Skocz do zawartości

Zdjęcie

MARATONY SZOSOWE PP

808 odpowiedzi w tym temacie

#201 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 30 kwiecień 2008 - 22:04

Dzięki noerror,
nie czekając na odpowiedź zapisałem się :-)
Startuje ktoś jeszcze z forowiczów w kategorii MII?
Pozdrawiam,
janczol

ja startuję. jestem 7 na liście. zapisałem się w dniu otwarcia zapisów :mrgreen:

#202 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 maj 2008 - 14:08

jest profil leszna na ich stronie świeżo w tym roku zrobiony. objechaliśmy z maciejem trase i mamy pełną dokumentacje łącznie z GPS :mrgreen:

#203 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 01 maj 2008 - 16:21

Jak sie mnie horny zapytał to i chetnie odpowiem. Po pierwsze to mysle ze chłopak jest bardzo mocny, chociaz nie miałem okazji z nim jechac to z tego co słyszałem ze odjechał wszystkim i sam jechał ok 90 km do mety to bardzo ładnie. Chyba jednak on sie tu marnuje skoro taki mocny wg. mnie to powinnien gdzie indziej startowac, poza tym mysle ze jest to taki kolejny "Gryckiewicz" czyli bedzie silny w tym roku i moze uda mu sie wygrac w OPEN ale za rok pewnie lub dwa juz go nie bedzie.

#204 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 01 maj 2008 - 17:37

bedzie silny w tym roku ... ale za rok pewnie lub dwa juz go nie bedzie.

dlaczego tak sądzisz? Może masz i rację, bo Andrzej G startował w mtb, a na szosie jeździ dopiero drugi rok. Mówił mi, że supermaratony to nie dla ludzi :-P , wiec kto wie może wróci do mtb. Myślę jednak, że spodobała mu sie jazda na naszych maratonach. Do Gryckiewicza nie można go porównywać, bo to jest młody chłopak.
Wygrać puchar w całej edycji PP, w stylu Gryckiewicza, w kategorii wiekowej M4 lub powyżej, to jest mordęga dla organizmu. Wcale się nie dziwię, że najlepsi mastersi jeżdżą na krótszych dystansach.

BTW, a właśnie, co z Gryckiewiczem? W tym roku nie będzie jeździł?

pozdro horny

#205 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądPoznań, Turek

Napisano 05 maj 2008 - 15:48

Elo!!
Kto się wybiera do Leszna i kto mnie przyjmie jako tak zwany piąty element do swojej grupki :-D . Obiecuję, że nie będę piątym kołem u wozu. :-)

Pozdrawiam i czekam na propozycje,
janczol

#206 emilpe

emilpe
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 maj 2008 - 17:09

Janczol i ROZMIAR czy macie tam w lesznie jakis nocleg, czy dojezdzacie wlasnym samochodem w dniu startu? Moze i ja bym wystartowal, ale pociagiem nie chce sie tluc w nocy, a noclegu jako takiego tam nie mam, wiec jakby byla taka mozliwosc, bym sie chetnie z kims zabral... Z gory dzieki za odpowiedz!!!

#207 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 05 maj 2008 - 21:08

No ja mam nocleg.(chyba-jeszcze w tym roku nie gadałem ale raczej tak więc odpadam z dojazdu a i tak jadę pociągiem :-) )
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#208 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądPoznań, Turek

Napisano 06 maj 2008 - 11:57

Ja jeszcze się nie zapisałem. Bez ekipy to mi sie średnio chce jechać. W zeszłym roku trafiliśmy z kumplem na grupę w której byli ludzie na rowerach turystycznych w wieku mojego ojca, kobieta z chorągiewką itp. także w tym roku mogę trafić tak samo i co? Wole se na rondo obornickie w Poznaniu pójść :lol:

emilpe nie mam relingów i bagażnika na dach, także z przewiezieniem dwóch rowerów może być problem

Pozdrawiam,
janczol

#209 Gosc_zawodowiec_;)_*

Gosc_zawodowiec_;)_*
  • Gość

Napisano 06 maj 2008 - 12:42

ja mam zamiar startowac w lesznie, też jeszcze sie nie zapisłem, więc janczolmozna by razem razem jechać, mam jeszcze dwoch kumpli (podobni forma do mnie, tez chcą jechać) wiec ekipa niby by była. Ale jak by co nikogo nie dam rady zabrać, bo wszystkie miejsca zarezerwowane w aucie...

#210 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 08 maj 2008 - 07:32

sprawa czysto techniczna a propos maratonu (tutaj rozpiska z Leszna)... wydawanie numerow i odprawa techniczna rozlozone sa na dwa dni. czy mozliwe jest odebranie jedynie tego drugiego dnia? rzecz jak dla mnie jest oczywista, ale moze ktos to potwierdzi bo nie mam zamiaru wtopic juz na samym starcie...

16.05.2008r.
-godz. 15.00 – otwarcie biura maratonu – przyjmowanie zgłoszeń, wydawanie numerów
-godz. 20.00 – odprawa techniczna , omówienie trasy
-godz. 21.00 – zamknięcie biura maratonu

17.05.2008r.
-godz. 6.00 – otwarcie biura maratonu – przyjmowanie zgłoszeń, wydawanie numerów
-godz. 7.15 - odprawa techniczna
-godz. 7.30 – start pierwszej grupy zawodników

#211 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2008 - 12:51

ostatnio tak dla sprawdzenia po raz 4 w tym roku przejechałem sobie Pętle Trzebnicką i zauważyłem że przy nabitych kapciach na maxa nie jest za przyjemnie. Więc jeśli ktoś was nie będzie jechał na jakimś super karbonowym sprzęcie tłumiącym drgania to radzę spuścić trochę powietrza. No i ten mój czas przejazdu 4h i 25min - nie za ciekawie :-/
Trochę mi smutno że organizatorzy przewidzieli na trasie punkt żywnościowy tyko w Miliczu - boje się że bez bukłaka w plecaku nie dam rady. No i tak dzisiaj się zaczyna chmurzyć, więc pewnie w wekend będzie kropić :-P

#212 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2008 - 13:02

To jak już jesteśmy przy Trzebnicy, może forumowa lista obecności?

- nieskormnie zacznę od siebie ;)
- emer
- pepe
- noerror

kogo pominąłem?

Dozo jutro / w sobote

#213 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • Skądfrombork

Napisano 08 maj 2008 - 13:20

Dopiszę się jeszcze do listy

Pozdrawiam
Andrzej

#214 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 08 maj 2008 - 13:31

(ciach) przejechałem sobie Pętle Trzebnicką i zauważyłem że przy nabitych kapciach na maxa nie jest za przyjemnie. (ciach)
Trochę mi smutno że organizatorzy przewidzieli na trasie punkt żywnościowy tyko w Miliczu - boje się że bez bukłaka w plecaku nie dam rady. No i tak dzisiaj się zaczyna chmurzyć, więc pewnie w wekend będzie kropić :-P

Ja i tak dowale ok 9.5 atm w moje Vittorie ...
Co około 55 i 65km PŻ - masz mało ? Dwa bidony 0.7l i śmigasz jedną pętle bez zatrzymywania się. A jak mało masz, to do kieszonki jaki Powerade (w pierwszej kolejnosci wypijesz) i MUSI wystarczyć do START/META (pierwsza pętla ... ;-) )
Tak a propos - grupy startuja co 2min i to moze byc problemem natłoku kolarzy na PŻ, zgiełku i bałaganu ... Ja nie planuje zatrzymywać sie w Miliczu (a przynajmniej na Iszej pętli - no i pytanie czy pojadę drugą :-) )
Kurde ... nie strasz pogodą deszczowa - przeciez prognozy mówia o idealnej słonecznej w sobote. Nie lubie w deszczyku jeździć ...

#215 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Napisano 08 maj 2008 - 19:33

ja też jade w trzebnicy do tego 6 moich kolegow i kolezanka :-) chetne was poznam ja startuje w 12 grupie na 240km

#216 janczol

janczol
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądPoznań, Turek

Napisano 08 maj 2008 - 20:30

kogo pominąłem?

janczola :-)
MII grupa startowa 14 jak na razie :-)
Pozdro!

#217 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2008 - 11:43

(ciach) przejechałem sobie Pętle Trzebnicką i zauważyłem że przy nabitych kapciach na maxa nie jest za przyjemnie. (ciach)

Ja i tak dowale ok 9.5 atm w moje Vittorie ...
Co około 55 i 65km PŻ - masz mało ? Dwa bidony 0.7l i śmigasz jedną pętle bez zatrzymywania się. A jak mało masz, to do kieszonki jaki Powerade (w pierwszej kolejnosci wypijesz) i MUSI wystarczyć do START/META (pierwsza pętla ... ;-) )
Tak a propos - grupy startuja co 2min i to moze byc problemem natłoku kolarzy na PŻ, zgiełku i bałaganu ... Ja nie planuje zatrzymywać sie w Miliczu (a przynajmniej na Iszej pętli - no i pytanie czy pojadę drugą :-) )
Kurde ... nie strasz pogodą deszczowa - przeciez prognozy mówia o idealnej słonecznej w sobote. Nie lubie w deszczyku jeździć ...

No ostatnio zaczynałem trening w Miliczu a w Czeszowie już wody nie miałem ;) Dwa bidony 1 0,7 i drugi 1l poszły w powietrze nie wiadomo kiedy. Do tego tak sobie wysuszyłem usta że teraz mam całe spękane i nic Gorącego zjeść nie mogę. A było wtedy tylko 23 stopnie
Jakoś sobie może poradzę. Zastanawia mnie tylko to czy ja będe miał siłę to czy będe mógł pojechać po pierwszej pętli jeszcze drugą, jeśli jestem zapisany na tylko jedną?

#218 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 09 maj 2008 - 12:23

nie ... tylko w druga strone - czyli zapisujesz sie na dwie, a jednak z jakistam powodów zmieniasz decyzje w trakcie maratonu i rezygnujesz z drugiej, a klasyfikują Cie w tej jednej.
Moze masz racje .... gdy jest ciepło zwieksza sie zapotrzebowanie na płyny ...

#219 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2008 - 13:02

W tegorocznych Gryficach można było pojechać więcej niż się zadeklarowało.

#220 karrol

karrol
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • SkądStargard

Napisano 09 maj 2008 - 14:08

w zeszłorocznym Łobzie też można było. Chociaż ja z tego nie skorzystałem :P

Dodaj odpowiedź