[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Napisano 17 grudzień 2014 - 19:34
No ja na przykład biorę w ciemno, niezależnie od wyglądu. W końcu nie na codzień za takie pieniądze można dostać odzież takiej jakości
Mam podobne zdanie tzn. w kwestii wyglądu stroju (koszulki) jestem dość elastyczny.
Co do wyboru rozmiaru, to zmierzyłem swoją starą dopasowaną koszulkę. Ma 50cm szerokości pod pachami. Moje wymiary to 182 wzrostu, 103-104 w klacie, a w pasie.. boję się mierzyć :-D Wezmę chyba koszulkę XL
Napisano 22 grudzień 2014 - 12:18
Komplikacje ...
Santini postanowiło sobie zrobić długą przerwę świąteczną od wigilii do ok 6 stycznia. To może spowodować, że całe zamówienie się trochę przesunie w czasie. Dobra wiadomość jest taka, że pomimo tego nadal zachowana zostanie obniżka cen przewidziana dla zamówień złożonych przed końcem roku 2014.
Na projekt nadal czekam i niestety nie mogę zrobić nic żeby to przyśpieszyć. Udostępnię go na forum tak szybko jak to będzie możliwe.
Kolejna nienajlepsza wiadomość to komplikacje z włoskim VAT-em ... Koniec końców kolekcja sleek, nawet przy dużym zamówieniu znacznie przekroczy założone limity cenowe. Dostałem dzisiaj przesyłkę z kolekcją Classic, która po małych modyfikacjach (szerokie ściągacze na rękawkach i nogawkach, taśma wokół koszulki, wkładka NAT, rękawy z lycry, boki z siateczki) niewiele będzie się różniła od sleek ale za to ceny będą lepsze i prawdopodobnie będzie możliwość zamówienia kilku kompletów w kroju luźniejszym niż race.
Odezwę się jeszcze jak przejrzę to co dzisiaj przyszło w paczce.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 22 grudzień 2014 - 12:43
Witam.
Przeglądam wpisy i jakoś nie wiem czy wpisana przeze mnie bluza z długim rękawem na chłodniejszy dzień będzie możliwa do zamówienia. A było kilka zgłoszeń o takową. Jeśli chodzi o spodenki i koszulki to mam dostatek od Vitesse. Bluzę również mam,ale sami wiecie jakie mają kolory. Dominanta białego i kolorowe wstawki co jak jest mokro jest skrajnie niepraktyczne! A jeśli chodzi o kolory przy detalicznych zamówieniach pojedyńczych sztuk są niereformowalni. Stąd moje zainteresowanie tematem z założeniem,że ciuchy będą czarne lub prawie czarne,no i wiadomo,jakość za rozsądną cenę! Jeśli chodzi o projekt to jest mi obojętny,byle maksymalnie czarny...
Stąd pytam,czy będzie można zamówić bluzę i w jakiej byłaby cenie ? A jeśli tak to gdzie znajdę tabelę z rozmiarówką. Z Vitesse mam 3 race. Może znacie porównanie rozmiarów tych firm i możecie coś doradzić.
Napisano 22 grudzień 2014 - 17:41
Na wstępie podam realne ceny przy 50 kompletach ze wszystkimi dodatkowymi kosztami (podatek, wysyłka do Polski, itp) i rabatem
- Koszulka Sleek 190 zł; Spodenki Sleek 250 zł
- Koszulka Alternative 155 zł; Spodenki Alternative 215 zł
Alternative czyli Koszulka z szerokim ściągaczem pod kieszonkami i na rękawach, rękawy i kołnierz z Lycry, boki z siatki, przód i tył z poliestru. Spodenki z szelkami z siatki, szerokim ściągaczem i wkładką NAT. Detale można zobaczyć w katalogu na stronach 40-41
Jakby nie patrzeć i czego by nie kupować to jednak wyszło dość drogo w porównaniu z poprzednim zamówieniem. Z rzeczy które są fajne i warte dopłaty w Santini to wg mnie:
- wkładka NAT, cienka i bardzo wygodna
- krój koszulek Sleek, bardzo przylegający, z wysokim wycięciem z przodu, niskim kołnierzykiem i szeroką taśmą dookoła
- barwiona na czarno Lycra (po rozciągnięciu nie robi się biała), a nie biała baza malowana z wierzchu na czarno
Muszę przemyśleć temat na spokojnie. Szkoda żeby zamówienie nie zostało zrealizowane ale przy takich cenach można się spodziewać znacznego uszczuplenia listy chętnych...
@Paput Bluzy powinno udać się zamówić ale szczegóły podam w swoim czasie bo obecnie są poważniejsze problemy do rozwiązania.
Napisano 22 grudzień 2014 - 18:01
Można by pomyśleć o zrobieniu zamówienia u Vitesse, jeśli to nie wypali, co Ty na to @Uraz?
Napisano 22 grudzień 2014 - 18:35
Nie wykluczam, że skończy się na Vitesse chociaż szczerze mówiąc wolę wkładki Santini i zależy mi na tym ściągaczu wokół koszulki. Chyba trzeba jakieś głosowanie zrobić żeby sprawdzić czy taki poziom cenowy jest do zaakceptowania.
Napisano 22 grudzień 2014 - 21:03
Szczerze cena mnie trochę przerasta, tym bardziej że rozważałem 2 pary spodenek gdzie prawie tutaj jedna tyle wyjdzie. Ja w tej opcji jestem za vitesse, jestem bardzo zadowolony z zeszłorocznych i najwyżej odpuszczę przy takich cenach santini
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon