Skocz do zawartości

Kolarstwo torowe

404 odpowiedzi w tym temacie

#161 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 02 styczeń 2010 - 20:09

Czepiasz się i tyle :P czekałem do końca bo się w czwartek na treningu potłukłem się nieco i lewą część ciała jeszcze czuje inaczej niż prawą ale do jazdy się nadaje;)

#162 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 02 styczeń 2010 - 20:20

Jak jesteś taki hardy to wezmę dla Ciebie to moje miejskie przełożenie, jak pokręcisz godzinę 53/20 skruszejesz a obie strony będą boleć po równo :-) Nie bierz jutro stroju b-cz BGŻ bo się niejednemu z nas możesz pomylić z naszą żeńską kadrą, która tydzień temu kręciła górnym piętrem toru :-D O transporcie napiszę na naszym torowym forum jak ustalę z Piotrem.

#163 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 10 styczeń 2010 - 16:40

Dobrze jest - powoli mamy stałą grupę bywalców - więc może pomyślimy nad jakąś formuła "zawodów" - o ile będzie odpowiednio wielu chętnych - oczywiście w porozumieniu z panem Jerzym - co myślicie?

#164 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2010 - 16:52

A jak widzisz takie zawody Miszo?

#165 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2010 - 17:05

Ja bym widział je jako rozegranie 3 konkurencji. 250m z lotnego, 1km i 4km. Normalna drabinka turniejowa i repasaże itd.
Sobota godz 9:00. Zgromadzenie chętnych. Od dziesiątej 250m, od 11:00 1km od 12:00 4km. Coś w ten deseń.

#166 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 10 styczeń 2010 - 18:19

Na początek to może zaczniemy 250 z lotnego - bo łączenie wszystkiego w ciągu jednego dnia może okazać się z lekka zbyt obciążające - nie ma co zniechęcać ludzi :) Zresztą może to być zachętą dla przygotowujących się do sezonu - ot - sprawdzenie gdzie się aktualnie jest z formą - chodzi przecież w pierwszej kolejności o sprawdzenie siebie samego - dopiero na drugim planie - sprawdzenie siebie na "tle". Tak mi się przynajmniej wydaje. Można też rozłożyć na dwa dni - no i trzeba pamiętać, że należało by wyłączyć część toru z użycia (przynajmniej poniżej niebieskiej).

#167 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 10 styczeń 2010 - 19:43

to moze lepiej od 1km zacząć?:) mogą byś większe różnice co ułatwia sędziowanie. Na 1km można puścić 2kolarzy

#168 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 11 styczeń 2010 - 02:00

Wydaje mi się, że 250 jest prostsze do przełknięcia niezależnie od poziomu - a na 1k można już sobie krzywdę zrobić ;) - według mnie, to najtrudniejsza konkurencja - wymaga niezmiernie wielkiej umiejętności wyczucia własnego organizmu - zaraz potem jest 4k - tutaj już nie ma ludzi "porywających się" na dystans - 16 okrążeń samo w sobie wymusza selekcje - a 4 można zlekceważyć; a tak masz cel jasny - jedno okrążenie i z głowy ;) No i jedna osoba na torze, większa adrenalina - łatwo zmierzyć czas. Zresztą - trochę dzielmy skórę na niedźwiedziu, nieprawdaż? :)

#169 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2010 - 07:46

troszeczke:) jaka konkurencja by nie była to i tak będzie sympatycznie:D

#170 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 11 styczeń 2010 - 11:00

Amen :mrgreen:

#171 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 11 styczeń 2010 - 11:46

Panowie... te zawody na kiedy planujecie? Tak się składa, że będę miał zaległy urlop do wykorzystania - 21 i 22 stycznia i tydzień później 29-ego. A więc dwa dłuższe weekendy. Chętnie bym do Was dołączył ;) Musiałbym tylko jakoś logistycznie rozplanowac wypad do Warszafki. Niby mam Ciotkę w Ożarowie a więc rzut beretem do Pruszkowa, ale jeśli pogoda się nie poprawi to byłby problem z dojazdem z Ożarowa do Pruszkowa na ostrym - wszystko tam tonie w śniegu z tego co widzę w TV. Może sytuacja się poprawi ...
Tak więc jeśli planujecie coś konkretnego na kolejne weekendy, to jest szansa, że mielibyście dodatkowego zawodnika ;)

#172 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2010 - 12:03

Cytat

Panowie... te zawody na kiedy planujecie? Tak się składa, że będę miał zaległy urlop do wykorzystania - 21 i 22 stycznia i tydzień później 29-ego. A więc dwa dłuższe weekendy. Chętnie bym do Was dołączył ;) Musiałbym tylko jakoś logistycznie rozplanowac wypad do Warszafki. Niby mam Ciotkę w Ożarowie a więc rzut beretem do Pruszkowa, ale jeśli pogoda się nie poprawi to byłby problem z dojazdem z Ożarowa do Pruszkowa na ostrym - wszystko tam tonie w śniegu z tego co widzę w TV. Może sytuacja się poprawi ...
Tak więc jeśli planujecie coś konkretnego na kolejne weekendy, to jest szansa, że mielibyście dodatkowego zawodnika ;)

Jak ostre nie jest w bardzo dobrym stanie technicznych to nieradze brać bo moze niezostać wpuszczone na dechy.
MiSza> jaki termin proponujesz? Rozmawiałeś już z Panem Jerzym? Bardzo bym prosil abyto nie było 23.01

#173 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 11 styczeń 2010 - 12:20

Zapytam dzisiaj - może się coś wyklaruje.
Dam znać.

#174 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 11 styczeń 2010 - 12:39

Cytat

Jak ostre nie jest w bardzo dobrym stanie technicznych to nieradze brać bo moze niezostać wpuszczone na dechy.
...

Bez obaw. Peugeot, w idealnym stanie wizualnym i technicznym, wisi sobie na hakach od późnej jesieni i odpoczywa ;-)

#175 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2010 - 15:11

Z Ożarowa do Pruszkowa jest mały kawałek, około 6 km, jakoś dasz radę Travisb, ludzie wbrew pozorom tu są sympatyczni, jakiegoś stopa złapiesz czy coś. Nie wiem też czy warto z własnym rowerem się fatygować, te wypożyczane na miejscu to aluminiowe treki, leciutkie, sztywne, widelec carbon a płacisz tyle samo jakbyś miał własny rower.

Co do samego wyścigu to ja odpadam, dopiero 2 razy byłem na torze, ale chętnie podpatrzę :)

#176 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 11 styczeń 2010 - 22:28

Cytat

Co do samego wyścigu to ja odpadam, dopiero 2 razy byłem na torze, ale chętnie podpatrzę :)

Ale to nie chodzi o to ile :)
Nie chciałbyś wiedzieć "ile" pojedziesz teraz i porównać wyniki próby za miesiąc?
Ot - zwykłe sprawdzanie formy - nic więcej. element rywalizacji dojdzie później - a adrenalinkę poczujesz i tak - gwarantuje :))

#177 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 11 styczeń 2010 - 22:38

Ja porównuję cały czas, ostatnio ulubioną miarą jest z jaką prędkością pojadę przy tętnie 156 czyli 80% mojego tętna, ostatnio coraz lepiej z tym, chociaż ciężko prędkości na torze porównywać z tymi na ulicy. Bo w sumie po to trenuję, żeby móc bez większego zmęczenia trzaskać duże dystanse z dobrą średnią :)

#178 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 12 styczeń 2010 - 01:09

W ogóle trudno cokolwiek porównywać na podstawie tętna - tzn. można - ba - całe lata się tak robiło - ale trzeba pamiętać, że na tętno wpływa tyle czynników, że trudno często odnieść jedno 165 uderzeń do drugich... Dlatego warto co jakiś czas zmierzyć się z samym sobą w sekundach na konkretne metry ;) - ot - sprintersko - 250 m ze startu lotnego i takie dajmy na to - 20 okrążeń (5k) - dla sprawdzenia wytrzymałości.

#179 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 13 styczeń 2010 - 15:34

Kto będzie dzisiaj?

#180 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 13 styczeń 2010 - 16:51

Ktoś powinien być - ostatnio ktoś się zamawiał na dzisiaj; mnie nie ma - robię wyłom w tradycji - odbiję sobie to jutro :)

[ Dodano: 2010-01-15, 00:39 ]
Chyba będę też w czwartki chodzić - zamiast w środy - fajnie było - z 10 solidnych osób; dobrze się jeździ. Słyszałem że kadra chce mieć dla siebie tor w weekend - więc zdecydowanie pojawiam się na 12tą - pewnie przyjdę wcześniej popatrzeć, jednak pojeździć to tylko od południa - kiedyś się trzeba wyspać ;)

Ponownie słyszałem że pod koniec stycznia jakiś kilometr się wyczaruje - fajnie; zapomniałem jedynie dopytać o szczegóły - więc może ktoś z lepszą pamięcią rzuci temat Jerzemu w sobotę :)

[ Dodano: 2010-01-19, 17:03 ]

Cytat

(...)Tak więc jeśli planujecie coś konkretnego na kolejne weekendy, to jest szansa, że mielibyście dodatkowego zawodnika ;)

No właśnie - zapomniałem się zapytać - ktoś coś wie?
Jakieś "życzenia" odnośnie daty?

Dzisiaj pewnie też wpadnę (jeżeli tak, to będę też w czwartek) - postaram się nie zapomnieć i wypytać Jerzego o szczegóły...

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy