Tak przy okazji czy zamówienie z Santini jest płatne w Euro? bo kurs ostatnio szybuje trochę... Co też może się negatywnie odbic na cenie
[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Posted 29 December 2014 - 09:13
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Posted 29 December 2014 - 09:16
@zorba Tak każdy może wziąć udział w głosowaniu jeśli na poważne myśli o dołączeniu się do zamówienia
Myślę poważnie :-D i cena (za Santini) jest dla mnie "akceptowalna" ;-)
ale nie wiem czy projekt będzie mi się podobał bo chyba jeszcze nie jest wybrany finalny.
Pozdrawiam poświątecznie :-P
ZORBA pozdrawia !!
Posted 29 December 2014 - 12:35
@d8wid Co do przeliczania cen z euro to jest to prawdą zarówno dla Santini jak i dla VItesse ale wyceny mają ważność 30 dni od momentu ich wygenerowania bez wpływu wahania kursu euro.
@z wiatrem we włosach Głosowanie jak najbardziej ma sens. Po zmianie ceny dla ubrań Santini i przedstawieniu ich rozmiarówki, ilość chętnych na tą firmę spadła z 99% do 50%, a jeszcze ponad połowa osób z listy nie głosowała. Dla mnie to jest o wiele bardziej istotna informacja niż cokolwiek innego.
Projekt będzie tylko 1. Niezależnie od producenta ubrania będą wyglądały tak samo. Vitesse nie przysyła swoich propozycji graficznych, trzeba im zgłosić własny pomysł. Roześlę zaproszenia do tych którzy są na liście, a jeszcze nie oddali głosu i będzie można dalej ruszyć z tematem (dokończyć projekt i zorganizować zamówienie).
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 29 December 2014 - 13:17
Choć nie znalazłem siebie na liście,to mimo wszystko napiszę coś od siebie,mimo,że mam zamiar zamówić tylko bluzę z dł. rękawem(jak pisałem wcześniej).
Co do projektu to czekam na wersję ostateczną,ale jak dla mnie,to im więcej czarnego tym lepiej. Ze wstawkami w barwach narodowych też ok.(mniej żałoby).
Nadal jest mi obojętna firma,choć z Santini nic nie mam,i chętnie bym spróbował.
Ale Vitesse ma poza ceną jeszcze jedną zaletę. Chyba każdy,a pewnie większość ma ciuchy od Vitesse i nie powinno być problemu z doborem kroju i rozmiaru. A to jest na pewno ważne. Ale mimo to chętnie wypróbowałbym Santini.
Posted 29 December 2014 - 15:03
Może też dorzucę swoje trzy grosze. Może spodobałby się wam wzór z nowego katalogu strona 16 Zeit Light Jersey. Można by jeszcze pomyśleć coś z rękawkiem. Spodenki z białymi wstawkami też są mniej smutne a koszulka choć barwami narodowymi nie tak pretensjonalna jak ta z projektu Santini.
- patolog likes this
Posted 30 December 2014 - 22:39
Głosowanie jest zamknięte, dziękuję wszystkim którzy wzięli w nim udział.
Wychodzi na to, że będą 2 zamówienia czyli z Santini spodenki i koszulki Sleek, a z Vitesse koszulki i spodenki proline, koszulki ultimate, koszulki z długim rękawem (bluzy) proline, rękawki i nogawki (jeśli będzie 10 chętnych osób ). Dopytam o ceny bluz i dodatków od Santini przy małych ilościach ale raczej będą zaporowe.
Oficjalne wyniki głosowania. Chętnych jest na styk więc mam nadzieję, że nikt się nie wypisze w ostatnim momencie.

Odnośnie kilku pytań zadanych przy okazji wypełniania ankiety
Dobrze zrozumiałem, że z Vitesse będzie też możliwość zamówienia czegoś trochę luźniejszego?
Tak, w Vitesse jest możliwość wyboru kroju koszulek z serii Proline
Jestem za Santini, ale nie jestem przekonany do modelu sleek. Lubię dopasowane stroje ale nie chcę aż tak bardzo przylegającej koszulki, a'la time trial. Jeżeli nie ma opcji na inny model Santini - odpadam z zamówienia.
Nie ma opcji na nic innego niż Sleek jeśli chodzi o Santini. Niestety ta firma ma dość konserwatywne zasady jeśli chodzi o zamówienia grupowe.
Pozostaje dopracować projekt ... Musimy zrezygnować z kolorowych wstawek na rzecz uniwersalności. Bazowy kolor to czarny, mogą być szare panele, mogą być białe elementy i może być jakiś wzorek.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Posted 30 December 2014 - 23:22
Co do kolorów to może by pomyśleć nad żółtym fluo? Modny ostatnio, lekkie wstawki, a nawet drobne akcenty w postaci konturów nie były by złe.
Z propozycji od Satnini dla mnie tylko 2 wchodzi w grę. 1'ka wygląda na niedokończoną. Zupełnie pusty czarny przód wygląda po prostu źle i nudno.