MARATONY SZOSOWE PP
Napisano 08 lipiec 2007 - 19:33
W KK nie będę uczestniczył, bo jak wcześniej wspominałem, chcę pojechać na "Wysokie Tatry Tour" do Zakopanego.
Napisano 08 lipiec 2007 - 19:38
Ten wiatr faktycznie był zabójczy. Sporo osób również tych którzy zgłosili się na 2 pętle zrezygnowało po 1.
Wjazd do mety też był niemałą niespodzianką :-? dla wielu.
Mnóstwo śladów po blokach zostało na poboczach dróg głównie pod Ochodzitą.
Masz może wyniki?
Parkowałem koło twojego auta w sobotę.
Napisano 08 lipiec 2007 - 19:53
Było cholernie ciężko. Szkoda że taka fatalna nawierzchnia się trafiła na zjeździe z Kubalonki. Zjazd z Salmopolu to już była poezja ;-)
Startowałem pierwszy raz w PP ale IMHO organizacja w pytę!!!! Nawet na profi wyścigach nie zdarza sie taki profesjonalizm.
Co do wyników już 21 a jeszcze na stronce nie ma, mógłbyś je jakoś podesłać?
Napisano 08 lipiec 2007 - 21:05
Jak na pierwszy start w PP, wybrałeś sobie górski maraton, to nieźle. Widziałem wyniki, poszło Ci całkiem dobrze. Wiesz na co cię stać i założenia zrealizowałeś. Dziwne było tylko to, że niektórzy zapisali się na 3 pętle, a zdołali przejechać jedną. Pewnie były różne przyczyny, również mogła być awaria roweru, ale w większości przecenienie własnych możliwści. Regulamin PB, w takim przypadu przewidywał tylko zaliczenie punktów przejechanych pętli do PP, ale nie do PB. Po protestach, w ostatniej chwili zmieniono zasady i przez to zwycięzcami zostawali prawdę powiedziawszy w pewnym sensie przegrani :-(
pozdro horny
Napisano 08 lipiec 2007 - 21:33
Stałem przy mecie i robiłem zdjęcia uczestnikom - w sumie kilkadziesiat. Szkoda ze tak mało było osób na mecie. Gdy ja byłem w godz od 14 do 15:30 to było raptem kilkanascie osób z orgami. Więc robiłem zdjęcia i biłem brawo z innymi dla finiszujacych i tych wybierajacych sie na nastepne okrazenie.
Zamieniłem parę zdań z organizatorami? którzy mówili że sporo osób miało jechac 2 lub 3 kólka ale zrezygnowali. Na pewno podjazdy dały w kośc tak jak ten ostatni na mecie - jak w prawdziwum wyscigu:) Rozmawiałem tez z kiilkoma osobami, które potwierdziły ze było ciężko. Ale przynajmniej jedno kółko było do przejechania czego dowiodły Panie kończące maraton. Ogólnie to chyba fajna impreza i szkoda ze nie ma ich więcej w poblizu mnie.
Kończąc już , to zazdroszcze Wam udziału i wyników.
Pozdrawiam Damian.
Gosc_tozik_*
Napisano 09 lipiec 2007 - 07:30
Horny gratulacje - "twoja historia mnie urzekła" (tzn. mobilizuje i pokazuje że mogę jeszcze sporo poprawić, ale już nie w tym roku) Też żałuję że nie za bardzo był czas na pogaduchy.
Na rozdaniu nie byłem bo w niedzielę rano nic nie było w stanie ściągnąć mnie z wyra o tak "zabójczej" porze

Napisano 09 lipiec 2007 - 07:46
Cytat
...w ogóle fajna impreza, ... a jaka nagroda w pstaci roweru ;-)...
Horny gratulacje ! jestes mocarz ! :mrgreen: ja po jednej petli mialem dosc i ciesze sie z wyniku ,w sumie to jestem zaskoczony 9 miejsce na mini.
Z tego co piszesz wnioskuje,ze wylosowales rower :?: :?: ;-) chyba oplaca sie zostawac do konca imprezy....tomacias na KK musimy zostac do konca ! :mrgreen:
Michu z OKR
Napisano 09 lipiec 2007 - 09:53
Musimy opracować jakis znak rozpoznawczy ;-)
Cytat
...niestety, wysuwasz zbyt daleko idące wnioski :-/ :-D . Rower przypadł komu innemu. Losowanie było bardzo emocjonujące, a nagroda w postaci szosowego roweru wysokiej klasy była dla wszystkich sporą niespodzianką. Ja wylosowałem plecak,... też fajny prezencik.Z tego co piszesz wnioskuję, że wylosowales rower
Wszystkim, którzy stanęli na starcie maratonu w Istebnej należy się szacunek, bo nawet dystans mini wymagał mega wysiłku. Dlatego wszystkim gratuluję i jednocześnie dziękuję za gratulacje.
mic IMO Ty zająłeś III miejsce w PB, a 9 w PP. Miałeś bardzo dobry, super czas. Niestety zasady regulaminowe zostały zmienione po zakończeniu maratonu, a to trochę nie tak.
pozdro horny
Napisano 09 lipiec 2007 - 16:35
A tak patrzylem na stronke tego wyscigu wokol tatr,same pocinaki tam startuja ,moze za pare lat tez wystartuje ,a Ty Horny nie pokazuj sie na forum jesli nie bedziesz w pierwszej 5 w kategori !! :-)
Cytat
IMO Ty zająłeś III miejsce w PB, a 9 w PP. Miałeś bardzo dobry, super czas. Niestety zasady regulaminowe zostały zmienione po zakończeniu maratonu, a to trochę nie tak.
pozdro horny
Noo niby 3 ,ale pucharu nie mam wiec czuje sie jak 9 :-P
a co do rowerku to slyszalem ,ze costam z carbonem mial :shock: taaaka nagroda !
Napisano 09 lipiec 2007 - 19:26
Cytat
mic, dajesz mi nie łatwe zadanie. W ubiegłym roku w wyscigu naokoło Tatr w mojej kategorii 4 pozycję zajął FONDRIEST Maurizio. No, no czy Ty mnie trochę nie przeceniasz :-Pnie pokazuj sie na forum jesli nie bedziesz w pierwszej 5 w kategori

pozdro horny
Napisano 09 lipiec 2007 - 21:37
Napisano 09 lipiec 2007 - 22:13
Co to znaczy dobre miejsce mariusz k?
IMO to nie znaczy 1,2,3, czy 10 pozycja. Może być i 287miejce, jeżeli zostało wywalczone w wyniku sumiennego treningu i nie popełniłeś błędów. Na inne elementy nie mamy wpływu. Predyspozycje (najważniejsze) do uprawiania kolarstwa dane są tylko nielicznym w momencie urodzin, na rower 7kg też nie wszystkich stać, a na starcie wyglądamy jedak wszyscy podobnie ;-)
Cytat
, dla tozika i wielu tak, ale dla innych zwycięstwem jest: ... "wystartowałem na 3 kółka przejechałem jedno, stanąłem na pudle, odebrałem puchar"zrobiłem 3 kółka, które zaplanowałem, zmieściłem się w limicie czasu, żyję... czyż to nie jest zwycięstwo?
pozdro horny
Napisano 10 lipiec 2007 - 07:38

Napisano 10 lipiec 2007 - 09:21
pozdro horny
Napisano 10 lipiec 2007 - 10:59
Cytat
Ja zająłem w zeszłym roku chyba 75 miejsce ze stratą 39 minut do zwycięzcy. A dobre miejsce w tym roku dla mnie to tak 30-40 wtedy byłbym bardzo zadowolony, alew tym roku trasa jest nieco zmieniona więc mam nadzieję na dłuższą jazdę w czołówce, zobaczymy 28.07 ;-)Co to znaczy dobre miejsce mariusz k?
IMO to nie znaczy 1,2,3, czy 10 pozycja. Może być i 287miejce, jeżeli zostało wywalczone w wyniku sumiennego treningu i nie popełniłeś błędów. Na inne elementy nie mamy wpływu. Predyspozycje (najważniejsze) do uprawiania kolarstwa dane są tylko nielicznym w momencie urodzin, na rower 7kg też nie wszystkich stać, a na starcie wyglądamy jedak wszyscy podobnie ;-)
Gosc_Zeratul_*
Napisano 10 lipiec 2007 - 17:43
Witam wszystkich

Od paru lat scigam sie tylko w mtb (xc i maratony), jako ze trenuje na szosowce postanowilem wystartowac w jakis imprezach szosowych.
28.07 Chce wystartowac w Wyscigu Dookola Tatr a pozniej w jakims supermaratonie.
Nie chce zakladac nowego tematu dlatego prosze o odpowiedz w tym,
Jak wyglada start ? chodzi mi o grupy startowe. Kazda grupa ma czas liczony indywidualnie??
dystans trzeba zadeklarowac wczesniej??
moze jakies rady szosowcow jak sie zachowac zeby byc wysoko

Serdecznie dzieki!
Przemek.
Napisano 11 lipiec 2007 - 08:26
A jeśli chodzi o maratony PP to niech się wypowiedzą osoby które w nich startowały, bo ja jeszcze niestety nie miałem tej przyjemności :cry:
Dodaj odpowiedź