Po 2.5 roku Bontrager Ion Pro przestał się ładować. Zmieniałem kable, zmieniałem ładowarki, nic. Sklep nie reaguje, zresztą jest już po gwar.
Szukam podobnej lampki, 1300lm, z kilkoma trybami, ładowanej na USB-C, nie na microusb. Polecicie coś?
Napisano 03 styczeń 2025 - 08:22
Po 2.5 roku Bontrager Ion Pro przestał się ładować. Zmieniałem kable, zmieniałem ładowarki, nic. Sklep nie reaguje, zresztą jest już po gwar.
Szukam podobnej lampki, 1300lm, z kilkoma trybami, ładowanej na USB-C, nie na microusb. Polecicie coś?
U mnie dalej działa, chyba w podobnym momencie kupowaliśmy aczkolwiek pewnie mniej kilometrów zrobiłem.
Może idzie rozebrać, a nuż to tylko akumulator do wymiany?
Jeszcze idealnie gdyby poza USB-C było sterowanie z Garmina to też rozważę zmianę.
Napisano 03 styczeń 2025 - 10:22
Napisz do treka. Mojemu znajomemu wymienili kilkuletnią lampkę, która miała dokładnie taki sam problem. Było na pewno grubo rok lub dwa po rękojmi i tym bardziej po gwarancji.
Napisano 03 styczeń 2025 - 11:36
Od dawna masz taki problem z ładowaniem? Pytam bo moja była fabrycznie nieszczelna i po jeździe w deszczu przestawała działać na 1-3 dni aż do wyschnięcia. Przez ten czas brak reakcji na ładowanie i przyciski, ale jak wyschła to wszystko wracało do normy Owinąłem kilka razy izolacją i w sumie od tamtej pory działa. A jeździ u mnie już 4,5 roku.
Napisano 03 styczeń 2025 - 11:45