Jakie Kupić Opony?
Started By
deschek
, 03 lip 2006 13:56
4760 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 październik 2009 - 17:46
Kiedys bylo wspomniane i ja moge sie podpisac obiema rekami, ze najmocniejsze i najtrwalsze na jakich jezdzilem to Michelin Krylion. Dwa razy zaliczylem taka jape, ze za kazdym razem kolo ladowalo na centrowaniu, raz przejechalem na sciezce rowerowej po pokruszonym szkle od butelki. Zero laczkow, zero naciec, cicha na trenażerze.
Napisano 16 październik 2009 - 09:14
Pomijając fakt, że opony bezdętkowe to szajs.
Napisano 16 październik 2009 - 15:45
treningi - zawody ...
Z góry dzięki z wyjaśnienie
Wiele osób używa różnych opon na treninagi i wyścigi. Wiadomo na treningach liczy się żywotność opon, a te które lepiej niosą i są lżejsze przeważnie dość szybko się zużywają. Ja wychodze z założenia że nie ma sensu trenować na oponach droższych niż 100 zł, wyścigi to co innego i warto zainwestować.
Napisano 17 październik 2009 - 16:04
Są jakieś opony na zimę, konkretnie na śnieg, bądź lód?
Dzisiaj pojechałem na Okraj, trasa była oblodzona, zaśnieżona, mokra, wszystko co najgorsze. Dziwne wrażenie, jak się wciska pedał, a rower stojąc z miejscu boksuje tylnym kołem...
Gdzieś czytałem, że te opony co mam teraz (Schwable Blizzard) nadają się do jazdy zimowej, ale chyba nie za bardzo.
Pojeździłoby się w zimę, ale po dzisiejszej wyprawie ciemno to widzę.
Dzisiaj pojechałem na Okraj, trasa była oblodzona, zaśnieżona, mokra, wszystko co najgorsze. Dziwne wrażenie, jak się wciska pedał, a rower stojąc z miejscu boksuje tylnym kołem...
Gdzieś czytałem, że te opony co mam teraz (Schwable Blizzard) nadają się do jazdy zimowej, ale chyba nie za bardzo.
Pojeździłoby się w zimę, ale po dzisiejszej wyprawie ciemno to widzę.
Napisano 17 październik 2009 - 22:00
Są jakieś opony na zimę, konkretnie na śnieg, bądź lód?
Chyba nie do szosy ;-) . A po lodzie to i na góralu nie pojedziesz, chyba że z kolacami. Ale pamiętam jak bodaj 2 lata temu zdarzało mi się na zimowej szosie na zwykłych oponach przejeżdżań odcinki po ubitym śniegu i to całkiem szybko, ponad 30km/h odcinki ok 1km i nawet jednego upadku nie zaliczyłem.