Spodenki Rowerowe - Letnie
Posted 17 April 2021 - 16:49
Kupowałem ciuchy Quest na ich niedawnej wyprzedaży. Na wzrost 175 i wagę 76 rozmiar spodenek XL był za duży, wymieniałem na L.
Wkładka Gold Edition wygląda niepozornie. Jest dość cienka, w dotyku gładka, delikatna. Ale może będzie dobra, jeszcze nie sprawdzałem, bo zimno. Wkładka Santini z zamówienia grupowego też taka była i okazała się bardzo dobra
Cześć, przetestowałeś już tę wkładkę Gold Edition?
Posted 18 April 2021 - 12:56
Wielkie dzięki za odpowiedzi! Ma ktoś doświadczenie z Assos Mille GT?
Mierzyłem wczoraj w sklepie rozmiar XL i był ok (193cm/83kg wagi). Całkiem niezły stopień kompresji, szelki dość rozciągliwe, fajna miękka piankowa wkładka. Natomiast były to spodenki "odkrywające pępek", więc jak założyłem krótką koszulkę to w pozycji wyprostowanej można się nieco zdziwić
Posted 18 April 2021 - 14:21
Mierzyłem wczoraj w sklepie rozmiar XL i był ok (193cm/83kg wagi). Całkiem niezły stopień kompresji, szelki dość rozciągliwe, fajna miękka piankowa wkładka. Natomiast były to spodenki "odkrywające pępek", więc jak założyłem krótką koszulkę to w pozycji wyprostowanej można się nieco zdziwić
Super, dzięki! Chyba postawie mimo wszystko na ten model. Obawiam się, że w przypadku Castelli musiałbym wziąć 3XL i nie jest łatwo znaleźć w polskiej dystrybucji. Rozważałem jeszcze Rapha Core, które z kodem rabatowy moglbym mieć za ~PLN 400, ale chyba zdecyduję się na Assosa.
Posted 18 April 2021 - 19:21
Cały zeszly sezon w nich przejeździłem, jakieś 14kkm. W listopadzie zauważyłem dwie symetryczne dziurki po obu stronach wkładki wielkości łebka szpilki. Telefon do sklepu, kazali odesłać, po trzech dniach info, że Assos naprawi, na drugi dzień, że jednak wymienią na nowe Dla mnie super komfortowe+obsługa gwarancyjna=nie chcę innych ... Bierz będziesz zadowolony.Ma ktoś doświadczenie z Assos Mille GT?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
- Phoenix1989 likes this
Posted 18 April 2021 - 21:08
Sugeruję, że po 14 kkm materiał spodenek i wkładka ma prawo mieć ślady zużycia pod wpływem normalnego użytkowania i mała jest szansa, że to wada fabryczna. Ale spoko...znam takich co kupują buty w Decathlonie, ciorają je niemiłosiernie przez 3-6 miesięcy i jak podeszwa jest już starta to potrafią bez wstydu iść i reklamować. Biorą nową parę i tak w kółko przez kilka lat. A tłumaczenie, że "robię tak, bo nie zarabiam 2000 euro" jest...
- heniek58 likes this
Posted 19 April 2021 - 22:10
Cały zeszly sezon w nich przejeździłem, jakieś 14kkm. W listopadzie zauważyłem dwie symetryczne dziurki po obu stronach wkładki wielkości łebka szpilki. Telefon do sklepu, kazali odesłać, po trzech dniach info, że Assos naprawi, na drugi dzień, że jednak wymienią na nowe Dla mnie super komfortowe+obsługa gwarancyjna=nie chcę innych ... Bierz będziesz zadowolony.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Dzięki, zamówione!
- EmPe likes this
Posted 05 May 2021 - 19:19
Szukam spodenek na szosę (mam 170cm i 73kg), przymierzałem w deca van rysel rozmiary L i M ale jakoś strasznie ciasne mi się wydają te taśmy na nogawkach i czuję nawet te szwy. To będą moje pierwsze spodenki z wkładką i nie mam doświadczenia czy większość wyższych modeli będzie aż tak ściskać mi uda czy może się rozciągną ?
Posted 14 May 2021 - 08:54
Kupował ktoś ciuchy na aliexpress u tego sprzedawcy ?
https://www.aliexpre...6000093357987.0
Sporo można zaoszczędzić ... pytanie czy to bardzo odbiega od oryginału ...
Moje rowerowe foty z Jury:
Posted 14 May 2021 - 09:10
Pomiędzy Rapha i "Ralpha" to różnica tylko jednej litery - ja bym więc obstawiał, że prawie od oryginału nie odbiega
Posted 14 May 2021 - 10:25
Kupował ktoś ciuchy na aliexpress u tego sprzedawcy ?
https://www.aliexpre...6000093357987.0
Sporo można zaoszczędzić ... pytanie czy to bardzo odbiega od oryginału ...
Bardzo....
Kup sobie jakiegoś Riona lub x-tigera a nie takie chamskie podróby.
W Rione za 200zł masz dobry komplet ciuchów.
https://pl.aliexpres....731e2e0enR04Uh
https://pl.aliexpres...#3468#15614#510
- KonradTrek800 likes this
Posted 06 June 2021 - 19:32
Planuje zakup pierwszych spodenek rowerowych (do tej pory używam zestawu bokserki z wkładką + normalne luźne spodenki). Bardzo mocno się pocę, stad myśl że jedna warstwa na tyłku poprawi oddychalność. Dodatkowo marzy mi się aby nogawki się nie podwijały.