Skocz do zawartości

Kolarstwo torowe

404 odpowiedzi w tym temacie

#41 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 15 październik 2009 - 13:27

Dziś podjechałem na rowerze do Żyrardowa, to przy okazji obadałem ten tor. Fajna zabawa, ale trzeba jechać ponad ~40 żeby mieć odpowiedni kąt natarcia na fragmentach gdzie tor ma mniejszy promień.

#42 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 październik 2009 - 15:23

Dominik, jaki stan nawierzchni w Żyrardowie? Nie miałeś żadnych problemów z wejściem? Były jeszcze jakieś osoby? I czy w ogóle ktoś tego pilnuje, czy już przeszło pod władanie ludu?

#43 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 15 październik 2009 - 15:46

a teraz ciekawoska rekord polski wjezdzie godzinnej wynosi 42 km z hakiem i należy od 1971 ( chyba ) do Nowickiego został pobity na torze w Helenowie w Łodzi. Myslę że mistrz polski masters na czas z młodszej kategorii jest ten rekord w stanie pobić.
Kto chętny by zostać rekordzista polski

Tompoz

#44 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 15 październik 2009 - 18:41

JAAAAAAA, JAAAAAAAAAAAAAAA
Jarek-LT :lol: :mrgreen: :lol:

#45 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 15 październik 2009 - 20:45

Cytat

Dominik, jaki stan nawierzchni w Żyrardowie? Nie miałeś żadnych problemów z wejściem? Były jeszcze jakieś osoby? I czy w ogóle ktoś tego pilnuje, czy już przeszło pod władanie ludu?

Nawierzchnia ok. Sam byłem. Jak wjeżdżałem to minąłem jednego (chyba) pracownika, jak wyjeżdżałem też i komentarza nie było.

#46 ERDE

ERDE
  • Użytkownik
  • 1010 postów
  • SkądLublin

Napisano 15 październik 2009 - 23:12

To pewnie był "Pan Miecio", od kiedy pamiętam nadzoruje tor i jak kto przyjedzie na rowerze innym niż składak to chyli czoła i przepuszcza. Tompoz z którego roku masz dane? Jarek jak możesz to bij, osobiście mogę Ci podawać batony i bidony!

#47 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 postów
  • SkądKolberg

Napisano 16 październik 2009 - 06:08

Byle słaby PROfi powinien wejżdz i zrobić koło 50km/h....Pewnie to stare dane . Taki Malina wchodzi i wychodzi ze średnia ..........46....
Jarek-LT
LUXTECH
------------------------

#48 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 16 październik 2009 - 13:14

Cytat

Byle słaby PROfi powinien wejżdz i zrobić koło 50km/h....Pewnie to stare dane .

No nie wiem czy te 50 km/h jest takie proste skoro rekord w jeździe godzinnej który ustanowił Sosenka w 2005 r w Moskwie wynosi 49 700 m ;-) . Trzeba wziąć pod uwagę że jedzie się na zwykłym rowerze, bez lemondki, dysku etc.

#49 Gosc_Tompoz_*

Gosc_Tompoz_*
  • Gość

Napisano 16 październik 2009 - 14:15

np. http://www.bizor.pl/bir/4774.html

Tompoz

#50 eye_lip

eye_lip
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • Skąd\\//\\//|P|R|

Napisano 04 listopad 2009 - 16:42

guys, może byśmy wybrali się na tor w Ż? Ma ktoś z okolic ostre i chce się wybrać? Musiałbym tylko zmienić w moim ostrzaku przełożenie na twardsze i mogę ruszać :)

#51 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 04 listopad 2009 - 18:40

Na tor wybieram się jak sójka. W tej chwili mam taki wstręt do śrubek, że wizja zmiany koła w ostrym mnie odstręcza, w dodatku w szytkowym tyle mam wkręcony wolnobieg Dicta i żeby go odkręcić trzeba mieć jakiś dziwadło klucz. Ale gdyby znaleźli się chętni - zawszę sprawdzę kalendarz, i może dołączę. Kiedyś kurierzy i podobni się tam stawiali, ale nigdy nie dołączyłem. Teraz już straciłem kontakt.

Pozdrawiam
M

#52 eye_lip

eye_lip
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • Skąd\\//\\//|P|R|

Napisano 04 listopad 2009 - 19:54

No dobra to jest nas dwóch jak na razie ;-)

#53 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 05 listopad 2009 - 00:51

Jeśli już się umówicie to dajcie znać, chętnie zajrzę, kompletnie nie znam się na jeździe torowej, ale chętnie zrobię z Wami parę kółek. Ciekaw jestem czy ktoś z przybyłych da radę przejechać tor po największym obwodzie, tuż przy końcu, jest tam piekielnie stromo, zastanawiam się jaką trzeba mieć wtedy prędkość (60km/h?).

#54 eye_lip

eye_lip
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • Skąd\\//\\//|P|R|

Napisano 05 listopad 2009 - 17:29

Bez przesady - w pruszkowie na torze jest stromiej, a będac na mistrzostwach swiata i
Polski widzialem, że chlopaki smigali momentami wolniej i nie bylo tragedii.

Może umówmy się wstępnie na przyszły weekend jakoś rano, oczywiście zależy od pogody.. ale czemu nie? Dominik, tr?

#55 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 05 listopad 2009 - 22:13

Przyszły czyli nie ten pojutrze? Czyli za tydzień wracamy do tematu. Chyba założę błotniki :)

#56 eye_lip

eye_lip
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • Skąd\\//\\//|P|R|

Napisano 05 listopad 2009 - 22:32

Tak, za tydzien. Zmienię akurat blat i będę mial 3.7 w sam raz na tor :-P

#57 dyki

dyki
  • Użytkownik
  • 323 postów
  • SkądTwickenhamus

Napisano 06 listopad 2009 - 01:52

Cytat

Jeśli już się umówicie to dajcie znać, chętnie zajrzę, kompletnie nie znam się na jeździe torowej, ale chętnie zrobię z Wami parę kółek. Ciekaw jestem czy ktoś z przybyłych da radę przejechać tor po największym obwodzie, tuż przy końcu, jest tam piekielnie stromo, zastanawiam się jaką trzeba mieć wtedy prędkość (60km/h?).

Piekielnie stromo to az tak nie jest :) Czasami uda mi sie pomykac na 140 metrowym z bandami 42st. w najbardziej stromym momencie. Nie trzeba wcale miec tych 60km/'h aby sie utrzymac. Jadac 30km/h utrzymasz sie bez problemu. Tory 250 metrowe sa o wiele bardziej przyjemne do jazdy. Na 140m torze sie trzeba troche nameczyc aby utrzymac sie na czarnej linii na maksymalnej predkosci.

#58 eye_lip

eye_lip
  • Użytkownik
  • 84 postów
  • Skąd\\//\\//|P|R|

Napisano 06 listopad 2009 - 10:49

Gdzie jeździsz?

#59 Lubomir

Lubomir
  • Użytkownik
  • 83 postów
  • SkądWarszawa Bemowo

Napisano 06 listopad 2009 - 14:25

też się chętnie wybiorę na tor w żyrardowie

#60 Gosc_emka_*

Gosc_emka_*
  • Gość

Napisano 17 listopad 2009 - 22:01

Ja też sie chetnie wybiore doŻyrardowa ! Nigdy nie jeździłem po torze ale z predkościa nie powinno być problemu a z miesiac temu złożyłem sobie ostre, mam 50/16 i chetnie bym je gdzieś rozpędził :) i zobaczył jak to jest. Jakby co ścigajcie mnie na priva, w weekend ma być ciepło to może wtedy. Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy