Skocz do zawartości

Kolarstwo torowe

404 odpowiedzi w tym temacie

#201 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 13 luty 2010 - 23:13

ciekawa technologia> http://s24.pl/galeri...ie-1068/21.html niekryta sosna i to sie nie wypacza, fajny bajer:) jeszcze na redtube takie bajery widziałem jak Obree trenował...

#202 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 14 luty 2010 - 09:37

jeszcze na redtube takie bajery widziałem

Nie wiem co on na redtube trenował, ale ja zawsze myślałem, że tam inna kategoria filmów. Widać, że kolega Pegos się nieco podniecił jak o tym czytał 8-)

#203 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 14 luty 2010 - 10:18

haha:D kobrys nawet nie wiesz jak mnie rozbawiłeś:D:D

#204 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 14 luty 2010 - 10:52

haha:D kobrys nawet nie wiesz jak mnie rozbawiłeś:D:D

Taki miałem zamiar :) choć z torowym w ogóle nie siedzę to domyśliłem się, że chodziło pewnie o jakiś welodrom, niemniej nie mogłem się powstrzymać :-P

#205 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 15 luty 2010 - 17:58

Tak czytam i czytam i dochodze powoli do wniosku , ze sam bym sprobowal tego toru...
Roweru jeszcze nie mam ( mam rame , a reszta to juz pojdzie ) ale jak skrece to chyba go bede trzymal u kolegi bo mnie dziewczyna z domu wyjebie . Bo jak mozna wytlumaczyc ( logicznie ) MANIE 5 roznych rowerow ??? Nie mozna !
Ale wracajac do tematu . Ile zebow z przodu ??? 48,49,czy 50 ? Z tylu mozna mieszac ( z przodu zreszta tez ) ale jak zaczac ???
Tor mam w Kopenhadze ( 20 min pociagiem z centrum Malmö ) i tez maja jakies tam godzinki. Ale ponoc jak sie czlowiek zapisze do "pseudoklubu" to jest wpisowe roczne i juz sie nic za godziny nie placi. Musze to sprawdzic....

#206 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 luty 2010 - 18:21

No jarek996 posiadanie kilku rowerów to normalna sprawa... nawet 5, a jak coś powie to zapytaj ile ma par butów, a w ilu chodzi :mrgreen: co do toru z prawdziwego zdarzenia to przydałoby się coś więcej niż jeden...

#207 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 15 luty 2010 - 18:39

Dobrze, że jest chociaż ten jeden ;-) Co do przełożeń to ja pomykam na torze na 49x15 o ile pamięć nie myli, jest ok, lepsze niż 50x16, kadencja była nieco zbyt wysoka dla mnie.
Jeździł ktoś z Was w Pruszkowie dwa razy (~3h) pod rząd? Można liczyć na rabacik?

#208 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 15 luty 2010 - 18:55

maciej1986, problem w tym , ze ona MNIEJ-WIECEJ wie ile moje rowery razem kosztuja ;-)
Jej buty tez nie sa tanie , ale to przy moich rowerach i tak jakies zarty :-D

#209 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 luty 2010 - 19:46

Wiesz może uda Ci się wypożyczyć rower na miejscu ;-)

#210 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 15 luty 2010 - 20:19

Albo rower zostawić na torze. MiSza z tego co wiem swój zostawia na welodromie.

#211 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 15 luty 2010 - 22:40

A pewnie; i wygodnie - bo nie trzeba wozić roweru ze sobą - i czasem bardzo wygodne - bo można zrobić sobie niespodziankę i pojechać na tor jak coś innego z kalendarza wypadnie (buty i ubranie na rower wożę ze sobą)...

#212 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 15 luty 2010 - 22:54

Ale jest mowa o torze w Kopen-hadze nie o naszym :-) , ale zakładając że jest coś takiego jak bycie członkiem to może jest jakaś szatnia dla rowerów. Pruszków - na razie jest rodzinnie, ale coraz większa liczba amatorów może zmienić z konieczności możliwość zostawiania roweru. Poza tym Treki - przygotowane i naprawdę dziarskie chyba są dla większości fanatyków naprawdę najlepszą alternatywą. Mój stalowy rower stosuję głównie z racji sentymentu i jest wyraźnie mniej wydajny od Treka. Czuć to podczas każdego sprintu.

I jeszcze jedna uwaga - dla ostrokołowców - rower z miasta musi być czyściutki, nie tylko oponki, sam trochę nie zadbałem o to i najadłem się potem wstydu.

Tymczasem martwię się czy sie tor nie zawali bo tak ze trzy T 34 śniegu są na kopule i jakoś nikt tego nie zzrzuca

#213 Lubomir

Lubomir
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądWarszawa Bemowo

Napisano 15 luty 2010 - 22:55

bo to jest kopuła a nie płaski dach jak w supermarkecie

#214 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 15 luty 2010 - 23:46

Ten dach nie taki śnieg wytrzyma… lekka paranoja się zrobiła po Chorzowie, większości odśnieżanych dachów nie trzeba czyścić, kasa idzie na pusto… ale się zapytam w środę jednego speca co on sądzi o tej kopule.

#215 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 17 luty 2010 - 21:13

słynna już scena w kolejnym ujęciu ...http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/51,95190,7573579.html?i=2

http://warszawa.gaze...573579.html?i=2

#216 Gosc_MusicMan_*

Gosc_MusicMan_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2010 - 10:36

Ten dach nie taki śnieg wytrzyma… lekka paranoja się zrobiła po Chorzowie, większości odśnieżanych dachów nie trzeba czyścić, kasa idzie na pusto… ale się zapytam w środę jednego speca co on sądzi o tej kopule.

Musiałbyś się zapytać projektantów, którzy to wymiarowali, jakie obciążenia założyli, jakie dali zapasy itp itd.
Tak z ciekawosci - tor został wybrany konstrukcja roku przez Polską Izbę Konstrukcji Stalowych w 2008 :).

Wracając do tematu - mógłby ktoś podac linka kiedy i za ile mozna tam jezdzic? Chetnie bym sie wybral w weekend.

#217 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2010 - 10:46

Wracając do tematu - mógłby ktoś podac linka kiedy i za ile mozna tam jezdzic? Chetnie bym sie wybral w weekend.
Było to już maglowane w tym temacie x razy.... używanie google nie boli>> http://www.bgzarena....?more=383050664

#218 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 18 luty 2010 - 11:37

Polski akcent na ramie jakiegoś pro kolarza, na WW znalazlem :-D
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#219 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 19 luty 2010 - 14:41

Ów kolarz raczej dobrze znany - polecam tegoroczne MŚ w Danii - będzie niezła jatka w wyścigu na dochodzenie - wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że rekord Boardman'a może upaść...

#220 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 03 marzec 2010 - 00:02

zobaczcie historię w opisie tego roweru:

http://www.fixedgear...arsKurstein.htm

Dodaj odpowiedź