Aj - ja dopiero dziś dorwałem kompa i przeczytałem PW - generalnie przy tych cenach głosowałbym pewnie za Vitesse.
[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Posted 30 December 2014 - 23:41
Nie bardzo rozumię jakie przesłanki przemawiają za czarnym .. czarnym i czarnym, bo nie chcę myśleć inaczej ... ale wszyscy pierzemy swoje wdzianka po każdej jeździe ... prawda?
Moim skromnym zdaniem ... czym więcej kolorów tym się jest bardziej widocznym na drodze, a też o to chodzi, by nie zostać na niej rozjechanym. Ta limonka czy też fluo jest naprawdę ładna i nie taka smutna jak czerń z biało-czerwonym pasem przez pierś ... no chyba, że te 31 osób (-1 czyli ja) ma jakąś żałobę narodową bo wtedy ten czarny stroik będzie całkiem OK. Co do różnicy w cenie się nie wypowiadam bo wg mnie te 100PLZ to nie jest przepaść. Natomiast jakość użytych materiałów i wykonanie może być niewspółmierna do tej różnicy. Nie miałem nigdy ciuchów Vitesse, ale w zeszłym roku zamawialiśmy coś z polskiej firmy i nie były to kokosy. Myślę, że każdy strawi tą stówkę o ile projekt będzie "rzucał na kolana" ...
- patolog and mitm like this
Posted 30 December 2014 - 23:46
Co do kolorów to może by pomyśleć nad żółtym fluo? Modny ostatnio, lekkie wstawki, a nawet drobne akcenty w postaci konturów nie były by złe.
Z propozycji od Satnini dla mnie tylko 2 wchodzi w grę. 1'ka wygląda na niedokończoną. Zupełnie pusty czarny przód wygląda po prostu źle i nudno.
Jedynka wygląda na niedokończoną, a dwójka wygląda na powieloną z tego forum .. moim zdaniem obie nadają się raczej do trumny niż na szosę .. może porównanie jest nie na miejscu .. ale takie mam skojarzenia z tymi projektami ...
Posted 31 December 2014 - 07:41
100 jest pomijalne, ale przez kilkanaście stron większość chciała czegoś żywszego jakis modny kolor, jakąś asymetrię i zeszło na projekcie "flat black".
Tez nie wiem skąd ten trend do czerni, zwłaszcza ze często sie jeździ w pełnym słońcu a czarny bardziej grzeje.
Co do praktyczności mi sie nigdy nie udało dwa razy pojechać w tych samych ciuchach-te syntetyczne materiały śmierdzą na drugi dzień że przejść sie nie da...
Mam też trochę białych Danielo i nie zauważyłem problemów z żółceniem bieli...
Kudos!
Posted 31 December 2014 - 12:08
(...)
Tez nie wiem skąd ten trend do czerni, zwłaszcza ze często sie jeździ w pełnym słońcu a czarny bardziej grzeje.(...)
Czytałem, że to akurat nieprawda. Zresztą mogę to potwierdzić bo w różnych ciuchach jeździłem w lecie i nigdy nie było tak, że czarny zbiera słońce ![]()
Powtórzę to co kiedyś: Mi tam rybka jaki będzie wzór. Jak się uprę na jakiś konkretny to dołożę 600zł i sobie kupię ten owy wymarzony wzór. Panowie, no trochę zrozumienia, jest ponad 30 osób, nie uda się znaleźć czegoś co podejdzie każdemu.
Wzór 2 jest powielony z tego forum bo tak miało być. Został do nich wysłany projekt, który opracowaliśmy i oni go przygotowali jako propozycję.
A z tym interactive to nie jest tak, że to nowy wzór na 2015 rok? Może być przez to droższy...
Posted 31 December 2014 - 12:37
Panowie, no trochę zrozumienia, jest ponad 30 osób, nie uda się znaleźć czegoś co podejdzie każdemu.
Zgadza się , ale wydaje się , że większość zainteresowanych jest za nieco "żywszym" kolorystycznie projektem niż totalna czerń jak to miało miejsce w poprzednim zamówieniu z Vitesse. Zamówiłem ten komplet , użytkuję - wkładka w spodenkach super - co jest dla mnie kluczową kwestią , natomiast kolorystyka jest zbyt grobowa-minimalne białe wstawki nie ożywiają wystarczająco całości w/g mnie. Szarości , domieszka bieli i jakieś akcenty kolorystyczno-narodowe byłyby OK .Podobnie jak koledzy wypowiadający się wyżej , w przypadku wyboru po raz kolejny projektu utrzymanego w totalnej czerni -wysiadam ...
Posted 31 December 2014 - 13:28
skoro jest to nowość na 2015 to raczej nie da rady skopiować. A jaka może być cena tego interactive ? Nie umię znaleźć.
Myślę, że nie chodzi tutaj o kopiowanie wzorów, ale o odrobinę żywszą kolorystykę projektu. Może grafik Santini nieco rozwinąłby skrzydła gdyby uświadomić, że nie musi być 99,9% czerni. Mnie osobiście bliżej kolorystycznie do czarnego, tylko proszę, nie musi być do więcej niż na projekcie Interactive, a tam jest go jakieś 30-40%.
Co do ceny to przy tej ilości wcale nie musi być wyższa.
- patolog likes this