Przyszła dziś paczka. Strój sprawia bardzo dobrze wrażenie. Na pierwszy rzut oka jakoś wykonania oceniam bardzo wysoko. Spodenki i koszulka są idealnie dopasowane a dodatkowo świetnie wyglądają. Szkoda, że rękawiczki najprawdopodobniej będą zbyt małe, ale i tak jestem bardzo zadowolony
Tylko czekać na odpowiednią pogodę by wypróbować to w praktyce.
[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Napisano 14 kwiecień 2015 - 13:13
Napisano 14 kwiecień 2015 - 15:35
Przyszła dziś paczka. Strój sprawia bardzo dobrze wrażenie. Na pierwszy rzut oka jakoś wykonania oceniam bardzo wysoko. Spodenki i koszulka są idealnie dopasowane a dodatkowo świetnie wyglądają. Szkoda, że rękawiczki najprawdopodobniej będą zbyt małe, ale i tak jestem bardzo zadowolony
Tylko czekać na odpowiednią pogodę by wypróbować to w praktyce.
A jaki rozmiar zamowiles? Moje moga byc za duze jako M/L, wiec bylaby mozliwosc zamiany.
Napisano 15 kwiecień 2015 - 11:49
Po rozpakowaniu, jak zobaczyłem koszulkę to myślałem, że nie jest to rozmiar XL tylko dużo mniejszy.
![]()
Po założeniu, koszulka dobrze przylega (jest bardzo rozciągliwa) i następny rozmiar - XXL był by za duży - na kolarzówce będę miał lekki luz na wysokości klatki piersiowej, a z kolei rozmiar L był by zdecydowanie za mały - trzeba było bardzo dobrze dobrać rozmiar. ![]()
Koszulka wydaje się być lekko za krótka z przodu, ale taki jest krój - mam 182 cm - a rozmiarówka XL to 181-185 cm, a XXL były na mnie za duży.
Zresztą na poniższym filmie prowadzący też ma koszulkę "za krótką" ![]()
Wykończenie niezłe, z tyłu mamy cienki, przewiewny materiał i pewnie lekko będziemy opalać plecy (w wersji bez potówki). ![]()
Cieszy szeroki elastyczny "pasek" na dole koszulki, dzięki któremu koszulka nie będzie się przesuwała (pasek od wewnątrz jest dodatkowo gumowany)
Koszulka posiada smaczki, jak ruchoma naszywka z logo firmy czy plastry miodu na ramionach, które wyglądają bardzo dobrze.
Suwak zamka z logiem Santini działa z tzw. klikiem.
Do pełni szczęścia brakuje mi, (jak już pisałem) jakiegoś paska odblaskowego.
Spodenki XL, jak szyte na mnie !!
Długość nogawek taka, jaką lubię.
Wkładka nie za gruba, ale trudno mi coś więcej powiedzieć bez testów.
Cieszą odblaskowe naszywki na nogawkach z logiem Santini.
Stój na żywo wygląda bardzo dobrze i idealnie pasuje do moich rowerów. ![]()
M...
Merida Scultura Disc 6000 - Black Power
Napisano 15 kwiecień 2015 - 12:53
@uraz dostałeś jakąś odpowiedż z vitesse odnośnie terminu?
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 16 kwiecień 2015 - 21:27
Vitesse przysłało rysunki płaskie i mimo że mają nadmiar zleceń, po 2 dniowym namyśle, obiecali wyrobić się w terminie, także jest nadzieja ![]()
Nad zamówieniem 2016 zastanowię się jak zakończymy obecne.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 17 kwiecień 2015 - 10:04
A jaki jest kontretny podany przez nich termin. Mam wrażanie że w tym roku jakos dużo dłużej im to wszystko zajmuje, mam nadzieje że nie odbije się to na jakości
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 17 kwiecień 2015 - 14:35
Nie mam konkretnego terminu, ale skoro są rysunki płaskie to szycie jest kwestią kilku dni. Przed majówką każdy powinien mieć w domu przesyłkę. Na jakość nie mam wpływu. Jeśli będzie coś nie w porządku to zawsze można reklamować.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 17 kwiecień 2015 - 20:00
Na wstępie chciałbym bardzo podziękować @urazowi za zorganizowanie zamówienia ![]()
Koszulkę mam od kilku dni. Prezentuje sie fajnie. Ciekaw jestem jak będzie się w niej jezdziło - przewiewnośc itp. Trochę mam problem z zasuwaniem, bo gdy zapnę suwak i chcę zasunąć, to koszulka mi się rozłazi na boki. Przydałaby się trzecia ręka. Dwie trzymałyby koszulkę, a trzecia zasuwała
Aha, żeby godnie prezentować się w niej należy zlikwidować mięsien piwny bo wszelkie "obłości" ciała są bardzo widoczne. Raz, że jest obcisła, a dwa, to materiał niby jest czarny, ale po rozciagnięciu jaśnieje. Cóż. od jesieni przybyło 6kg ![]()