Kolarstwo torowe
Napisano 29 wrzesień 2010 - 18:11
Ogólnie to w ostatni wtorek coś dziwnego mi wyszło na torze, po około 15 wizytach na basenie poprawiłem się ... oddechowo... przy prędkościach kiedy już się kwaszę, za Ryszardem, nagle głębokimi oddechami potrafiłem się wskrzesić na 1 lub 2 dodatkowe kółka... dziwne... może że to też wynik świeżości i braku roweru w trybie normalno treningowym.
Pozdr
MP
Napisano 29 wrzesień 2010 - 19:30
Cytat
Materiał do przemyśleń
(MŚ 2010, Elita): http://www.tissottim...ls_Analysis.pdf
(Best, Elita): http://www.uci.ch/te...TUxMjc&LangId=1
(Best, Masters; obecnie zaczynaj się od kat 35+, dystans to 3000m):
http://www.uci.ch/Mo...DMxNTI&LangId=1
Za jakiś czas zaczynam walkę z czasem
W okolicy marca (początek) chciałbym dojść do poziomu 4:40 - 4:45 na 4k, chyba że pójdę w stronę dystansu Masters. Powinno być ciekawie.
dzięki za linki
na 200 z lotów po betonie chodziłem 0:11:55 a na drewnie 0:10:90
swego czasu trener Mosbauer twierdził, że trochę popracujemy i startując w MŚ sięgniemy po medale, ale wtedy wydawało mi sie to takie odległe...
ciekawe ile z tego zostało, może też się przygotuję......
Napisano 29 wrzesień 2010 - 19:40

Napisano 29 wrzesień 2010 - 21:09
Cytat
prescot, trenowałeś u Mosbauera? Z całym szacunkiem dla niego, ale jego metody treningów są już przestarzałe. Mi mówił, że jak popracujemy nad wytrzymałością, to zrobi ze mnie medalistę na średnich dystansach
Niestety los potoczył się inaczej. Mimo wszystko, brakuje mi toru.
Tak w Gryfie Szczecin na początku lat 90. On zawsze był trochę dziwny i pewnie jak wiesz miał pewną słabość, ale miał także dobre oko do zawodników.
A na torze podobało mi się najbardziej to, że nawet po wygranej imprezie zero zmęczenia, a na szosie w podobnej sytuacji chłopaki tylko juz spać. Pozatym jako sprinter uchodziłem na płycie toru jako bandyta, który niczego się nie boi - podobało mi się to. Chciałbym jeszcze poczuć się tak chociaż jeden raz...
Napisano 29 wrzesień 2010 - 23:31
Cytat
Pustki jak zwykle i nie ważne czy weekend czy środek tygodnia. :-(
Oj nie prawda. Pierwsza impreza na torze, bodajrze młodzierzowe mistrzostwa europy przyciągnęły sporo kibiców, ale przed tą imprezą oplakatowano całe miasto. Nie rozumiem dlaczego właściciele toru nie poszli za ciosem, okej udało się rozreklamować tor i impreże, przyszli ludzie bo było za darmo, następną imprezę reklamujemy i robimy bilety po 10-20 zł. Jestem pewien, że znaleźli by się kibice, ale tu jest Polska tu nie może być normalnie.
Napisano 30 wrzesień 2010 - 17:12
Ale przecież nie ma się co martwić - była lokalna telewizja, radio, były imprezy towarzyszące, pootwierały się stoiska firm związanych z rynkiem rowerowym (ot, 10 stoisk namiotowych gdzie można było kupić części, pooglądać rowery...), w mediach podawano tą informację od dwóch tygodni (media lokalne, parę paro sekundowych przebitek w mediach krajowych) - przecież to wszystko było, prawda?
Cholera - może mi się pomyliło z jakąś inną imprezą w randze mistrzostw krajowych...
Hmm....
Napisano 20 październik 2010 - 20:30
"Bilety będzie można kupić na stronie ME i stronie e-bilet, oraz w pkt sprzedaży e-bilet inf będzie na stronie.
Również w kasie BGŻ Arena w czasie trwania mistrzostw:
1) Piątek 5.11.2010 w godzinach 16- 22
2) Sobota 6.11.2010 w godzinach 10-22
3) Niedziela 7.11.2010 w godzinach 10-22
Bilety będą w cenie 30 zł, karent na 3 dni 70 zł, dzieci do lat 10 bezpłatnie."
Napisano 02 listopad 2010 - 22:18

Napisano 02 listopad 2010 - 22:34
Napisano 03 listopad 2010 - 09:42

Oby coś z tego wyszło - kupiłem trochę karnetów dla znajomych; ceny też całkiem przyzwoite. Kto wie, kto wie - może się Pruszków zaczepi i zacznie zarabiać na torze...
Gosc_T.o.m.p.o.z_*
Napisano 03 listopad 2010 - 15:02
Cytat
Muszę powiedzieć, że zakres oraz liczba "wejść" na antenę Eurosportu (1 i 2) robią wrażenie
Oby coś z tego wyszło - kupiłem trochę karnetów dla znajomych; ceny też całkiem przyzwoite. Kto wie, kto wie - może się Pruszków zaczepi i zacznie zarabiać na torze...
mma pytanie do kolegi patrzac na twą masywma budowe czy ty bbyełes kiedyś Torowcem ???
Tompoz
Napisano 03 listopad 2010 - 15:20

Mam ogólnie taką ciężkawą sylwetkę - jest to czasem śmieszne, bo torowiec powie że mam budowę szosowca, zaś szosowiec że torowca; oczywiście biorąc pod uwagę zacięcie amatorskie.
Jak stanę obok jakiegoś sprintera to jak popierdółka-patyczak wyglądam. Koło marca będzie to lepiej wyglądać. :mrgreen:
No i jeszcze jedna rzecz - torowiec sprinter, torowiec średniak i torowiec "uniwersalny" to są inne światy

Napisano 04 listopad 2010 - 00:27
To o czym mowa :mrgreen: ma swoje określenie:
wąskoTorowcy i szerokoTorowcy
Misza Ty to jesteś taki ni w ząb ni pietruszkę, taki .... tramwajowy torowiec :-) Przyszywam Ci skrzydła :!: Sam po torze złapałem z 2 -3 kilo w uda, do marca chcesz się odchudzić czy dochudzić?
Napisano 04 listopad 2010 - 09:56
Żadnych szczególnych wyników sportowych nie chce wyrabiać - więc nie będę przeginać - wolę trochę więcej poćwiczyć z większą wagą ale czuć się dobrze, niż na siłę się odchudzić i cały czas się mordować. Lepiej (przynajmniej w mojej sytuacji) dobić ze 20W do FTP niż zgubić ten kilogram czy dwa.
Pod koniec marca, kwietnia - chce spróbować zejść poniżej 5 (04:50) minut w IP, może też pojechać Kilo na 1:10; potem w sezonie - praktycznie same czasówki (może jakieś bliskie wyścigi na szosie - treningowo) i okolice pudła na ITT MP Masters. Zobaczymy.
Dodaj odpowiedź