Skocz do zawartości

Kolarstwo torowe

404 odpowiedzi w tym temacie

#81 Bury

Bury
  • Moderator
  • 799 postów
  • SkądZłocieniec

Napisano 20 grudzień 2009 - 00:05

Ładowałem około 11. Łączenie płyt dawało do wiwatu. To jest poniemiecki obiekt remontowany na potrzeby mistrzostw europy. W Żyrardowie może nie macie tych uskoków między płytami, z czego możecie się cieszyć :mrgreen:
Z resztą stopień napompowania opon nie zdaje egzaminu jako regulacja tłumienia. Na torze musisz mieć nabite w pień ;) Zaproście mnie kiedyś do Żyrardowa, potrenowałbym z Wami :) Szkoda, że mam tak daleko :(

#82 Gosc_Dominik_*

Gosc_Dominik_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 00:16

Do Żyrardowa zapraszam, ale o mnie powiedzieć, że trenuję to za dużo powiedziane Dołączona grafika Ciśnienie mam małe w oponach bo na torze tak od czasu do czasu robię parę kółek dla zabawy jako urozmaicenie przejazdu, do Żyrardowa mam 20km, później tor, później z powrotem :)

#83 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 11:02

Ja w żyrardowie czułem łączenia płyt.

#84 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 grudzień 2009 - 12:18

Do końca lat siedemdziesiątych egzystował beton 400m. we Włocławku , teraz nie ma nawet wspomnienia Nie wiem czy jest jeszcze w Łodzi.

#85 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 20 grudzień 2009 - 12:26

Coś tam jeszcze jest ale też w coraz gorszym stanie.

u2250y2014v3.gif

#86 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 grudzień 2009 - 12:45

http://radom.gazeta....arutowicza.html

#87 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 20 grudzień 2009 - 16:05

Cytat

Ogólnie niedzielni rowerzyści i większość tych którzy śmigają samemu, mogą stwarzać zagrożenie. Za nimi nie można jechać na zakładkę bo koleś nagle odbija o metr w lewo, a Ty leżysz. Trzeba takich szerokim lukiem omijać. Także lepsza opcja uzbierania swojej ekipy i wynajęcia całego toru.

Z tego co widziałem w Pruszkowie (a sam dzisiaj byłem dopiero 8 raz na torze) - wystarczy parę zdań by każdy zrozumiał o co chodzi - nawyk łatwo wyrobić. Zasada prosta - przed każdym manewrem zmieniającym tor naszej jazdy sprawdzamy czy ktoś nas nie wyprzedza - zawsze prawą; jedziemy nisko - tor między czerwoną a niebieską służy wyprzedzaniu; jadąc w grupie - trzymamy równe tempo - nie dokręcamy na prostych, nie kręcimy lżej przed wirażem - cały czas równe tempo - jak wychodzimy na czoło - łagodnie przyspieszamy. Ot cała filozofia. Po wczorajszej jeździe mogę powiedzieć, że najwięcej problemów ludzie mają z trzymaniem tempa - a to nie szosa - tutaj od razu widać że ktoś już nie wyrabia... :)

#88 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 17:15

Cytat

Cytat

Ogólnie niedzielni rowerzyści i większość tych którzy śmigają samemu, mogą stwarzać zagrożenie. Za nimi nie można jechać na zakładkę bo koleś nagle odbija o metr w lewo, a Ty leżysz. Trzeba takich szerokim lukiem omijać. Także lepsza opcja uzbierania swojej ekipy i wynajęcia całego toru.

Z tego co widziałem w Pruszkowie (a sam dzisiaj byłem dopiero 8 raz na torze) - wystarczy parę zdań by każdy zrozumiał o co chodzi - nawyk łatwo wyrobić. Zasada prosta - przed każdym manewrem zmieniającym tor naszej jazdy sprawdzamy czy ktoś nas nie wyprzedza - zawsze prawą; jedziemy nisko - tor między czerwoną a niebieską służy wyprzedzaniu; jadąc w grupie - trzymamy równe tempo - nie dokręcamy na prostych, nie kręcimy lżej przed wirażem - cały czas równe tempo - jak wychodzimy na czoło - łagodnie przyspieszamy. Ot cała filozofia. Po wczorajszej jeździe mogę powiedzieć, że najwięcej problemów ludzie mają z trzymaniem tempa - a to nie szosa - tutaj od razu widać że ktoś już nie wyrabia... :)

byłeś i wczoraj i dziś? jak tak to o której?
Nie każdy od razu chce skumać o co chodzi, jak jednemu takiemu wczoraj wyłożyłem aby się oglądał i przy wjeździe za niebieską przyśpieszył zamiast zwalniać to nic nie odburknął i robił dalej tak samo. Tak się głupek zachowywał ze raz musiałem uciekać na trotuar:/ Ale generalnie większość ludzi na rady i sugestie reaguje uśmiechem i się poprawia;)

#89 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 20 grudzień 2009 - 17:40

Może nie zrozumiał i za każdym razem chciał się poprawić robiąc ten manewr sprawniej... :mrgreen: Ogólnie złota zasada brzmi żadnych zmian kierunku jeżeli nasz radar w 360 stopniach ma jakieś martwe pole. I bez zmian tempa. Szarpania.

Problem pojawia się jak jeżdżą różne grupki jak wczoraj, kadra górą, amatorzy po trotuarze i czarnej, silni środkiem, robi się trochę chiński ruch uliczny i trzeba uważać. Samotna jazda lepiej jechać po czarnej i wyprzedzać górą. Jazda mocną grupą - zmiany odwrotnie, pociąg dołem, czubek zjeżdża na górę i czeka na koniec pociągu. Co robić jak się jedzie swoje kółka przy górnej bandzie jeszcze nie wiem ale zapytam. Bo jak mnie doszły dziewczyny to nie wiedziałem jak wypada się ustawić. Próbowaliśmy coś zmontować odnośnie zasad tutaj:

mały instriktać

Ekipa forum zaprasza jeżdżących na Pruszkowiej arenie.
Forum ma być do umawiania się kto ze znajomych kiedy się zarezerwował...żeby o lokalnych sprawami nie rozpisywać się tutaj w detalach.

#90 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 17:43

Cytat

Może nie zrozumiał i za każdym razem chciał się poprawić robiąc ten manewr sprawniej... :mrgreen: Ogólnie złota zasada brzmi żadnych zmian kierunku jeżeli nasz radar w 360 stopniach ma jakieś martwe pole. I bez zmian tempa. Szarpania.

Problem pojawia się jak jeżdżą różne grupki jak wczoraj, kadra górą, amatorzy po trotuarze i czarnej, silni środkiem, robi się trochę chiński ruch uliczny i trzeba uważać. Samotna jazda lepiej jechać po czarnej i wyprzedzać górą. Jazda mocną grupą - zmiany odwrotnie, pociąg dołem, czubek zjeżdża na górę i czeka na koniec pociągu. Co robić jak się jedzie swoje kółka przy górnej bandzie jeszcze nie wiem ale zapytam. Bo jak mnie doszły dziewczyny to nie wiedziałem jak wypada się ustawić.

Jeśli one ani PAn Lang Ci nie zwracali uwagi to znaczy ze dobrze się zachowywałeś;)

#91 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 20 grudzień 2009 - 19:43

Cytat

byłeś i wczoraj i dziś? jak tak to o której?

Wczoraj, dziś i będę jutro :)
W sobotę / niedzielę pojawiam się koło 12tej, poniedziałki i środy - od 18:30.
Łatwo mnie poznać - mam głupkowaty wyraz twarzy i jeżdżę na czarnej torówce Planet X ;)

#92 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 19:59

No to planet x zapitalał wczoraj w godzinach 11-12.

#93 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 20 grudzień 2009 - 20:33

Cytat

No to planet x zapitalał wczoraj w godzinach 11-12.

Ale nie ze mną na pokładzie - głośno i wyraźnie powiedziałem p. Jerzemu, że jak ktoś będzie chciał spróbować, to nie widzę przeszkód żeby spróbował jazdy na trochę innym sprzęcie - parę osób już skorzystało :)

#94 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 20:40

widać było ze bardzo nerwowa maszyna albo jeździeć był nie dojeżdżony;) prezentuje się bardzo sympatycznie,jeszcze widziałem kogoś na takiej lub podobnej ramie ale miał na niej kierownice do TT, moze to też Ty?

edit, na bikeblogu widze że to Twój planet x był z TT;)
Było by sympatycznie się ustawic na wspólny trening.

#95 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 20 grudzień 2009 - 22:00

Korzystam z dwóch kierownic - szosowej i czasowej - więc możliwe że ja. Na razie kiepsko u mnie z formą - ale po to w końcu się jeździ żeby formę poprawiać, nieprawdaż? :)

Jak mówiłem - jeżdżę praktycznie o stałych porach - pon i środa - 18:30 - 20:30; sobota i niedziela - od 12 - 14 więc bardzo chętnie.

#96 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 20 grudzień 2009 - 22:08

Cytat

Korzystam z dwóch kierownic - szosowej i czasowej - więc możliwe że ja. Na razie kiepsko u mnie z formą - ale po to w końcu się jeździ żeby formę poprawiać, nieprawdaż? :)

Jak mówiłem - jeżdżę praktycznie o stałych porach - pon i środa - 18:30 - 20:30; sobota i niedziela - od 12 - 14 więc bardzo chętnie.

To niezłą kase zostawiasz u Pana Jerzego:D

#97 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 20 grudzień 2009 - 22:31

Lepiej na trening niż na nową korbę Dura ace :-D Choćbym chciał czasu nie starczyłoby na takie sportowanie.

Wyjaśniła się tajemnica planet z X-ów już myślałem że Tir gdzieś zgubił kilka palet z ramami. Widziałem na nim trzech jeźdźców apokalipsy z czego tylko jeden koła z pokrowców dobywał ... Chyba wszyscy szybcy i wściekli i nie całujący się z parkietem.

#98 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 20 grudzień 2009 - 23:30

Cytat

To niezłą kase zostawiasz u Pana Jerzego:D

Dopóki płacę za wejście to nie jest tak źle - jak na razie wynosi mnie to mniej niż karta na siłownie, a i zastanawiam się nad lekkim dofinansowaniem przez pracodawcę :) - tak więc nie narzekam. A co się nauczę to moje - jak na razie jest to jedyne miejsce gdzie mogę się bezstresowo uczyć jeździć na kole - bo towarzystwo utytułowane i znające się na rzeczy; większość (z pojedynczymi wyjątkami) podchodzi do sprawy podobnie do mnie - tj. słuchają gdy dostają rady od bardziej doświadczonych.

#99 tr

tr
  • Użytkownik
  • 214 postów
  • SkądW-wa

Napisano 20 grudzień 2009 - 23:41

Tak, mam wrażenie, że grono osób, które już kilka razy były na torze już jest nastawione inaczej, w poprzednim tygodniu w niedzielę jechaliśmy już w 6 czy 7 pociągiem i było już prawie jak w zegarku, i taki klimat jest najlepszy, sam też słucham ludzi którzy na siodle spędzili dużo więcej czasu. Grunt to bezpieczeństwo, zastanawiam się nad może np pomarańczową opaską na sztycy siodła nowego na torze, taki zielony liść który podwaja nasz margines bezpieczeństwa, można zaproponować taki system Panu Jerzemu

#100 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 21 grudzień 2009 - 07:46

Cytat

Problem pojawia się jak jeżdżą różne grupki jak wczoraj, kadra górą, amatorzy po trotuarze i czarnej, silni środkiem, robi się trochę chiński ruch uliczny i trzeba uważać.

ale horror :shock: , i czego tam się można nauczyć w takim tłoku?

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy