MARATONY SZOSOWE PP
Napisano 16 maj 2009 - 20:58
Gosc_tozik_*
Napisano 16 maj 2009 - 21:01
z tej okazji że byliśmy z żoną w Wiśle - wyskoczyliśmy na objazd trasy MINI, bo Wiesiek troszku postraszył podjazdami w tym roku i żonka się uparła na rekonesans. Na całą pętlę nie starczyło nam czasu ale zrobiliśmy tylko takie coś: Jaworzynka> Trycatek, Hrcava > Mosty u Jablunkowa > Jablinkov > Bukowec > Jasnowice - i tutaj nie ma żadnych problemów choć miejscami dość stromo jest ale to są dość krótkie podjazdy - generalnie żonka wszystko przejechała bez większych problemów a dodatkowo 2 x Kubalonka bo trza było jeszcze z Wisły dojechać i do niej wrócić. Notabene - odcinek po czeskiej stronie - PO-E-ZJA! - zobaczycie sami. Niestety jest malutkie "ale" - tzn. na odcinku z Trycatka do Hrcavy jest ok 100m odcinek po baaardzo zniszczonym asfalcie (ostał się tylko taki żwirek jakby) + ok 300-500m po nieco lepszym żwirku / bardzo "wyżartym" asfalcie - w sumie nie dam głowy co to za nawierzchnia jest - ale potem to już czysta poezja. Ominęliśmy więc "pętelkę" na Wierch Czadeczkę oraz podjazd z Zaolzia "opłotkami" na Koczy Zamek. O tej drugiej części czyli podjeździe z Zaolzia na Koczy Zamek to mogę ja coś powiedzieć - otóż nie mam na 100% pewności ale kiedyś podjechałem ten odcinek na kolarce - głowy nie dam że to się w 100% pokrywa z trasą zaproponowaną przez Wieśka bo tam jest dużo lokalnych dróżek - ale, tak czy owak - końcówka pod Koczy Zamek jest naprawdę stroma - turyści co tam szli sobie na spacer wywalili gały jak zobaczyli tam gości na kolarce - także może być ciężko. Na pewno jeszcze przed maratonem objedziemy 100% trasy to wam napiszę dokładniejszą relację.
Napisano 17 maj 2009 - 18:51
Murwa kać i mnie tam w tym roku nie będzie.
Napisano 18 maj 2009 - 21:55
Napisano 18 maj 2009 - 22:02
Dokładniejsze info masz na www.supermaraton.org
pozdro
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 18 maj 2009 - 22:27
Gosc_łukasz_*
Napisano 21 maj 2009 - 08:59
tu grupy http://www.ks.uznam....a=3&mode=wyniki