Ja się tym nie przejmuje. Najczęściej nie reaguje w ogóle albo odkrzykuje "nawet dwa" lub lepiej "ja też cię pozdrawiam".jakieś szczyle przez okno pędzącego samochodu wykrzykiwały "pedały" czy coś podobnego.
Rower vs samochody
Gosc_Anonymous_*
Posted 02 November 2008 - 18:46
Gosc_Anonymous_*
Posted 02 November 2008 - 19:58
Posted 04 November 2008 - 19:30
Wyjeżdżam z miasta za tirem [8km za nim jechałem] jadąc jeszcze ok 30km/hwyprzedza mnie banda "gówniarzy" blachosmrodem i drą ryja-> "chwyć sie go, chwyć sie go" ciesząc sie przy tym niezmiernie
natomiast w Miliczu, jade sobie a jakas tam laska.. 15-16 lat sie do mnie usmiecha a sama stoi z rowerem pod ręką ;-) a i jak przejezdzalem tam kolo szkoly leśnej czy cos.. to krzyczeli za mną .. szybciej szybciej dawaj dawaj
Gosc_Pacio_*
Posted 04 November 2008 - 21:16
I oczywiście wyżej wymieniona oszczędność, za jazdę rowerem nic nie płacimy , a paliwo jest obecnie "trochę" zbyt drogie.
Posted 04 November 2008 - 23:46
Na trasie samochod rzadzi, jadac zgodnie z przepisami (do bolu) srednia jest okolo 55-60 km/h, lekko zwiekszajac predkosc (jadac na zasadzie +20 km/h) mozna spokojnie podciagnac ja do okolic 70 km/h, oczywiscie majac mocny samochod i cb mozna robic srednie duuuzo wyzsze, ale to juz zabawa poza konkursem
Na prostej drodze majac szose i mocna noge mozna spokojnie pognebic nieodblokowane skuterki i niestety nic wiecej 8-)
Posted 05 November 2008 - 13:44
Teraz to ciągniki rolnicze jadą 60 km/h wiec zostały tylko kombajny :-?
Właściwie to teraz można się ścigać ze zdezelowanymi komarkami. Wystarczy niesprzyjający wiatr i kolarz jest bez szans. Człowiek kontra maszyna - teraz to już raczej niemożliwe. Jazda rowerem w korkach też nie jest fajna bo wdycha się cały spalinowy syf więc powiedzenie rower to zdrowie jest nieco naciągane. Jeżdżąc samotnie pośród samochodów stwierdzam, że należę do wymierającego gatunku mimo wszelkiej mody na rowerowanie itp. Jeżdżą tylko prawdziwi pasjonaci, albo ci co nie mają na bilet autobusowy.
Co do pierwszej części - zgoda: kiedyś zdarzało się wyprzedać pod górę załadowane ciężarówki. Dziś ciężko z góry dojść traktor :roll:
Natomiast co do spalin, to dziś nie ma co narzekać. Ciężarówki i autobusy spełniają któreś tam Euro, samochody z katalizatorami etc. W osiemdziesiątych latach byłem w stanie przejechać przez cały KRK za Ikarusem, ale com się nawdychał, to moje. Poza tym na ruchliwych drogach poza miejskich wcale nie jest czyściej niż w mieście. No i trochę od aury zależy...
Gosc_Stas_*
Posted 05 November 2008 - 14:38
Stas