Jump to content

Photo

MARATONY SZOSOWE PP

808 replies to this topic

#601 wiór

wiór
  • Użytkownik
  • 8 posts
  • SkądKraków

Posted 12 July 2009 - 11:47

Rewelacyjnie! Nie spodziewałem się tak udanego debiutu. Górki takie sobie ale to przecież nie Alpy. Najbardziej podobała mi się przyjazna atmosfera i dobra sportowa rywalizcja. Nie znam forowiczów z twarzy wiec być może jechałem z kimś (mój numer 380)
Dystans: MEGA
Czas: 6:41

Pozdrawiam wszystkich!

#602 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 12 July 2009 - 12:03

Fajna trasa, było pod co podjeżdżać (dystans mini), zaliczyłem jedną glebę trochę poprzecierały mi się ciuchy ale dojechałem. Udało mi się nie zsiadać z roweru na tych dwóch 18% odcinkach chociaż było ciężko. Poza tym bardzo podobało mi się nastawienie ludzi na trasie, wszyscy bardzo mili, dopingowali i klaskali. Ludzie z bufetu również, facet nawet biegł za mną żeby mi picie podać bo jechałem w 7 osobowej grupie i nie mieli tylu rąk żeby wszystkich obsłużyć. Wnioski wyciągnąłem takie że nie potrafię zjeżdżać bo właśnie na zjazdach najwięcej traciłem. Druga sprawa to fakt, że nie popełnię już tego samego błędu i w przyszłym roku poszukam noclegu w Istebnej, bo na start z Wisły miałem 15km przez Czarne i pod Kubalonkę.

Nie mam pojęcia który byłem, bo od razu po przyjeździe zebrałem się i pojechałem na pociąg. Czas wg. zegarka to 2:38 bo licznik odmówił mi posłuszeństwa po upadku (pękła mi podkładka pod licznik i nie łapie sygnału).

Ps. powiedzcie mi jeszcze jaki numerek wygrał rowerek Authora? ;-), była sytuacja, że kogoś wylosowali i go nie było?

Pozdrawiam.

#603 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 posts
  • Skądrybnik

Posted 12 July 2009 - 12:28

Mógłbyś mi podać linka do tego wyścigu w Czechach??

http://www.beskydbik...tructure/7.html jade na dystans 182km, zapowiada się super wyścig, trasa mi bardziej pasuje bo nie ma tak ekstremalnych nachyleń :-D .

#604 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1,165 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 July 2009 - 14:12

Wyniki mają być na stronie w poniedziałek. 36 miejsce open na mini, jestem zadowolony, na ostatnim podjeździe wyprzedziłem ~5 osób z mini, mój nr 77. Jedyny defekt to za słabo przykręcony prawy blok, który zmienił swoje położenie na początkowych stromiznach.

#605 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1,552 posts
  • SkądKrotoszyn

Posted 12 July 2009 - 14:52

Na początkowych kilometrach zatrzymałem się przy jakimś kolarzu z interkolu, który złapał gume, ja miałem niestety tylko jedną więc chciałem go "poczęstować" łatką i klejem, ale nie chciał więc pojechałem dalej.

a jak wyglądał :?: rower, kask :?: bo to jeden z moich kompanów :mrgreen: mnie tam niestety nie było... a wyników jeszcze nie znam ,ani żaden z naszych sie nic nie chwalił na stronie ;-)

#606 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 12 July 2009 - 18:22

mini 28 w open 18 w m2
2:35:xxh

jak na górala z nizin to się nie wstydzę ;)
defektu kraks nie było, więc jestem zadowolony, plan wykonany.

następny maraton w Iławie, więc tam będzie lepiej.

ps. kolega maro 3 w m3 na mini ! naszosie.pl rządzi ! (to nasz team jakby co) :)

#607 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1,536 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 July 2009 - 19:18

U mnie dystans mini w 2:58:40
Niestety na pierwszej stromiźnie musiałem chwile prowadzic rower, bo jeden koles mi podjechal, a tam sie wpiąć z powrotem to mission impossible.
Ale potem już cały czas na rowerze.
Ogólnie super atmosfera i zadowolenie z ukończenia, bo ścianki były strome a przełożenia nizinne ;)

pozdrowienia

#608 kr1s1983

kr1s1983
  • Użytkownik
  • 830 posts
  • SkądNowy Sacz

Posted 12 July 2009 - 19:37

Ja jechalem supermaraton czyli 230km.Powalilo mnie to na kolana,jechalem juz 2 krotnie podobne dystanse na Tatry Tour i na Rajdzie wokol Tatr,ale tamta trasa to bajka w porowaniu do tego co nam w Istebnej zaserwowali.Podobal mi sie podjazd pod Salmopol,dosyc lagodny i szeroki,tak samo krowiarki,reszta podjazdow to waskie drozki gdzies w lasach o kiepskiej lub fatalnej nawierzchni.jeden podjazd mnie rozwalil zwie sie chyba "Przełęcz U Poloka" wlasciwie dziura na dziurze wielkie kratery masakra.Miektroe zjazdy tej dziurawe.Na 210 km dobila mnie jeszcze scianka pod Koniakow gdzie 1 raz od kad jezdze na szosie musialem prowadzic miejscami rower,24% podjazdu i brak asfaltu... Ogolnie mialem czas 7:56h srednia cos 29,6km/h.Wiekszosc trasy trzymalem sie w 1 grupce pozniej troche odpadlismy i w 5 az do Koniakowa.Tam mi odcielo prad na sciance i do mety jechalem juz sam.

#609 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 posts
  • Skądopolskie

Posted 12 July 2009 - 19:54

a mi na dystansie MEGA przypomniało się że: w ostatnich dwóch tygodniach nie było czasu i pogody na treningi, przełożenia jakby nie te :evil: , waga pownna być minimum z 6-10 kg mniejsza :oops: , w butach z twardą karbonową podeszwą źle się chodzi :lol: :oops: ...
...ISTEBNA ... na długo w mojej pamięci,
trzecia z kolei ale jakby trochę inna od poprzedniczek..

#610 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3,267 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 July 2009 - 19:57

xubix nie jestem w stanie Tobie powiedzieć jaki miał rower i kask, nie zwróciłem na to uwagi...

#611 tymon

tymon
  • Użytkownik
  • 168 posts
  • SkądPiekary Śląskie

Posted 12 July 2009 - 22:14

@ndy, podjeżdżałeś może z jakimś facetem ostro ostatni podjazd już w samej Istebnej przed zjazdem do mostku z bruku i dalej do mety? Bo przeszli obok mnie jak burza a wydawało mi się że widzę strój 'naszosie' (Aż się zastanawiałem czy jest tam jakaś górska premia że jest taka walka :lol:). A tak w ogóle to bardzo fajne mieliście te stroje.

Ps. czy wiecie gdzie można obejrzeć jakąś galerię? (poza tym co wrzucił Robert_Rybnik)

#612 maro

maro
  • Użytkownik
  • 159 posts
  • SkądWarszawa/Ząbki

Posted 12 July 2009 - 22:34

Hej
Są już pierwsze zdjęcia: http://picasaweb.google.pl/irys398
Andy z tego co wiem ostro finiszował...
To był nasz debiut jeśli chodzi o stroje ;-) cieszymy się, że się podobały
do następnego
maro

p.s. mi się udało stanąć na pudle, 3 miejsce w M3 :-D, dystans mini (75 km) w 2:36

#613 bikej50

bikej50
  • Użytkownik
  • 121 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 July 2009 - 23:14

Na dystansie mini w open dopiero 80 miejsce :-( . Niestety defekt koła :evil: :evil: Z emocji przy zmianie, aż mi się pompka połamała. :mrgreen: I potem to już niestety samotna jazda przez czechy. Ale i tak było super. Oglądając zdjęcia, jestem strasznie zdziwiony ile osób pokonywało niektóre odcinki z buta. Nie było tak strasznie. Chociaż to może tylko moje odczucia, w końcu wolę chyba mocne ścianki ale krótkie.

#614 andrej

andrej
  • Użytkownik
  • 40 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 July 2009 - 23:36

ciezko bylo ale wrazenia niesamowite, satysfakcja gigantyczna. pierwszy raz w życiu bylem w górach na rowerze, i wiem napewno że nie ostatni :). Pojechałem trochę nieprzygotowany-biegi najlżejsze 39x23, 25 by się przydało z tyłu zdecydowanie. Udało się podjechać wszystko, i nie zaliczyć gleby na zjazdach. Ogółem rezultat dobry-byłem chyba 8 w generalce z czasem około 2:30-około bo nie resetowałem licznika przed zawodami. Niestety nie mogłem zostać na dekoracje-podróż do domu długa i trzeba było się zwijać odrazu. Za rok napewno się pojawie tylko że na dłuższy dystans-wreszcie będe mógł :). Jak narazie najfajniejsze zawody na jakich byłem

#615 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 posts
  • SkądKraków

Posted 13 July 2009 - 06:47

ja skończyłem giga na 3 open. trochę więcej: http://bikeholik.blo...-3-miejsce.html

#616 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2,567 posts
  • SkądOpolskie

Posted 13 July 2009 - 07:42

oglądając zdjęcia nasuwa mi sie jedna skromna myśl: mamy przepiękne drogi, a wśród nich jeszcze piękniejsze drogi :mrgreen: trasa dla MTBeków, a nie szos :roll:

ja z kasetą 21 chyba bym całe góry przechodził :>

#617 Gosc_@ndy_*

Gosc_@ndy_*
  • Gość

Posted 13 July 2009 - 08:51

tymon , tak ścigałem się z kolegą :) rocznik 1991, ja skoczyłem na górce wcześniej myślałem, że to już ostatnia, urwałem go, ale był jeszcze ten podjazd o którym mówisz, tam on zaatakował, i ugotował mnie jakieś 50m przed szczytem :)
walka była super

#618 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2,254 posts
  • Skądkrakow

Posted 13 July 2009 - 09:04

Tak Dead, na butach. pozdr

#619 hondac

hondac
  • Użytkownik
  • 60 posts
  • SkądBeskidy

Posted 13 July 2009 - 13:33

ja skończyłem giga na 3 open...

no to wyprzedziłes mnie na ostatniej górce w Istebnej :oops: ,tyle,że ja...kończyłem trasę Mega :mrgreen:

#620 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Posted 13 July 2009 - 17:58

Witam gdzie moge znaleść wyniki po Istebnej ma stronie Istebnej są wyniki do pobrania ale tylko częściowe nie moge się odmaleść i wogole są tam braki , staszny bałagan z tymi wynikami.
Oganizjacja beznadziejna nawet na czipów im się nie chcialo zamowic dla zawodników, o stanie asfaltu juz nie wspomnie , udało mi sie nei zabić zjezdzajac po tych dziurach :-
) ale kto w ogóle dopuszcza taki stan asfaltu na wyścig to jest skandal.
Ukonczyłem supermaraton wyszlo mi 236km czas cos około 8 godzin 30 minut jak na człowieka z nizin uwazam ze całkiem niezle biorac pod uwage ze na wiekszosci zjazdow jechalem na hamu;cach ( jak mozna wchodzic w zakrety z prętkościa 60km/h , tacy mnie wyprzedzali i skrecali dla mnie to samobojcy) ale pod górki radziłem sobie świetnie , raz tylko poległem jak asfalt się skonczył a podjazd tam był chyba 20%.

Reply to this topic