Skocz do zawartości

Zdjęcie

MARATONY SZOSOWE PP

808 odpowiedzi w tym temacie

#61 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 11 lipiec 2007 - 08:55

W maratonach ze względu na normalny ruch samochodowy start jest w grupach - zazwyczaj 15 osób co 5 min choć nie jest to reguła (na KK puszczali po 5 osóB). Grupy są tworzone albo na podstawie sugestii zawodników albo wg zasady dystans / kat. wiekowa - ewentualnie deklarowany czas przejazdu - czyli od najwolniejszych na najdłuższych dystansach do najszybszych na najkrótszych. Formalnie (zgodnie z KD) na trasie w grupie nie powinno być więcej jak 15 cyklistów. W praktyce większe grupy tworzą "wymiatacze" na krótkich dystansach - im dłuższy dystans tym się wszystko bardziej rozrywa - wiadomo.
Jest jeszcze taka impreza jak Rajd dookoła Tatr - trochę nieformalna - i tam de facto łamiemy przepisy startując całym ok 70 osobowym "peletonikiem", który zazwyczaj rozbija się na mniejsze grupy w trakcie przekraczania granicy polsko-slowackiej, ale przez pierwsze 30km to najprawdziwsza jazda w peletonie - tyle, że tu mniej chodzi o ściganie a więcej o frajdę z wspólnej jazdy.

#62 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 11 lipiec 2007 - 19:53

http://picasaweb.goo...267831871826418

horny, nieźle dymaliście pod tę górkę! Szkoda, że mnie tam nie było...

#63 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 12 lipiec 2007 - 10:35

No, to ładnych rzeczy się dowiaduję - rywalizowałem na trasie z emerem, i sie nawet nie pochwalił. Brał udział w supermaratonie, ukończył 3 pętle, mało tego, zrobił całkiem dobry wynik i odbieraliśmy razem dyplomy.
Gratuluję emer, jeszcze na "zasłużony odpoczynek" niech nas nikt nie waży się wysyłać,... przynajmniej od roweru :-P :lol:

pozdro horny

#64 mess

mess

tłuścioszek

• Użytkownik
  • 2692 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 lipiec 2007 - 15:26

zazdroszcze :) chcialbym kiedys wybrac sie na jakis maraton, ale to nie taka prosta sprawa. potrzebne sa czas i pieniadze, a to rzeczy ktorych mi na dzien dzisiejszy brakuje najbardziej :) mam nadzieje ze moze w moich okolicach(podlaskie) cos ciekawego bedzie organizowane :)

horny, tez wiedzialem ze ladnie pojedziesz :) gratulacje wszystkim ktorzy to ukonczyli :)

#65 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 23 lipiec 2007 - 17:54

Ogolę się na łyso i zjem własne buty jak ten opis:
http://www.supermaraton.org/?p=288
nie jest relacja hornego z Pętli Beskidzkiej! I nic się nie chwali!

#66 Ghost

Ghost
  • Użytkownik
  • 23 postów
  • SkądGrudziądz

Napisano 23 lipiec 2007 - 18:07

to musi byc Horny :D
wszystko zadziwiajaco na to wskazuje :D

#67 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 23 lipiec 2007 - 18:33

Zadziwiajacy zbieg okoliczności,... nie, to ja muszę być autorem tych wypocin :-P .
roolez, buty i włosy zostaw w spokoju :mrgreen:

pozdro horny

#68 roolez

roolez
  • Użytkownik
  • 87 postów
  • SkądBrodnica

Napisano 23 lipiec 2007 - 19:15

Tatry Tour - nieźle się zapowiada ten wyścig - właśnie jestem po lekturze stronki. Gdybym w tym czasie nie dymał w Klasyku Kłodzkim już bym się zapisał! Spróbuję za rok!

#69 jarek

jarek
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądKOLBERG

Napisano 12 sierpień 2007 - 17:59

I po PETLI DRAWSKIEJ -wyniki niezbyt rewelacyjne ,ale starczyło na wygranie- na dystansie 152km,,a obawiałem się , gdyż niebyło z kim jechac ,,tym razem to ja byłem lokomotywa napędową i starczyło pary by wygrac ,,pozdro,,JAREK.. :lol: :-P :lol:

#70 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 postów
  • Skądopolskie

Napisano 12 sierpień 2007 - 18:42

Gratulacje jarek, w zasadzie dziwne by było przegrać na własnym terenie.

#71 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 postów
  • Skądfrombork

Napisano 13 sierpień 2007 - 19:32

JAREK gratulacje. Chciałbym Ciebie zapytać, czy nie nudzą Ciebie zwycięstwa na krótszych dystansach? Idea Pucharu Polski jest taka, że wygrywa ten kto zdobędzie najwięcej punktów, a za zwycięztwa na krótszym dystansie zawsze będziesz miał ich mało. Mimo, że wygrałes już pare razy w klasyfikacji generalnej jestes poza pierwszą 100-tką. Wszyscy najmocniejsi startują na dłuższych dystansach i tam jest najmocniejsza ekipa. Czemu nie spróbujesz rywalizacji wśród najlepszych?
Mimo wszystko jestem pod wrażeniem średnich jakie osiągasz na swoich "mini" dystansach.

#72 dracorp

dracorp
  • Użytkownik
  • 313 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 17 sierpień 2007 - 13:24

Mam pytanie jaką mniej więcej prędkością jeżdzą zawodnicy na maratonie. Chciałbym się wybrać na Kołobrzeski bo nie udało mi się wybrać na pętle Karkonosko-Izerską.
Nie ma niestety strony z wynikami z poprzedniej edycji (http://supermaraton....les/wyniki.html), a chcę spróbować swoich sił na pętli 260km. Wydaje mi się że samemu udało by mi się przejechać pętle 155km może ze średnią ~30km/h ale chcę to potraktować jako wyzwanie.
Po za tym jak to jest z wodą i ew. prowiantem? Ze swojej strony mogę na raz wziąść wody na ok.120km(zależy od temp.). Co ile są jakieś miejsca na uzupełnienie wody itp.?
Podjerzewam, że dalsza część mojej zagwostki wyjaśni się na stronie, więc biorę się za czytanie.

#73 jarek

jarek
  • Użytkownik
  • 201 postów
  • SkądKOLBERG

Napisano 27 sierpień 2007 - 11:15

CICHY 70 --czemu się nie spotkaliśmy ,,byłem tam i łaziłem z kąta w kąt,,a mogliśmy pogadać ,też jechałem na 157/kaemów ,,miałem strasznie fatalny dzień na maraton ,,tętno odrazu 170/min,,,podwyższone gdzieś o 25udeżeń ,,nie było z czego atakowac ,,ale drugi czas wykręciłem,,,,pozdro,,JAREK... :lol: :-P :-/

#74 Gosc_cichy70_*

Gosc_cichy70_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2007 - 13:38

kurcze JAREK....no szkoda faktycznie, żałuje bardzo:(((((następnym razem napewno:))))) to w koncu który byłeś??:))) rozumiem że 2gi w generalce??:)))) ja jestem zadowolony , w koncu mój pierwszy wyścig szosowy...:)))))

#75 karrol

karrol
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • SkądStargard

Napisano 03 wrzesień 2007 - 15:04

troche za późno o to pytam, ale był ktoś na maratonie dookoła miedwia w tym roku? (Ciebie Jarek widzialeml;-) ale jakoś nie mialem okazji zagadac, szkoda).
Czy był ktoś jeszcze z tego forum?
pozdro
Karol

#76 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2007 - 21:46

Czy ktoś z forowiczów (poza mną ;)) wybiera się na maraton do Szerszonków z Trzebnicy? O ile dobrze skojarzyłem, to Horny się wybiera i startuje w mojej grupie 8:15.. w takim razie do zobaczyska!

#77 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 12 wrzesień 2007 - 05:37

Niestety, tozik, nie zobaczymy się w Trzebnicy, bo zmieniony został termin mBanku eXtreme w Sielpi, i w tym właśnie czasie się odbędzie. Jak co roku, wezmę udział w imprezie mBanku. BTW, Sielpia to 50km ode mnie. Planuję natomiast, start w maratonie kołobrzeskim, kończącym puchar.

pozdro horny

#78 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 12 wrzesień 2007 - 06:58

Cytat

Czy ktoś z forumowiczów (poza mną ;)) wybiera się na maraton do Szerszonków z Trzebnicy? O ile dobrze skojarzyłem, to Horny się wybiera i startuje w mojej grupie 8:15.. w takim razie do zobaczyska!

zapisalem sie, ale niestety nie wiem czy pojade, bo w tym samym czasie kolesie planuja wypad w gory. jesli pogoda dopisze to jednak pojade w gory.

#79 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2007 - 13:17

Ale jeszcze dopatrzyłem, że zdaje się emerek startuje 8:20?

#80 horny

horny
  • Użytkownik
  • 530 postów
  • Skądmazowieckie

Napisano 19 wrzesień 2007 - 20:35

Kto z forowiczów startuje w II Kołobrzeskim Maratonie Rowerowym 29 września?

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy