Jump to content

Kolarstwo torowe

404 replies to this topic

#221 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 03 March 2010 - 02:03

Podstawowa sprawa to jaki BHP-owiec wpuści kogoś na taki dach jaki ma BGŻ Arena, no raczej nie taki który chce zachować pracę.
Z fotek które wygooglałem wnioskuje że tam dach był prawie płaski, co zmniejsza odprowadzanie wody jak się śnieg nieco podtopi więc ciężar przy kolejnych opadach mógł się powiększać gdy nie odśnieżano no i generalnie przy sporej rozpiętości taki prawie płaski jest średnim pomysłem . Zapewne gorsze odprowadzanie wody, podobna albo i nieco większa rozpiętość niż u nas, „płaskość” i lekkość dachu mogły się przy niesprzyjających okolicznościach złożyć w taką rozpierduche. Ja się o pruszkowski obiekt zupełnie nie obawiam.

Tak z ciekawosci - tor został wybrany konstrukcja roku przez Polską Izbę Konstrukcji Stalowych w 2008 :).
Nie dziwota, w końcu Puławski Mostostal to budował;)

#222 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Posted 25 July 2010 - 20:33

odświeżam temat ;) Coś ciekawego w temacie kolarstwa torowego robicie? Jakieś własne rowerki na zimę na tor? :> Jeśli tak to pochwalcie się jak prace idą.
Osobiście nie mogę się doczekać zimy i śmigania po Pruszkowskim torze, mam plan regularnie zaglądać :)

#223 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 25 July 2010 - 21:47

No, dzisiaj kolejny dzień młodzieżowych MP na torze (juniorzy + U23) - baaardzo rozreklamowane ;) wstęp wolny. Jutro cześć dalsza - głównie konkurencje sprinterskie (dwie sesje - poranna o 10tej, popołudniowa od 17tej).

Jak co, to nadal można jeździć (podobno, nie sprawdzałem) - wtorki i czwartki.

#224 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Posted 27 July 2010 - 00:51

odświeżam temat ;) Coś ciekawego w temacie kolarstwa torowego robicie? Jakieś własne rowerki na zimę na tor? :> Jeśli tak to pochwalcie się jak prace idą.
Osobiście nie mogę się doczekać zimy i śmigania po Pruszkowskim torze, mam plan regularnie zaglądać :)

ja robię tyle że sobie ostre zrobiłem ale nie na tor lecz na miasto bo na pruszków wole treka;)
oto fotki jak byś chciał luknąć> http://picasaweb.goo...872102105737586
Jak by ktoś chciał to się pozbędę tego sprzętu;)

#225 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Posted 27 July 2010 - 13:39

Pytanie w temacie, lecz nieco z innej strony:
Czy ktos z szanownych kolegow orientuje sie czy sa jakies tory w polnocnych czechach ?
tak by z okolic bielska bylo niedaleko?
ewentualnie gdzies na slasku?
probowalem znalesc jakies namiary na tory w okolicy poprzez google i szukajke ale jak narazie z mizernym skutkiem

#226 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądWrocław

Posted 27 July 2010 - 14:00

Zapraszam na : http://alleycat-wroc...a.html#comments

Sobota na torze ;-)

#227 Gosc_xsnailx_*

Gosc_xsnailx_*
  • Gość

Posted 27 July 2010 - 14:03

xgarfildx, z checia bym wpadl ale w niedziele mam zawody w zjezdzie MTB w myslenicach na ktore chce pojechac

ale dzieki za namiary bede sledzil co tam w wrocku sie dzieje :)

#228 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 posts
  • SkądW-wa

Posted 27 July 2010 - 23:11

No a znajdzie we Wrocku ktoś pod 185 cm i w spd-ach żeby bankowo na trochę rower użyczyć do szranków i konkurów ? Będę w niedziele jechał mtb w Głuszycu, to może w ramach poznaj świat mogę w sobotę móc poznać dolnośląską betonu elipsę. Ale Wichru zabrać ze sobą ni jak nie mogę. Zesztą na torszytkach bym się bał po tymże betonisku jeździć, no może tam lepiej niż na Orle, ale nie jak na parkiecie, mnie rozbrajają np gawrony w Żyrardowie które sobie o beton tory orzechy łupać z lotu potrafią :-) I potem jedź mądry po tych łupinach ....

Tor bez dachu to trzymam kciuki za suchość. A jak nawierzchnia? Macie jakieś zdjęcia poza zaproszeniem?

#229 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądWrocław

Posted 28 July 2010 - 11:52

Wpadajcie Panowie jak ktoś nie będzie miał roweru to na pewno sie coś znajdzie,tylko dobrze by było mieć swój kask,choć i pewno te sie znajdą

OBOWIĄZKOWO: KASK I BARANEK bez tego nie ma jazdy po torze,beton nie wybacza!!!
Start ok.10/11

zdjęcia z toru można znaleźć tu : http://84bags.com/pcmc/galeria.html

#230 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 03 September 2010 - 11:31

Boże - jeżeli to o waszej imprezie był artykuł w najnowszym Magazynie Rowerowym (chyba tak to się nazywa) - to musicie być nieźle wkuci - dawno nie czytałem takich głupot o torze (no przepraszam, jednak w tej kategorii pan Iwańczyk w gazecie przebił MR - tekstem o "tajnej broni Mistrzyni z CCC przed MŚ...)

Z podwórka torowego: http://uec-federatio...ories&stsid=225
Na stronach PZKOLu oczywiście cisza - a będzie co i kogo oglądać!
Jak się dowiem czy wypali idea zrobienia jakieś "ligi" dla amatorów w Pruszkowie - dam znać.

#231 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 posts
  • SkądW-wa

Posted 03 September 2010 - 12:38

Wkuci ? pal licho, artukułu nie czytałem, ale i tak żałuję że się mi nie udało podjechać i zbadać obiektu, ale z drugiej strony to miałem wtedy w sumie najfajniejszy moment wakacji bo aż 4 dni spędziłem w górach. W każdym razie dzięki za zaproszenie.

Pozdr. Marek

ps.Co tam nawywijane w tym artykule, że tak się kolega obruszył ? ;)

A o rowerze Majki i owszem zgoda, ale jeszcze lepszy był tytuł na 1 miejscu działu sportu wirtualnej:
"największa tajemnica polskiej zawodniczki zdradzona" i artykuł pulsometrem chyba sponsorowany o tym, że sportowcu zapisują puls, i normalnie piki z Kanady pokazali!!!

Inna sprawa że o naszym wczorajszym medalu nie piszą wcale.... A o czirliderkach w Turcji przez dwie doby...

#232 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 03 September 2010 - 12:50

A - to mówimy o tym samym pięknym kawałku przy którym zabrakło adnotacji: "sponsorowany przez Polar" :)

Co do tekstu z MR to zalatywał klimatem z precla - "hippisi i inne wkrętaki" na swoich szalonych maszynach - co przewagę dają bo przerzutek nie mają i takie trendy się zdają! Nie wiem też kto napisał że beton we Wrocławiu jest szybszy niż sosna w Pruszkowie... ani że tor jest bardziej stromy (aczkolwiek tego ostatniego nie zweryfikuje bo jeszcze do Wrocławia nie zawitałem - może się uda za jakieś dwa tygodnie). Może przesadzam, ale przecież jakiegoś poziomu profesjonalizmu można spodziewać się po gazecie, która w temacie "rowerów" siedzi - jakby na to nie patrzeć - bardzo brakuje dobrych tekstów które zachęcałyby do czegoś nowego - zaciekawiły, wciągnęły... Może faktycznie za dużo oczekuje ;)

#233 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 posts
  • SkądW-wa

Posted 03 September 2010 - 13:49

No dobra pojawił się nowy tekst o medalistce zwracam honor tylko troche późno i znowu by Polar..
http://www.sport.pl/...mistrzostw.html

Pruszków chyba powoli można planować jesień, zobaczymy jak się uda pogodzić dostępne godziny z pracą mam nadzieję, że się zobaczymy, boję się tylko zalewu MTB-owców bo pocztą pantoflową całe środowisko już się dowiedziało o takim treningu,

Mam nadzieję, że pojawią się jakieś godziny zgodnie z zaawansowaniem, i nie chodzi to o siłę fizyczną tylko raczej bufet zachowań, bo zarówno szosowcy jak i górale nie obyci z jazdą w kółko na początku mogą się nieźle nie chcący podłożyć. Jeden ze znajomych został tak pokiereszowany w karambolu, że co najmniej pół sezonu chodził z kulami. Mały błąd i leci lawina... Tak piszę do nowych chętnych żeby możliwie wcześnie, kiedy nie ma jeszcze tłoku się rozjeździli... na miarę dostępności obiektu. Tor niektórym się spodoba innym nie- to już indywidualnie, więc trzeba samemu zweryfikować zachwyt niektórych, mi się spodobało. Ale już gdybym miał się zamienić w trenującego zawodnika, chyba bym się przestawił na szachy... :-)

#234 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 03 September 2010 - 14:03

Hmmm - szachy na torze...
Nieźle. Da się zrobić :) Co zmianę wykrzykujesz ruch i przesunięcie.

Może nawet torowcy się zjadą - Prescot czy Tornado? ;) Warto by się czegoś nowego nauczyć od wyjadaczy.

#235 xGx

xGx
  • Użytkownik
  • 458 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 September 2010 - 20:53

Boże - jeżeli to o waszej imprezie był artykuł w najnowszym Magazynie Rowerowym (chyba tak to się nazywa) - to musicie być nieźle wkuci - dawno nie czytałem takich głupot o torze (no przepraszam, jednak w tej kategorii pan Iwańczyk w gazecie przebił MR - tekstem o "tajnej broni Mistrzyni z CCC przed MŚ...)

Specjalnie pojechałem do empiku by zobaczyć co tam nabazgrolili i rzeczywiście masz racje,nie wiem czy to moi koledzy takie pierdoły gadali czy to sobie redaktor napisał...Poziom tego artykuły dla faktu a nie "branżowej gazety",ale przynajmniej zdjecia fajne...

#236 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 03 September 2010 - 22:43

Tak sobie myślę, że może to i lepiej że tak napisali.
Przynajmniej będę miał motywację żeby za rok przyjechać i samemu coś napisać :)

#237 bezdred

bezdred
  • Użytkownik
  • 491 posts
  • SkądPTB

Posted 06 September 2010 - 13:04

Właśnie czytałem ten artykuł i jestem na fotkach:] szkoda że aż dychę kosztuje to pisemko bo o nowościach rowerowych itp to ja mogę sobie w necie poczytać albo na forum popisać i opinie prosto z szosy mieć;]
Nie wiem czy poza tym o singlach bez hampli są jakieś głupoty? Kilka wypowiedzi uczestników i fotki. Relacja pisana amatorsko widać a co do treści to za dużo do czytania nie ma... ale o tych hipisach to nie znalazłem nic:]
A tor krótki dlatego szybki pewnie. Sami amatorzy byli ale wpadnij kiedyś to może pokażesz klasę to się może nauczymy od ciebie czegoś;]

#238 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 06 September 2010 - 13:57

Nie pisałem z pozycji Mistrza Świata i Okolicznych Podwórek :)
Podzieliłem się jedynie refleksją.

#239 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 posts
  • SkądW-wa

Posted 06 September 2010 - 18:04

Taki urok, że czasem trzeba szybko coś napisać pod fotoreportażem, trochę słabe te podpisy, ale kleją się do nurtu kuriersko-czapeczkowego jaki unosi się w okolicach ostrokołów.

Ale fajnie, że coś się dzieje i o to chodzi... Kiedy w kraju burzy się stare tory, dobrze że Wrocław się trzyma mocno...

PS Sam ostatnio też mam taką śmieszną czapeczkę i z basenu w niej wracam czasem bo jest biała i widać mój łepek w ciemnościach. Ale wyglądam w niej jak Dyzio Jaś Fasola

#240 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 posts
  • SkądKonstancin

Posted 06 September 2010 - 21:37

A na tor kiedy? Jutro dzwonię żeby się rozeznać co i jak z terminami i dostępnością toru.

Reply to this topic