokonałem dystans 231 km w czasie 7 godzin 14 minut ze średnią 31,22. Zająłem 13 miejsce w kategori open i 4 miejsce w swojej kategori wiekowej. Relacji z imprezy przekaże z pewnością horny, nie będę mu odbierał tej przyjemności

pozdrawiam
Andrzej

#194 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 posts
  • Skądwałcz

Posted 27 April 2008 - 19:51

Ja równiez byłem i na dystansie 154km zajałem w kat. 2 miejsce :-/ , a 6 w Open. Niestety ten nowy układ grup do niczego nie było nawet z kim jechac tylko we trzech czterech, ale poznałem naszego kolege forumowego @ndiego i dracorpa, chociaz nie wiedziałem ze to on :-), i jeszcze bylbym zapomniał o koledze hornym, z ktorym tez mialem okazje zamienic pare słów.

#195 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 posts
  • Skądmazowieckie

Posted 28 April 2008 - 08:58

nie będę mu odbierał tej przyjemności

Domyślam się, że o cudzym słowie tylko zapomniałeś ;-) .
Wrażenia z maratonu … fatalne. Oczywiście wina tylko i wyłącznie moja, bo organizacyjnie wszystko było super, poza małymi wyjątkami w ustawieniu grup, ... ale po kolei:
Ustawienie grup w kat M4, dla mnie było bardzo dobre. Było z kim pojechać, ale … nie było komu :-( . Nie będę podawał szczegółów, bo sam jeszcze analizuję przyczyny, ale wystartowałem z bólem żołądka i praktycznie na starcie wiedziałem, że tego dnia nic nie zdziałam, chociaż nadzieję miałem do końca. Zmordowałem jednak tylko jedno okrążenie 77km ze średnią coś około 35km/h, co dało mi 4 miejsce w kat i 12 open.
Dodam tylko, że kilu faworytów z max dystansu zmieniło dystanse. Między innymi R. Malinowski, który zwyciężył na dystansie mini (77km), ze średnią około 40km/h, a drugi był R. Woźniewicz. Obaj startowali w jednej grupie i obaj byli z Trzebiatowa, z tym, że pierwszy był z M4 a drugi M3 ( BTW info dla jarka :-?) . Tak jak wcześniej pisałem, mimo, że kilka nazwisk jest poza zasięgiem, nawet zwycięstwo jest możliwe, bo trzeba pamiętać, że to jest maraton i różne przygody mogą się trafić. Niestety, niedyspozycja dosięgnęła mnie. Do Trzebnicy nie zdołam pojechać, ale może w Lesznie lepiej pójdzie.
Gratuluję doskonałych wyników rowerzyście, który otarł się o pudło, kumanowi siódmemu, @ndiemu, któremu tylko brak doświadczenia uniemożliwił uzyskanie lepszego wyniku, bo pierwsze kółko, z tego co wiem, pojechał bardzo dobrze, i wszystkim pozostałym, którzy wystartowali.
A tak w ogóle, to fajnie było poznać niektórych z Was. Z @ndim miałem przyjemność przejechać się nawet kilka setek kilometrów ... pociągiem :lol:

BTW kuman7 i co sądzisz o A Głowackim?

pozdro horny

#196 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 posts
  • SkądPoznań, Turek

Posted 28 April 2008 - 16:06

Szanowni Koledzy,
Jak wygląda trasa w Trzebnicy pod względem jakości nawierzchni w porównaniu do Leszna 2007???
Pytam, bo w Lesznie było OK.
10 maja jest wyścig dla mastersów w Kole (75km) ale dziury na trasie są straszne, a biorąc pod uwagę tempo mastersów potrzebne tam są pancerne obręcze :-) Także myślę nad Trzebnicą.
pozdrawiam,
janczol

#197 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 28 April 2008 - 17:17

Horny ... brak doświadczenia no i troszkę ta kraksa ;P

Ogólnie dużo wyniosłem z tego maratonu, a więc w ogóle nie żałuję, mimo że wynik kiepski.
Poznałem bardzo sympatycznego Mr.Hornego 8-) :-D, Kumana z którym pisałem już dłuższy czas i nie świadomie Dracorpa :-P

#198 pepe

pepe
  • Użytkownik
  • 15 posts
  • SkądGliwice

Posted 28 April 2008 - 22:10

Wim,
gdyby ktoś był ciekawy to zapraszam:

http://www.kolarstwo...o.com/rankingi/

dla posiadaczy Excel'a: http://www.kolarstwo.../RANKING_PP.zip

bądź na stronie supermaraton.org: http://www.supermara...zosowych/wyniki

Pozdrawiam serdecznie i gratuluję dobrych wyników,
pepe

#199 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Posted 30 April 2008 - 08:34

janczol, nawierzchnia na 75% lub więcej dobra lub bardzo dobra, ale jest też kilka odcinków gdzie trzeba jechać slalomem żeby sobie opon nie podziurawić :roll:

#200 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 posts
  • SkądPoznań, Turek

Posted 30 April 2008 - 18:02

Dzięki noerror,
nie czekając na odpowiedź zapisałem się :-)
Startuje ktoś jeszcze z forowiczów w kategorii MII?
Pozdrawiam,
janczol

Reply to this topic