Moim zdaniem L-ka stanowczo za mała, rozmiar L ma górną rurę 555...mało!
Czy Jest Alternatywa Dla Canyon Endurace Cf 9.0 ?
Napisano 25 grudzień 2014 - 23:02
Napisano 26 grudzień 2014 - 20:15
Jeśli się zdecydujesz na Canyona to weź to co sugeruje kalkulator. Pojeździj trochę, przymierz się do roweru, albo zrób też zdjęcie na rowerze i wrzuć na forum. Być może na jego podstawie ktoś bardziej doświadczony powie coś więcej. Jeśli rower nie będzie pasował to skorzystaj z programy darmowej wymiany i weź ten większy. Pamiętaj, że masz na to miesiąc. Być może wystarczy tylko wymiana mostka na dłuższy/krótszy, to również masz u Canyona za darmo.
Napisano 26 grudzień 2014 - 22:24
Mam dużą zagwostkę, ponieważ jak już się zdecydowałem na karbon i Canyona, to kompletnie nie wiem jaką ramę wybrać Endurace czy też Ultimate. Interesujące mnie modele to Endurace CF 7.0 Sl vs. Ultimate CF Sl 7. Głównie jeżdzę odciniki 50-60 km jednak prawdziwą zajawkę mam powyżej 100km. W nowym sesonie chciałbym pobić mój rekod +205km.
Czy ma ktoś może ramę Ultimate ? Gdzieś przeleciał mi test Ultimate AL na szymonbike i oceniono ją jako komfortową... Myślicie, że różnica będzie odczuwalana ?
Napisano 26 grudzień 2014 - 23:42
Mój znajomy ujeżdża Ultimate CF SL. Przejechał na nim kilka ultramaratonów w tym tegoroczny BBT i nie narzekał na dyskomfort.
To jego maszyna: http://www.bikestats...5477_18169.html
Napisano 27 grudzień 2014 - 17:40
Kurcze, UL na tych Yksion-ach wygląda rewelacyjne ! Znajomy pewnie ma dużą frajdę :-)))
Wiadomo co by w pierwszej kolejności poleciało z fabrycznego zestawu :-)
Zastanawiam się, czy po ew. zakupie od razu sprzedawać Aksiumy, czy pojeździć jeden sezon i na drugi sobie zafundować lepsze koła, a aksiumy mieć w zapasie na gorsze drogi. Szczerze mówiąc to waga nie ma dla mnie takiego znacznia, a podobno aksiumy są dosyć wytrzymałe...
Napisano 27 grudzień 2014 - 20:52
Wiadomo co by w pierwszej kolejności poleciało z fabrycznego zestawu :-)
Zastanawiam się, czy po ew. zakupie od razu sprzedawać Aksiumy, czy pojeździć jeden sezon i na drugi sobie zafundować lepsze koła, a aksiumy mieć w zapasie na gorsze drogi.
Od razu sprzedałem zestaw Aksium One, ale tylko dlatego, że mam już lepsze, wcześniej złożone koła, których używałem w poprzednim rowerze. Być może rower nie wygląda teraz tak dobrze jak na oryginalnym zestawie kół (zdanie mojej żony), za to koła są dużo lżejsze i wytrzymalsze.
Gdybym nie miał tych kół składanych na pewno pojeździłbym na Aksium i później rozglądał się za czymś innym.