Skocz do zawartości

Kolarstwo torowe

404 odpowiedzi w tym temacie

#281 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 29 wrzesień 2010 - 18:11

tak odnosząc się do Twoich planów to zapowiadam ukierunkowanie treningu pod kątem jazdy... godzinnej. raz w tygodniu ... na godzinkę :-) a poważnie to raz mi się udało. Samemu, średnia 36 albo 38 nuda niesamowita, ale ćwiczy siłę woli...

Ogólnie to w ostatni wtorek coś dziwnego mi wyszło na torze, po około 15 wizytach na basenie poprawiłem się ... oddechowo... przy prędkościach kiedy już się kwaszę, za Ryszardem, nagle głębokimi oddechami potrafiłem się wskrzesić na 1 lub 2 dodatkowe kółka... dziwne... może że to też wynik świeżości i braku roweru w trybie normalno treningowym.

Pozdr

MP

#282 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 wrzesień 2010 - 19:30

Cytat

Materiał do przemyśleń :)

(MŚ 2010, Elita): http://www.tissottim...ls_Analysis.pdf

(Best, Elita): http://www.uci.ch/te...TUxMjc&LangId=1

(Best, Masters; obecnie zaczynaj się od kat 35+, dystans to 3000m):
http://www.uci.ch/Mo...DMxNTI&LangId=1

Za jakiś czas zaczynam walkę z czasem :)
W okolicy marca (początek) chciałbym dojść do poziomu 4:40 - 4:45 na 4k, chyba że pójdę w stronę dystansu Masters. Powinno być ciekawie.

dzięki za linki

na 200 z lotów po betonie chodziłem 0:11:55 a na drewnie 0:10:90

swego czasu trener Mosbauer twierdził, że trochę popracujemy i startując w MŚ sięgniemy po medale, ale wtedy wydawało mi sie to takie odległe...

ciekawe ile z tego zostało, może też się przygotuję......

#283 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 29 wrzesień 2010 - 19:40

prescot, trenowałeś u Mosbauera? Z całym szacunkiem dla niego, ale jego metody treningów są już przestarzałe. Mi mówił, że jak popracujemy nad wytrzymałością, to zrobi ze mnie medalistę na średnich dystansach :D Niestety los potoczył się inaczej. Mimo wszystko, brakuje mi toru.

#284 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 29 wrzesień 2010 - 21:09

Cytat

prescot, trenowałeś u Mosbauera? Z całym szacunkiem dla niego, ale jego metody treningów są już przestarzałe. Mi mówił, że jak popracujemy nad wytrzymałością, to zrobi ze mnie medalistę na średnich dystansach :D Niestety los potoczył się inaczej. Mimo wszystko, brakuje mi toru.

Tak w Gryfie Szczecin na początku lat 90. On zawsze był trochę dziwny i pewnie jak wiesz miał pewną słabość, ale miał także dobre oko do zawodników.

A na torze podobało mi się najbardziej to, że nawet po wygranej imprezie zero zmęczenia, a na szosie w podobnej sytuacji chłopaki tylko juz spać. Pozatym jako sprinter uchodziłem na płycie toru jako bandyta, który niczego się nie boi - podobało mi się to. Chciałbym jeszcze poczuć się tak chociaż jeden raz...

#285 outoftimeman

outoftimeman
  • Użytkownik
  • 873 postów
  • SkądPruszków

Napisano 29 wrzesień 2010 - 23:31

Cytat

Pustki jak zwykle i nie ważne czy weekend czy środek tygodnia. :-(

Oj nie prawda. Pierwsza impreza na torze, bodajrze młodzierzowe mistrzostwa europy przyciągnęły sporo kibiców, ale przed tą imprezą oplakatowano całe miasto. Nie rozumiem dlaczego właściciele toru nie poszli za ciosem, okej udało się rozreklamować tor i impreże, przyszli ludzie bo było za darmo, następną imprezę reklamujemy i robimy bilety po 10-20 zł. Jestem pewien, że znaleźli by się kibice, ale tu jest Polska tu nie może być normalnie.

#286 vortac

vortac
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądPruszków

Napisano 30 wrzesień 2010 - 08:30

Wyjątek tylko potwierdza regułę. ;-)
Mogłoby się też ciut później zaczynać. 16 w tygodniu, to taka średnia pora.
Ale spoko, na ME pewnie strzelą bileciki po stówie, to i komplet będzie. 8-)

#287 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 30 wrzesień 2010 - 17:12

Dzisiaj byłem i naliczyłem ok. 12 osób - podczas sesji "porannej"...

Ale przecież nie ma się co martwić - była lokalna telewizja, radio, były imprezy towarzyszące, pootwierały się stoiska firm związanych z rynkiem rowerowym (ot, 10 stoisk namiotowych gdzie można było kupić części, pooglądać rowery...), w mediach podawano tą informację od dwóch tygodni (media lokalne, parę paro sekundowych przebitek w mediach krajowych) - przecież to wszystko było, prawda?

Cholera - może mi się pomyliło z jakąś inną imprezą w randze mistrzostw krajowych...
Hmm....

#288 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 październik 2010 - 13:56

Kto się z forowiczów wybiera na ME?

#289 kuba259

kuba259
  • Użytkownik
  • 495 postów
  • Skądelbląg

Napisano 20 październik 2010 - 19:41

Wiecie może czy będzie transmisja z ME na Eurosporcie lub TVP Sport?

#290 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 20 październik 2010 - 19:50

Będzie, będzie. Interesuje mnie tylko ile za bilety? Tak na szybko przeleciałem stronkę i nie znalazłem.

#291 eye_lip

eye_lip
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • Skąd\\//\\//|P|R|

Napisano 20 październik 2010 - 20:30

Ja na pewno będę któregoś dnia.

"Bilety będzie można kupić na stronie ME i stronie e-bilet, oraz w pkt sprzedaży e-bilet inf będzie na stronie.
Również w kasie BGŻ Arena w czasie trwania mistrzostw:
1) Piątek 5.11.2010 w godzinach 16- 22
2) Sobota 6.11.2010 w godzinach 10-22
3) Niedziela 7.11.2010 w godzinach 10-22
Bilety będą w cenie 30 zł, karent na 3 dni 70 zł, dzieci do lat 10 bezpłatnie."

#292 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 25 październik 2010 - 12:03

Cytat

Wiecie może czy będzie transmisja z ME na Eurosporcie lub TVP Sport?

Tak będą i to obszerne na obu kanałach plus Eurosport2

#293 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 30 październik 2010 - 12:00

Zachęcam do kupna biletów niż siedzieć przed TV ;) 70zł za karnet to jak za darmo :) Jeśli wszystko mi się uda, to zafunduję sobie torowy urlop :) Pytanie, jak z noclegami blisko welodromu. Znacie jakieś tanie tylko do przenocowania? :)

#294 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 02 listopad 2010 - 22:18

Pamiętasz MiSzA, jak bardzo brakowało całej otoczki wokół zawodów na welodromie? Nie wiem, ale wydaje mi się, że śnię. Tutaj napisali, że nawet TVP będzie coś tam transmitować;) Chociaż od pana wkurzajewskiego czy pana_z_motocykla wiele nie ma co oczekiwać, ale przynajmniej ma być szum wokół kolarstwa torowego. Miejmy nadzieję, że szopki nie odstawią. Oczywiście Eurosport robi co trzeba i jak trzeba;)

#295 cyryl3000

cyryl3000
  • Użytkownik
  • 159 postów
  • SkądZłotów

Napisano 02 listopad 2010 - 22:34

Tutaj rozpiska: http://langteamtor.p...w_tvp-s283.html
http://langteamtor.p...sport-s284.html

#296 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 03 listopad 2010 - 09:42

Muszę powiedzieć, że zakres oraz liczba "wejść" na antenę Eurosportu (1 i 2) robią wrażenie :)
Oby coś z tego wyszło - kupiłem trochę karnetów dla znajomych; ceny też całkiem przyzwoite. Kto wie, kto wie - może się Pruszków zaczepi i zacznie zarabiać na torze...

#297 Gosc_T.o.m.p.o.z_*

Gosc_T.o.m.p.o.z_*
  • Gość

Napisano 03 listopad 2010 - 15:02

Cytat

Muszę powiedzieć, że zakres oraz liczba "wejść" na antenę Eurosportu (1 i 2) robią wrażenie :)
Oby coś z tego wyszło - kupiłem trochę karnetów dla znajomych; ceny też całkiem przyzwoite. Kto wie, kto wie - może się Pruszków zaczepi i zacznie zarabiać na torze...

mma pytanie do kolegi patrzac na twą masywma budowe czy ty bbyełes kiedyś Torowcem ???

Tompoz

#298 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 03 listopad 2010 - 15:20

Tompoz - nie mówi się człowiekowi który od dwóch lat próbuje zejść do 80-82kg że ma "masywną" budowę ;) nie podcina się skrzydeł... :-P

Mam ogólnie taką ciężkawą sylwetkę - jest to czasem śmieszne, bo torowiec powie że mam budowę szosowca, zaś szosowiec że torowca; oczywiście biorąc pod uwagę zacięcie amatorskie.

Jak stanę obok jakiegoś sprintera to jak popierdółka-patyczak wyglądam. Koło marca będzie to lepiej wyglądać. :mrgreen:

No i jeszcze jedna rzecz - torowiec sprinter, torowiec średniak i torowiec "uniwersalny" to są inne światy :)

#299 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 04 listopad 2010 - 00:27

Co za finezja tortowa, Misza wygląda jak normalny facet, nie jest wycieniowany jak ja czy górale, zdrowa męska sylwetka i tyle... Chyba ta miniaturka jakoś robi z kończyn balerony.

To o czym mowa :mrgreen: ma swoje określenie:
wąskoTorowcy i szerokoTorowcy

Misza Ty to jesteś taki ni w ząb ni pietruszkę, taki .... tramwajowy torowiec :-) Przyszywam Ci skrzydła :!: Sam po torze złapałem z 2 -3 kilo w uda, do marca chcesz się odchudzić czy dochudzić?

#300 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 04 listopad 2010 - 09:56

Zdecydowanie odchudzić - z tym, że zdecydowałem że nic na siłę.

Żadnych szczególnych wyników sportowych nie chce wyrabiać - więc nie będę przeginać - wolę trochę więcej poćwiczyć z większą wagą ale czuć się dobrze, niż na siłę się odchudzić i cały czas się mordować. Lepiej (przynajmniej w mojej sytuacji) dobić ze 20W do FTP niż zgubić ten kilogram czy dwa.

Pod koniec marca, kwietnia - chce spróbować zejść poniżej 5 (04:50) minut w IP, może też pojechać Kilo na 1:10; potem w sezonie - praktycznie same czasówki (może jakieś bliskie wyścigi na szosie - treningowo) i okolice pudła na ITT MP Masters. Zobaczymy.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy