Jump to content

Photo

MARATONY SZOSOWE PP

808 replies to this topic

#481 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Posted 16 May 2009 - 20:52

Trasa MARATONU prowadzi takimi ścieżynkami?

#482 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 May 2009 - 20:58

Podkreślam, że błądziliśmy, możliwe że z oficjalnej trasy nie ma żadnego zdjęcia, większość przejechaliśmy od dupy strony, zdjęcie na którym jest sam Marek pokazuje kawałek asfaltu, za którym jest droga kamienista z dziurami i żwirem na początku, kamienie wielkości dorodnych ziemniaków :lol: Zdjęć mało bo skupiałem się na pedałowaniu :mrgreen:

#483 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Posted 16 May 2009 - 21:01

No właśnie te ścieżynki w okolicach Istebnej są najfajniejsze. Przecież tam nie będzie popylał cały peleton tylko pojedynczy kolaże. Nie żebym był zarozumiały, ale zacytuję własnego posta z wątku o przełożeniach bo tu może bardziej się przyda:

z tej okazji że byliśmy z żoną w Wiśle - wyskoczyliśmy na objazd trasy MINI, bo Wiesiek troszku postraszył podjazdami w tym roku i żonka się uparła na rekonesans. Na całą pętlę nie starczyło nam czasu ale zrobiliśmy tylko takie coś: Jaworzynka> Trycatek, Hrcava > Mosty u Jablunkowa > Jablinkov > Bukowec > Jasnowice - i tutaj nie ma żadnych problemów choć miejscami dość stromo jest ale to są dość krótkie podjazdy - generalnie żonka wszystko przejechała bez większych problemów a dodatkowo 2 x Kubalonka bo trza było jeszcze z Wisły dojechać i do niej wrócić. Notabene - odcinek po czeskiej stronie - PO-E-ZJA! - zobaczycie sami. Niestety jest malutkie "ale" - tzn. na odcinku z Trycatka do Hrcavy jest ok 100m odcinek po baaardzo zniszczonym asfalcie (ostał się tylko taki żwirek jakby) + ok 300-500m po nieco lepszym żwirku / bardzo "wyżartym" asfalcie - w sumie nie dam głowy co to za nawierzchnia jest - ale potem to już czysta poezja. Ominęliśmy więc "pętelkę" na Wierch Czadeczkę oraz podjazd z Zaolzia "opłotkami" na Koczy Zamek. O tej drugiej części czyli podjeździe z Zaolzia na Koczy Zamek to mogę ja coś powiedzieć - otóż nie mam na 100% pewności ale kiedyś podjechałem ten odcinek na kolarce - głowy nie dam że to się w 100% pokrywa z trasą zaproponowaną przez Wieśka bo tam jest dużo lokalnych dróżek - ale, tak czy owak - końcówka pod Koczy Zamek jest naprawdę stroma - turyści co tam szli sobie na spacer wywalili gały jak zobaczyli tam gości na kolarce - także może być ciężko. Na pewno jeszcze przed maratonem objedziemy 100% trasy to wam napiszę dokładniejszą relację.

#484 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 17 May 2009 - 18:51

Tak naprawdę to właśnie te wąziutkie kawałki w Istebnej są najbardziej urokliwe .Droga na Stecówkę ,czy podjazd na Ochodzitą boczną drózką , gdzie chyba Bóg lał asfalt z konewki i to chyba trzęsła mu się ręka . Poezja Zeszłoroczny zjazd z przełęczy gdzieś koło Targanickiej , gdzie spod błota i kamlotów nie było widac asfaltu też wiele nauczył. A tam trzyosobowa grupa to rzadkośc.
Murwa kać i mnie tam w tym roku nie będzie.

#485 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 17 May 2009 - 19:38

No ja się w górach zakochałem :-P w Lesznie też będę... ale przed Lesznem braknie czasu na rower.... R3MONT mieszkania :-/ :-/

#486 Gosc_Mathieo_*

Gosc_Mathieo_*
  • Gość

Posted 17 May 2009 - 20:10

A kto śmiga do Swinoujscia 23 maja ? :-P

#487 MG

MG
  • Użytkownik
  • 128 posts
  • Skąd20 km od granicy

Posted 17 May 2009 - 20:50

Ja ;-)

#488 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 18 May 2009 - 21:31

Świnoujście to eliminacja Imagisu ,więc będziemy tam dość liczną grupą. Kto jedzie niech nas szuka . Duże czerwone WTR ładnie odcina się od bieli ,to i znaleśc nas łatwo.
Nadlatujemy w trzy samochody ,więc paczka liczna . Nie gryziemy .

#489 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 18 May 2009 - 21:55

Rebe, pytanie od laika: zakwalifikować się do Imagisu można również nie uczestnicząc w maratonie świnoujskim a jedynie opłacając wpisowe? Czy oprócz wpisowego trzeba zaliczyć jakiś maraton? Pytam, bo jakoś nie doszukałem się takowego info w regulaminie Imagisu a mam na niego chrapkę :) Dzięki za odpowiedź.

#490 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 May 2009 - 22:02

W tym roku organizatorzy Imagisu i Świnoujścia doszli do wniosku, że aby wystartować w Imagisie trzeba ukończyć 400 km dystans w Świnoujściu.
Dokładniejsze info masz na www.supermaraton.org
pozdro

#491 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 18 May 2009 - 22:27

W Lesznie już ponad 500 osób zarejestrowanych http://www.bikefun-l...dex.php?d=loguj

#492 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 posts
  • Skądpolska

Posted 19 May 2009 - 07:44

travisb, przeciez masz zrobiona kwalifikacje ;-P w Pulawach.

#493 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 19 May 2009 - 20:58

Oskar był szybszy, ale może dla innych . W regulaminie są podane imprezy eliminacyjne , nie tylko Świnoujściwe.

#494 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Posted 21 May 2009 - 08:59

Są juz grupy startowe w Świnoujciu , ja jade w 6 grupie o 7.45 start czy ktoś z forum jedzie w tej grupie lub blisko tej grupy ;-)
tu grupy http://www.ks.uznam....a=3&mode=wyniki

#495 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Posted 21 May 2009 - 09:25

7:33 - na pewno mnie dogonisz :-P Swoją drogą - ponad 80 luda na 400km - powariowaliśta wszyscy czy co?

#496 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Posted 21 May 2009 - 09:38

fAKT powariowali ludzie ;-) ale to fajnie spory peletonik może powstać z połączia klilku grup jak się wszystko wymiesza na trasie ;-)

#497 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • Skądfrombork

Posted 21 May 2009 - 18:42

O godzinie 7:48 jadę ja i emer, mamy kilkanaście godzin, żeby ciebie dogonić :mrgreen:

#498 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Posted 21 May 2009 - 19:01

Kroi się nam chyba najweselszy maraton w sezonie :mrgreen:

#499 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 May 2009 - 11:51

Ja mam problem z transportem na maraton w lesznie, samochód padł, naprawa trochę potrwa, będę zmuszony wybrać się pociągiem....

#500 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 23 May 2009 - 12:25

nie masz daleko nie narzekaj ;]

Reply to this topic