MARATONY SZOSOWE PP
Started By
jarek
, 21 lis 2006 17:44
808 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 listopad 2009 - 23:25
Znany już jest kalendarz Pucharu Polski 2010:
24 kwietnia – Żądło Szerszenia (Trzebnica)
8 maja – Klasyk Radkowski (Radków)
22 maja – Maratony Rowerowe GRYFLAND im.Tadeusza Sobkowiaka (Gryfice)
29 maja – LMR (Leszno)
12 czerwca – Pętla Drawska (Choszczno)
26 czerwca – GMR (Gorzów Wielkopolski)
10 lipca – Pętla Beskidzka (Istebna)
24 lipca – Maraton w Łobzie (Łobez)
7 sierpnia – Klasyk Kłodzki (Zieleniec)
21 sierpnia – KBM (Kołobrzeg)
4 września – Jeziorak Tour (Iława)
11 września – Maraton w Karpaczu (Karpacz)
25 września – Ultramaraton Rowerowy im. Olka Czapnika (Świnoujście)
Tym razem 13 edycji i więcej gór
pzdr
24 kwietnia – Żądło Szerszenia (Trzebnica)
8 maja – Klasyk Radkowski (Radków)
22 maja – Maratony Rowerowe GRYFLAND im.Tadeusza Sobkowiaka (Gryfice)
29 maja – LMR (Leszno)
12 czerwca – Pętla Drawska (Choszczno)
26 czerwca – GMR (Gorzów Wielkopolski)
10 lipca – Pętla Beskidzka (Istebna)
24 lipca – Maraton w Łobzie (Łobez)
7 sierpnia – Klasyk Kłodzki (Zieleniec)
21 sierpnia – KBM (Kołobrzeg)
4 września – Jeziorak Tour (Iława)
11 września – Maraton w Karpaczu (Karpacz)
25 września – Ultramaraton Rowerowy im. Olka Czapnika (Świnoujście)
Tym razem 13 edycji i więcej gór

pzdr
Żeby wygrać trzeba wystartować...
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne

Napisano 01 grudzień 2009 - 12:15
Cieszę się bardzo na Karpacz... i bliżej, i trasy bardziej znane 
Ciekaw jestem jak zostanie wytyczony maraton...

Ciekaw jestem jak zostanie wytyczony maraton...
Żeby wygrać trzeba wystartować...

Napisano 03 grudzień 2009 - 10:25
Cytat
Niestety, Polańczyk wypadł z sezonu 2010. Podobno Org nie wyklucza powrotu do PP w następnych latach. Ale nie ma tego złego, coby ... i w to miejsce pojawił się Karpacz !
jak dla kogo

szkoda bo ponoć piękna impreza to była

Czyli nadal pozostanę przy całym jednym maratonie , czyli postaram się przejechać istebną

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Napisano 04 październik 2010 - 21:54
małe podsumowanie cyklu 2010 ...
W stosunku do ubiegłorocznej edycji, kiedy to startowałem we wszystkich 11 maratonach na max dystansie, w tym roku postapiłem oszczędnie i max cwaniacko ... czyli max dystans w 7 + 1 we Świnoujściu na średnim dystansie ;-)
No i ten ostatni był troche pechowy ... zakończyłem go jedynym upadkiem w tym roku (na maratonach PP) i dreptaniem z buta ostatnie 50m do mety
Zachciało nam sie ostro finiszować , no i "jakoś" nie trafiłem we właściwy wjazd na parking/metę ... a próba przeskoczenia z powrotem przez pas zieleni zakończyła sie niestety walką o nieuszkodzenie lovelka, kosztem małych szlifów cielesnych ... ;-)
Przypadkowo ktos mi zrobił ZDJĘCIE ... Podobno to zdjęcie wygląda niewinnie w stosunku jak mnie wybiło w powietrze i jak lądowałem na glebe ...
BTW - ogólnie w 2010:
II w kategorii, V Open , średnia ze wszystkich maratonów 35.38km\h (ale nie zaliczyłem górskich maratonów ;-) )
do poniżej: pozdroofka ciepłe travisb :-D
W stosunku do ubiegłorocznej edycji, kiedy to startowałem we wszystkich 11 maratonach na max dystansie, w tym roku postapiłem oszczędnie i max cwaniacko ... czyli max dystans w 7 + 1 we Świnoujściu na średnim dystansie ;-)
No i ten ostatni był troche pechowy ... zakończyłem go jedynym upadkiem w tym roku (na maratonach PP) i dreptaniem z buta ostatnie 50m do mety

Zachciało nam sie ostro finiszować , no i "jakoś" nie trafiłem we właściwy wjazd na parking/metę ... a próba przeskoczenia z powrotem przez pas zieleni zakończyła sie niestety walką o nieuszkodzenie lovelka, kosztem małych szlifów cielesnych ... ;-)
Przypadkowo ktos mi zrobił ZDJĘCIE ... Podobno to zdjęcie wygląda niewinnie w stosunku jak mnie wybiło w powietrze i jak lądowałem na glebe ...
BTW - ogólnie w 2010:
II w kategorii, V Open , średnia ze wszystkich maratonów 35.38km\h (ale nie zaliczyłem górskich maratonów ;-) )
do poniżej: pozdroofka ciepłe travisb :-D
Napisano 04 październik 2010 - 21:57
emer, ah to Ty! Jechaliśmy w tej finiszującej grupie na 2 okrążeniu (ja pojechałem jeszcze jedno kółeczko), więc Twój wypadek widziałem na żywo. Co za walka!
A po zdjeciu widać, jak ładnie udało Ci się rower 'przyasekurować'. Chyba dzięki temu przechwytowi sprzęt pozostał nienaruszony

Napisano 05 październik 2010 - 19:23
Miruś , czy Ty nie masz nic lepszego do roboty jak szorować asfalt ? Moich maratonów w tym roku było tyle co kot napłakał , ale tak musiało byc .Najsłabszy sezon od kiedy rozpocząłem przygodę z maratonami i tylko BB na osłodę. Pierwszy też raz od niepamiętnych czasów nie będę miał dychy w sezonie .
Dodaj odpowiedź