Skocz do zawartości

Zdjęcie

MARATONY SZOSOWE PP

808 odpowiedzi w tym temacie

#241 Gosc_zawodowiec_;)_*

Gosc_zawodowiec_;)_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2008 - 19:15

janczol, nie przesadzaj z tym ładnym czasem, ładny to by był ponizej 4h30min :-P
ogolnie jestem zadowolony ze startu (był to mój pierwszy maraton szosowy). Przez pierwsze 20km jechałem solo, ale poetem doszła mnie dość mocna grupka ok 10osób. I do pierwszych górek (ok 60km) jechaliśmy razem, ale potem połowa odpadła i zostało nas 5, i w taki składnie dojechaliśmy na mete :mrgreen: teraz szykuje sie na kołobrzeg ;-)

Pozdrawiam:P

#242 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 18 maj 2008 - 19:44

Ja też byłem i zaliczyłem najlepszy start w karierze :mrgreen: Tradycyjnie maksymalny dystans (mój licznik nastukał niemal równe 260km) i to był mój dzień - czułem, że jest dobrze. 08:34:07, 7 na 8 w kategorii i 25 na 39 w open, średnia "licznikowa" 30,7 - czyli jak na moje możliwości po prostu kosmos. Chyba ze 3/4 całego dystansu jechałem w takiej czy innej grupie / grupce (co też oznacza ogromny postęp bo na wszystkich dotychczasowych maratonach większość dystansu jechałem sam bądź z pojedynczym "wspomaganiem" ;-) ) Pozdrowienia dla nr 35 i 37 z którymi przejechałem spory kawał trasy. Nie zaliczyłem żadnego większego kryzysu, odpoczynków miałem łącznie jakieś 10minut, a na samym końcu miałem jeszcze na tyle siły żeby próbować urwać się pięcioosobowej grupce, z którą kończyłem maraton, na tych "hopkach" 25-20 km przed metą - gdyby były nieco bliżej to by się udało. A na sam koniec "poszedłem w trupa" (jak na moje możliwości) i próbowałem długiego finiszu bo wiedziałem, że w sprincie szans sie mam. Nie udało się ale.. i tak było dobrze, super po prostu.

Horny, czemu odpuszczasz? Nieskromnie powiem, że tu takie wycinaki ale w generalce PP to chyba ja będę teraz forumowym liderem :mrgreen:

#243 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • Skądfrombork

Napisano 19 maj 2008 - 06:48

Sorry TOZIK, ale póki co jeszcze mnie nie wyprzedziłeś. Nie byłem w Lesznie, ale do Kołobrzegu jadę bronić swojej pozycji.

Pozdrawiam
Andrzej

#244 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 19 maj 2008 - 07:58

A sorki, widze :-D - szacunek.
No to mi odjedziesz bo dla mnie Kołobrzeg deczko za daleko

#245 Gosc_Adagio_*

Gosc_Adagio_*
  • Gość

Napisano 19 maj 2008 - 21:26

Czołem!

Wprowadziłem sie tu bo...
Padła nasza-wasza strona supermaraton.org
Wiecie może czemu?

#246 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 20 maj 2008 - 07:59

czesc Adagio,
pewnie serwery sie spalilly, bo zbyt goraco bylo na forum.

#247 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 20 maj 2008 - 14:33

już działa
ale zdjęć z Trzebnicy jak nie było tak jeszcze nie ma :-(

#248 Gosc_Adagio_*

Gosc_Adagio_*
  • Gość

Napisano 20 maj 2008 - 17:08

nerror? Czy to co to masz na tej fotce to powypadkowy okaz?
Trochę przypomina OCLV sprzed 9-8 lat ale chyba to jest jakaś rzeźba współczesna...???

Nasz serwer pulsuje od czasu do czasu. Widziałem na stat4u.

#249 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 21 maj 2008 - 11:37

nerror? Czy to co to masz na tej fotce to powypadkowy okaz?
Trochę przypomina OCLV sprzed 9-8 lat ale chyba to jest jakaś rzeźba współczesna...???

Nasz serwer pulsuje od czasu do czasu. Widziałem na stat4u.

kiedyś na allegro widziałem taki rowerek i tak mi się spodobało to cudo że dałem sobie na avka.

#250 pepe

pepe
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądGliwice

Napisano 01 czerwiec 2008 - 11:03

Wyniki po maratonie w Kołobrzegu gdyby ktoś był ciekawy:

http://www.kolarstwo...o.com/rankingi/

dla posiadaczy Excel'a: http://www.kolarstwo.../RANKING_PP.zip

bądź na stronie supermaraton.org: http://www.supermara...zosowych/wyniki

Pozdrawiam,
pepe

#251 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 czerwiec 2008 - 10:18

@pepe a czemu nie robisz dodatkowego podziału w zależności od pętli? Czy tylko linka udostępniłeś?

#252 pepe

pepe
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądGliwice

Napisano 05 czerwiec 2008 - 14:51

@pepe a czemu nie robisz dodatkowego podziału w zależności od pętli? Czy tylko linka udostępniłeś?

Błagam, przynajmniej trochę precyzji w zadawaniu pytań :roll:
Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi, zarówno w pierwszym pytaniu jak i w drugim.
Może spróbuj jeszcze raz, tylko trochę jaśniej. :oops:

pepe

#253 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 czerwiec 2008 - 15:44

@pepe przepraszam, pytania dotyczyło twoich zestawień, co do drugiego pytania to już się doczytałem że jesteś ich autorem.
A co do pierwszego: w maratonie kołobrzeskim 2008 są dwie klasyfikacje: open i wg. kategorii wiekowej. Brakuje mi tylko klasyfikacji na pętlach. Dopiero w wynikach na stronie http://supermaraton.tkk.pl/ mogłem się tego dowiedzieć.
Czy brak klasyfikacji na pętlach spowodowany jest Generalką Wszechczasów?

#254 pepe

pepe
  • Użytkownik
  • 15 postów
  • SkądGliwice

Napisano 05 czerwiec 2008 - 18:35

W założeniu to zestawienie ma być uniwersalne.
Łączy w sobie ranking Pucharu Polski, Generalkę, Generalkę Górską, rankingi maratonów z poszczególnych lat oraz Generalkę Wszechczasów. Kiedy to zestawienie wyników tworzyłem nie istniały wyniki poszczególnych maratonów uwzględniające poszczególne pętle, ba... w wypadków historycznych maratonów nie istnieją nawet dane dotyczące kto na jakim rowerze jeździł. :shock:
Poza tym dane dotyczące okrążeń dotyczą tylko poszczególnych maratonów. Ich uwzględnienie powodowałoby powstanie dodatkowych kolumn zupełnie nie przydatnych w pozostałych rankingach. Jak zwykle potrzebny był i tu kompromis :roll:

Pozdrawiam,
pepe

#255 karrol

karrol
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • SkądStargard

Napisano 13 czerwiec 2008 - 19:11

Co tu taka cisza? Jak tam!? Z kim zobaczymy się w Choszcznie? Ja jadę tym razem na najkrótszy dystans i jestem już w drugiej grupie ;-) Zobaczymy jak to będzie. Z tego co widziałem, to w mojej kategorii jest co najmniej czterech mocniejszy ode mnie :/ no cóż, może chociaż piąty będę.
do jutra! :-)

#256 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 13 czerwiec 2008 - 22:04

Ja bede jutro na maratonie, ale nie jako startujący tylko w ramach treningu i jako przeszkadzacz i pomagier czasami 8-)

#257 Mioku

Mioku
  • Użytkownik
  • 35 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 29 czerwiec 2008 - 22:26

zaliczyłem mój pierwszy start w maratonach pucharu Polski, dystans mega 147 km w czasie 04:58 co daje śr. 29.6 km/h byłem 6 w M2 i 9 w open, dla mnie pełen sukces chociaż na starcie deklarowałem giga więc został lekki niedosyt, strat wspólny uważam za fajny pomysł, trasa według mnie bardzo trudna na mega było 7 podjazdów.. 2 km po starcie spadł mi łańcuch i uciekła czołowa grupka, po pierwszym podjeździe na ochodzitą utworzyła się 20-osobowa grupa w której jechałem do 65 km, pod kocierz odjechałem z numerem 168 (2 miejsce w M2 w zeszłym roku) i tak w dwójkę na zmiany jechaliśmy przez targanice aż do Tresnej, nad zaporą doszliśmy gościa który odpadł z pierwszej grupy i w trójkę do drugiego bufetu przed szczyrkiem, od centrum szczyrku do mety jechałem już sam i wiedziałem że na giga nie starczy mi sił, na podjeździe pod salmopol wyprzedziłem dwóch kolarzy, pod zameczek spotkałem tylko jedną dziewczynę, pchała rower.. na samej końcówce w koniakowie jechałem już na oparach i mimo chęci zaliczenia giga musiałem odpuścić, na mecie wiedziałem że jestem koło dziesiątki, nie zostałem na dekoracje bo czekał mnie powrót 55 km do Bielska.. a jak powiedział kolega Tozik dostałbym dyplom za 6 place:)

#258 Cycling

Cycling
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądGóry Świętokrzyskie

Napisano 30 czerwiec 2008 - 01:42

Zapraszam do lektury relacji z Pętli Beskidzkiej mojego autorstwa oraz do obejrzenia galerii zdjęć: http://www.pro-cycli...ci&artykul=9729

A tu relacja mojego kolegi: http://www.pro-cycli...ci&artykul=9723

#259 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 30 czerwiec 2008 - 09:10

linki nie działają ....

#260 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów