Skocz do zawartości

Zdjęcie

MARATONY SZOSOWE PP

808 odpowiedzi w tym temacie

#761 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 10 wrzesień 2009 - 16:18

TAK rozumiem , masz zły dzień,,,,,,,szczególnie bliżej tym RITCHEJOM V-4 micro Road...
Jarek-LT :lol: :mrgreen: :lol:
http://translate.goo...GL_plPL328PL328

#762 triohl

triohl
  • Użytkownik
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 wrzesień 2009 - 20:19

Witam, czy wybiera się ktoś do Polańczyka na Bieszczadzki maraton z Warszawy, lub jadąc będzię przedeżdzał przez Wa-wę i ma wolne miejsce?
Chciałbym się wybrać, ale połączenia kolejowe są dość .. niekomfortowe.

#763 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 10 wrzesień 2009 - 20:58

Chciałeś raczej napisać o braku połączeń kolejowych . My już mamy komplet , ale wejdz na stronę maratonu bieszczadzkiego i podaj temat . Może będziedz musiał trochę podjechac poza Warszawę , ale powinieneś się załapać.

#764 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 10 wrzesień 2009 - 21:46

triohl, ja również poszukuję jakiegoś ludzkiego transportu. Co prawda mieszkam w Gdańsku, ale przemęczę się do Warszawy pociągiem, jeśli będzie trzeba. Jak byś miał coś na oku, daj znać.

#765 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 16 wrzesień 2009 - 12:34

Myśle - a może dla odmiany pojadę góralem http://www.gpsies.co...vgtgduudugdwtpp

#766 spros

spros
  • Użytkownik
  • 663 postów
  • Skądpolska

Napisano 16 wrzesień 2009 - 12:59

mysle ze bedziesz tego potem zalowal. ta trasa jest wymarzona do jazdy rowerem szosowym

#767 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 16 wrzesień 2009 - 17:04

Przekonałes mnie. :lol: jade szosówką.39/23 wystarczy chyba?

#768 Rawa81

Rawa81
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądRawa Mazowiecka

Napisano 16 wrzesień 2009 - 17:41

GrzegorzP, paręnaście dni temu jechałem tą trasę właśnie na 39 - 23.
Dałem radę, ale komfortu psychicznego nie miałem i prawa ręką czasem szukała kolejnego biegu. ;-)

#769 Piotrek_wawa

Piotrek_wawa
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 wrzesień 2009 - 19:23

Szykuje sie do moich pierwszych 150km na siodełku. Moje pytanie brzmi...Czy dzien wczesniej odpocząc czy zrobic ostatni lekki trening?

#770 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 16 wrzesień 2009 - 20:09

Cytat

Szykuje sie do moich pierwszych 150km na siodełku. Moje pytanie brzmi...Czy dzien wczesniej odpocząc czy zrobic ostatni lekki trening?

Godzinka w tlenie na pewno nie zaszkodzi.

#771 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 17 wrzesień 2009 - 06:27

W ostatni wolny dzień przed maratonem -leżysz jajkami do góry i ładujesz się węglowodanami . Ten ostatni trening w niczym ci już nie pomoże a może zaszkodzić , skoro zadajesz takie pytania możesz nie umiejętnie pokręcić. Masz mocno odpocząć , pomasować nogi i przejrzeć rower., przygotować zestawy naprawcze i popijać CARBO.
Pojedziesz tak mocno jak wcześniej kondycję wypracowałeś, ostatni trening w przeddzień maratonu nie zwiększy twojej kondycji.
Jarek-LT
:lol: ;-) :lol:

#772 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 17 wrzesień 2009 - 10:04

Dokładnie. Są już grupy startowe.Ja jade o 8:06. http://www.kolarstwo...n.php?id=11&i=4

#773 Gosc_tozik_*

Gosc_tozik_*
  • Gość

Napisano 17 wrzesień 2009 - 10:58

Jarku - chłopak pisze, że to będzie jego pierwsze 150km w życiu więc nie sądzę żeby zamierzał się jakoś strasznie ścigać, dltego myślę że twoje rady jakkolwiek cenne to jednak dotyczą ludzi o troszkę większym stopniu wytrenowania, np. gdyby pytał o to jak się przygotować do zrobienia 225km poniżej 7godzin to owszem.

Ja uważam podobnie jak Mariusz - w piątek godzinka spokojnego kręcenia po okolicy nie zaszkodzi. Sam u siebie zauważyłem, że jeśli uda się być na miejscu nieco wcześniej (np. w piątek wczesnym popołudniem) i w ramach sjesty pokręcić tak ok 1h to na drugi dzień czuje się "świeższy". No ale czasem po prostu cały dzień się jedzie na maraton, przyjazd wieczorem, wszystko szybko itd. - niby nic się nie robi tylko siedzi w aucie ale to i tak "nuży" i w sobotę rano brak tej świeżości. Dla mnie nieosiągalnym ideałem byłoby np. przyjeżdżać w środę i dwa dni baardzo lajtowo objechać trasę.

#774 Piotrek_wawa

Piotrek_wawa
  • Użytkownik
  • 47 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 wrzesień 2009 - 16:23

No i pierwsze 150km szlak trafił...dzisiaj rano obudziłem sie z koszmarnym bólem kolana...lewego. Boli dziwnie..bo jak nie ruszam to ok. Jak podniose i zginam to nic nie czuje..ale jak schodze po schodach to jest traedia. Sprawdziłem czy ból minie jak "rozchodze" w tym wypadku "rozjade" ale jak naciska na pedał to czuje cos dziwnego.

#775 xanavi

xanavi
  • Użytkownik
  • 136 postów
  • SkądStarachowice

Napisano 20 wrzesień 2009 - 18:10

Jakby ktoś posiadał focidła z Polańczyka prosze o wrzucenie:P
Z góry dzikuje.

#776 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 wrzesień 2009 - 22:18

Taki stary , a taki głupi. Do Polańczyka przyjechaliśmy już w czwartek aby się rozejrzeć i zaaklimatyzowac . Nie byłem w Bieszczadach już cztery lata i poniosło.
Jak smarkacze machnęliśmy stówkę i to z niezłymi szarpnięciami. W sobotę ledwo zaliczyłem dwa kółeczka , zdychając na każdym podjeżdzie.
Pomimo wielu niedociągnięć było to piękne zakończenie sezonu maratońskiego.
Teraz juz odpoczynek i ładujmy akumulatory.
Do zobaczenia w przyszłym roku.

#777 Cycling

Cycling
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądGóry Świętokrzyskie

Napisano 21 wrzesień 2009 - 20:33

Cytat

Jakby ktoś posiadał focidła z Polańczyka prosze o wrzucenie:P
Z góry dzikuje.

Są już linki na forum supermaratonu

#778 Gosc_jajcys_*

Gosc_jajcys_*
  • Gość

Napisano 21 wrzesień 2009 - 21:01

Takie pytanie, czy startować w >100km mogą osoby które mają rocznikowo 18 lat czy te, które w dniu startu ukończyly 18 lat?

#779 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 wrzesień 2009 - 08:21

Kiedy będzie można się spodziewać kalendarza na 2010???

Pzdr

#780 Cycling

Cycling
  • Użytkownik
  • 119 postów
  • SkądGóry Świętokrzyskie

Napisano 24 wrzesień 2009 - 09:37

najpewniej po spotkaniu orgów

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy