Oświetlenie.Jakiego używacie?
Napisano 06 styczeń 2025 - 23:39
W ramach wymiany sprzetu z microusb na usbc pare tygodni temu zmienilem stare sluchawki Koss Porta Pro, ktore juz w jednym uchu nie dzialaly, no zeszloroczny model, a dzis zakup Bolta v2. Ciekawe czy tym razem tez się zatnie jak 3 lata temu, mam nadzieje ze nie.
Kupie tą nową lampke, jeszcze nie zdecydowalem sie która, w kazdej cos mi nie pasuje. Juz prawie sie decydowalem na Magicshine 1500, ale to mocowanie na śrubke do ktorej nie mozna sie dostać to jakis kompletny dramat. I zostaną juz tylko Ion RT i Ion Flare, ktore i tak ledwie zipią z tymi zasniedzialymi stykami.
Napisano 07 styczeń 2025 - 08:23
Sens jest bardzo prosty: nie każdy wie, że Bontrager to Trek, więc to upraszcza sprawę.
Łatwiej reklamować jedną markę. Poza tym każda lampka i każde logo na niej automatycznie staje się nośnikiem kolejnej reklamy Treka - szczególnie biorąc pod uwagę, że generalnie rzecz biorąc, są to całkiem porządne produkty.
- Jaca911 lubi to
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 07 styczeń 2025 - 08:57
Ja nie rozumiem tego posunięcia z perspektywy użytkownika. Jestem zadowolony z pewnych produktów ale dla mnie to ta nieco mniej znana marka była tą dobrą i solidną etykietką na produkcie, to z tą mniejszą marką wiązałem solidność, jakość i z niej właśnie byłem zadowolony.
Ale może to już zbyt dużo zbędnego "filozofowania" na ten praktyczny i konkretny wątek . Szkoda robić offtop.
Napisano 07 styczeń 2025 - 09:14
Ja nie wiem po co na tej lampce logo Treka. Trek to Trek, Bontrager to Bontrager. Było dobre logo stosunkowo solidnych produktów marki Bontrager to zmieniają. Bez sensu jak dla mnie.
cauchy, a czy ta Magicshine 1500 ma ANT+ ?
z tego co widzę to nie, ale sporo nowych mocnych lampek jakie wczoraj przeglądałem ma w zestawie pilota, którego montuje się na baranka i nim można odpalać lampkę i zmieniać tryby, ta również
Napisano 24 styczeń 2025 - 11:41
Mi podszedł ale brałem 1000.zamówiłem Knog Blinder 1300 + zestaw Lezyne Zecto Drive
a jeśli Knog nie podejdzie to pewnie wezmę Kastor-x 1200 LM
Zaskoczyło mnie in minus:
- Brak możliwości ładowania podczas święcenia - bardzo duża wada
- Brak funkcji powerbank
- Zasięg nie powala
Na plus: równo i szeroko oświetla, raczej nie oślepia jeśli ustawimy skośnie w dół. Ale nie na tyle żeby z góry jechać na pewniaka z góry (zasięg) i w lesie na MTB może być jednak wąsko.
Ale ciekawy jestem wrażeń.
Napisano 24 styczeń 2025 - 12:09
Dla mnie te minusy nie mają znaczenia, nie jezdżę ultra, nie widzę powodu ładować lampki w trakcie jazdy, zresztą nie mam z czego bo nie zabieram powerbanków, po nocy długo nie jeżdżę, a z funkcji powerbank może bym skorzystał 2-3x w roku gdyby mi licznik dogorywał. Ion Pro na jednym ładowaniu u mnie wytrzymywał wiele tygodni.
czy coś mi jeszcze z micro-usb zostanie.. chyba nie, te małe pozycyjne lampki jakie mam do miasta na zakupy mocowane do torby na bagażnik, ale to sobie jednym kabelkiem w domu ładuję
jeszcze ajfona musze zmienić
Napisano wczoraj, 20:41
Odniesienia około motoryzacyjne przeniesione do https://szosa.org/to...rt-rowerów-itp/
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750