Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spodenki Rowerowe - Letnie

1300 odpowiedzi w tym temacie

#1061 Dari

Dari
  • Użytkownik
  • 3187 postów

Napisano 21 marzec 2021 - 14:41

Obejrzyj sobie produkty firmy Quest https://questsport.s...spodenki/Męskie. Wystartowali niedawno z całkiem nową ofertą i muszę powiedzieć, że wygląda ciekawie. 

Na "papierze" rzeczywiście wygląda ciekawie. Dla przetestowania zamówiłem przed chwilą: https://questsport.s...ib-shorts-black

Wahałem się między nimi a 

https://questsport.s...ture-bib-shorts

Zobaczymy jak wypadną w rzeczywistości.

#1062 4gotten

4gotten
  • Użytkownik
  • 1035 postów
  • SkądStargard

Napisano 21 marzec 2021 - 15:09

Sam mam ochotę nabyć te drugie. Wkładka kojarzy mi się z rozwiązaniami używanymi przez Santini, zwłaszcza użycie żelowego wkładu.

#1063 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 21 marzec 2021 - 22:51

Dziś zakupiłem właśnie te drugie. Zobaczymy jak to wygląda, ale quest zawsze był dobry jakościowo i dobry cenowo na tle innych.

#1064 4gotten

4gotten
  • Użytkownik
  • 1035 postów
  • SkądStargard

Napisano 21 marzec 2021 - 23:02

To daj znać po kilku jazdach.Jakie masz gabaryty i na jaki rozmiar się zdecydowałeś?

#1065 Mr. M

Mr. M
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 21 marzec 2021 - 23:32

dajcie znać jak wyglądają szelki. Czy są to rozciągliwe taśmy czy po prostu perforowany materiał. I napiszcie proszę jaki macie model, jaki rozmiar i wzrost :)

#1066 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 22 marzec 2021 - 09:39

To daj znać po kilku jazdach.Jakie masz gabaryty i na jaki rozmiar się zdecydowałeś?

182/83 i zamówiłem rozmiar L.
  • 4gotten lubi to

#1067 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 marzec 2021 - 10:07

Kupowałem ciuchy Quest na ich niedawnej wyprzedaży. Na wzrost 175 i wagę 76 rozmiar spodenek XL był za duży, wymieniałem na L.

Wkładka Gold Edition wygląda niepozornie. Jest dość cienka, w dotyku gładka, delikatna. Ale może będzie dobra, jeszcze nie sprawdzałem, bo zimno. Wkładka Santini z zamówienia grupowego też taka była i okazała się bardzo dobra

• 4gotten lubi to

#1068 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 22 marzec 2021 - 10:20

XL z gold edition by też za duży dla mnie więc L powinno być ok. Mam nadzieję

#1069 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 marzec 2021 - 11:14

Acha, jeszcze jedno. Te spodenki mają długie nogawki (co kto lubi) :P

#1070 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 22 marzec 2021 - 11:35

Zamówiłem dla młodego spodenki Rion od majfrenda i muszę szczerze przyznać że pierwsze wrażenie jest bardzo dobre.

Jak za te pieniądze (106zł) to jestem w szoku i sobie też zamawiam ;) 

Według syna spodenki są wygodniejsze niż eroe które kupiłem mu w tamtym roku. 

Widzę że ten quest https://questsport.s...ib-shorts-blackma identyczną wkładkę jak eroe, mnie szczerze mówiąc ona tak średnio przypasowała. Dla mnie numerem jeden jest wciąż czerwona wkładka od vitesse :) 

#1071 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 marzec 2021 - 11:56

Zamówiłem dla młodego spodenki Rion od majfrenda i muszę szczerze przyznać że pierwsze wrażenie jest bardzo dobre.

Widzę że ten quest https://questsport.s...ib-shorts-blackma identyczną wkładkę jak eroe, mnie szczerze mówiąc ona tak średnio przypasowała. Dla mnie numerem jeden jest wciąż czerwona wkładka od vitesse :)

Jeśli już mowa o Ali, to warto się zainteresować marką Spexcel i to nie tylko spodenkami, ale również koszulki mają sensowny krój i dobre materiały.

Jeśli chodzi o Vitesse, to mi również bardzo pasowała wkładka z baaardzo starego zamówienia grupowego ;) Niestety nie ma możliwości zakupu od nich ciuchów w detalu :(

• stryjek lubi to

#1072 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 22 marzec 2021 - 12:24

Widzę że ten quest https://questsport.s...ib-shorts-blackma identyczną wkładkę jak eroe, mnie szczerze mówiąc ona tak średnio przypasowała. Dla mnie numerem jeden jest wciąż czerwona wkładka od vitesse :)

Rion bardzo fajne spodenki, ale jak dla mnie trochę za krótkie.

#1073 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 22 marzec 2021 - 12:29

Jeśli już mowa o Ali, to warto się zainteresować marką Spexcel i to nie tylko spodenkami, ale również koszulki mają sensowny krój i dobre materiały.

Jeśli chodzi o Vitesse, to mi również bardzo pasowała wkładka z baaardzo starego zamówienia grupowego ;) Niestety nie ma możliwości zakupu od nich ciuchów w detalu :(

Niestety wiem, pisałem nawet do nich w sprawie kupna spodenek i nawet nie odpowiadają :(  

Moje spodenki były z 2015r i żyją do tej pory, co prawda szwy zaczynają już puszczać i wkładka nie jest już tak wygodna ale jeszcze żyją :) 

• beskidbike lubi to

#1074 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 22 marzec 2021 - 15:30

Jeszcze tylko podpowiem, że jak komuś zależy na wkładce Gold Edition, to taniej można kupić spodenki z forzasport za 239 zł ;)

https://forzasportsh...3857018943.html

https://forzasportsh...3857018998.html

#1075 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 24 marzec 2021 - 11:46

Spodenki doszły, dokładnie te https://questsport.s...ture-bib-shorts

Niestety muszę powiedzieć że porażka. Jakość materiałów ok, wkładka jest dokładnie taka sama jak w ponad 100zl tańszych spodenkach Gold edition (niestety już ich nie mają).

Jeżeli chodzi o minusy. Szelki to taśmy, w pasie jest obszycie które wpina się w ciało, no i spodenki w rozmiarze L są mega długie. Tak samo długie jak XL gold edition. Praktycznie wchodzą mi na kolano, wiec chyba odpuszczam Questa. Nogawki zakończone są średnią w dotyku taśmą. Spodenki zwracam.

17b3c15b044126c0189d9c17043d0af1.jpg2dbc4811fd26594d9b8f35a01c2176b8.jpgb6a52ffaab11ef2bbd4e7f2ca394438f.jpgb967af7fa4ad53f8feb29402a7d7f4a5.jpg
  • Marcin321 i 4gotten lubią to

#1076 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 24 marzec 2021 - 12:54

Zamówiłem spodenki Raso classic z rabatem 10% za newsletter (wyszło 349zl) zobaczymy jak one wyglądają.

A tak na marginesie porównując np RION do Questa. Chińczyk absolutnie nie ma się czego wstydzić jeżeli chodzi o wykonanie. Wkładka może jest nieznacznie gorsza, ale różnica w cenie kolosalna.

#1077 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 24 marzec 2021 - 13:05

Jest jeszcze opcja z wkładką EI i wtedy już różnica (oprócz ceny) jest prawie żadna ;)

Są też na Ali inne oferty spodenek z tą wkładką a ceny nadal atrakcyjne w porównaniu z rodzimymi firmami, o Castelli, Assos nie wspominając ;)

#1078 mataman

mataman
  • Użytkownik
  • 394 postów

Napisano 24 marzec 2021 - 13:29

Jest jeszcze opcja z wkładką EI i wtedy już różnica (oprócz ceny) jest prawie żadna ;)

Podrzucisz link do takich spodenek?

#1079 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 24 marzec 2021 - 13:52

Tu takie"na wypasie" opinie bardzo dobre o tej marce

• mataman lubi to

#1080 Mr. M

Mr. M
  • Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 24 marzec 2021 - 18:45

też je zamówiłem przez weekend i właśnie doszły. Cieszyłem się, że zamówiłem sobie te spodenki, ale niestety też będę odsyłał. Mam 193 wzrostu i 84 kg wagi, zamówiłem XL.

Plusy i cechy neutralne:
1) Dopasowanie w pasie jest ok, spodenki mają wysoki stan, taki jak lubię, a materiały wydają się wysokiej jakości.
2) Wkładka to LaFonte Gold Edition, zgodnie z ich opisem na stronie - faktycznie ta sama, która była użyta do ich spodenek Quest Tour De Pologne Gold Edition (które były sprzedawane w cenie 269zł). Wkładka znana z "najlepszych bibsów świata" od eroe, model Endurance Anatomic Road Men jest dostępny w innych spodenkach Quest Endurance Racing Bib Shorts
3) Szelki są z taśm, są one dość rozciągliwe. Rozciągliwość jest plusem, brak perforowania minusem. 
4) Szwów jest mało, ale są jakie są.

Minusy:
1) Nogawki są strasznie długie. Spodenki w rozmiarze XL powinny być na osobę o wzroście 182-184, jestem ponad 10 cm wyższy, a spodenki kończą się na kolanie. Jednocześnie szelki, mimo, iż są rozciągliwe są dla mnie za krótkie i dość mocno uciskają mi plecy (co z drugiej strony może świadczyć, że długość szelek jest ok, ale dla osoby o wzroście 182)
2) No zdjęciu ze strony producenta plecy wyglądały na perforowane, w rzeczywistości takie nie są, więc w lato może być gorąco.

Więc szukam dalej, a te z przykrością zwrócę, głównie z powodu niedopasowania. Skrócenie nogawek, poprawa pleców i szelek na perforowane, dłuższe taśmy poprawiłyby mój odbiór.

Możliwe, że skieruję się w stronę luxy, chociaż nie chciałem tyle wydawać. Mają jakieś promocje?

• 4gotten lubi to

Dodaj odpowiedź