Witajcie, pytanko odnośnie fitingu, mam problem z ustawieniem całości, kombinuje niemiłosiernie - największy problem to drętwienie lewej dłoni po jakiś 20km. Kombinuje z wysokością mierząc przekrok - 10cm, ustawiam siodło na metodę z piętą (różnica w wysokości między metodą A - wyżej i B- niżej jest spora) i nadal wydaje mi się że nie siedzę prawidłowo. Ostatnio znalazłem aplikację myvelofit i pytanie czy korzystał ktoś z pakietu np. za 35$ i czy taki fitting ktoś testował? Zrobiłem w wersji darmowej i niby mam wszystko w zakresach (tyle, że nie pisze nic o wymiarach tych zakresów więc zakres może mieć równie dobrze 10 cm jak i 1cm)
Może ktoś mógłby rzucić okiem na ustawienie A z którym przejeździłem już jakieś 300km (zdjęcie). Zamówiłem sobie trenażer z myślą o ustawieniu siodła i testuje teraz niższe ustawienie na zasadzie mocnej jazdy i puszczeniu kierownicy - jeżeli nie lecę do przodu to pozycja ok. Ogólnie wydaje mi się że za duży ciężar leci mi na ręce i chyba jestem za wysoko? Tu mierzyłem przekrok z dociągnięciem poziomy mocno do góry - 10cm, siodło wylądowało po tym pomiarze na 81cm
Teraz zjechałem z siodłem w dół dosyć mocno (test z piętą) i będę próbował z takim ustawieniem. Ogólnie interesuje mnie mocno ta opcja za 35$ z myvelofit ale nie mogę znaleźć żadnych recenzji z PL tej apki, wszędzie raczej marketingowe zachęty etc.
Ewentualnie może ktoś ma ochotę na wspólne konto na rok za 75$ dla testów? Tam jest nolimit pod względem ilości rowerów etc.