Kolana.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 09:08
A co do Kiczaty nie zastanawiaj się co ci jest tylko idź do lekarza ,ja to zlewałem i z kolanem było coraz gorzej.
Napisano 10 czerwiec 2010 - 13:50
Napisano 15 czerwiec 2010 - 19:45
Nie ma co obciążać sobie wątroby i nerek glukozaminami i podobnym drogim szajsem.
Także jeśli suple na kolana to KOLAGEN i WITAMINY oraz picie czystej wody w odpowiednich ilościach oraz NIE JEŚĆ slodyczy.
Napisano 17 czerwiec 2010 - 16:11
Po 2,5 msc, wsiadlem na szosówkę, u Ciebie będzie pewnie podobnie, więzadło to więzadło- musi mieć swój czas
Napisano 19 czerwiec 2010 - 10:59
Dbajcie o kolanka, pozdrowienia ;-)
Napisano 19 czerwiec 2010 - 14:23
Cytat
Byłem z kolanem u ortopedy, powiedział że mam po prostu przeciążone kolano i żebym się właśnie poszprycował glukozaminą przez 2 miesiące. Nie znam się w sumie na tym, ale jakoś czuję, że to nie do końca to. Może wybiorę się do innego lekarza, zobaczymy, co powie...?
Jak najbardziej, wybierz się do innego. Nie wiem jak mógł cokolwiek stwierdzić bez prześwietlenia.
Napisano 20 czerwiec 2010 - 21:20
W trakcie treningu czuje straszny bol w kolanach.uczucie puchniecia.Zastanawiam sie czy nie zakonczyc jazdy na rowerze,a moze to tylko przetrenowanie.
pozdrawiam wszystkich
Napisano 21 czerwiec 2010 - 00:21
Cytat
Niestety zielonego pojęcia nie mamdracorp, Co jeśli test wykaże przeskakiwnie?

Ostatnio dzień przed bieganiem w Karlinie, gdy jechałem się zapisać, zaczęło boleć mnie kolano ( i przy okazji doświadczyłem, że można wyczuć przeskakiwanie palcami).
Te kilkanaście km przejechałem tylko ciągnąć stopą i co ciekawe ból przeszedł. Następnego dnia pobiegłem bez bólu kolana. Dlaczego tak się stało to nie wiem. Może same ciągnięcie stopą angażowało inne mięśnie a przez to ustabilizowało kolano. Może to byłby dobry powód by czasami jeździć inną techniką. Ktoś może się wypowiedzieć na ten temat?
Gosc_Papson_*
Napisano 03 lipiec 2010 - 11:36
Ostatnio odczuwam prawe kolano a dokaldnie miejsce pod rzepka , nie jest jakis klujacy bol , da sie z tym jezdzic . Do tej pory jedzilem krossowka teraz zainwestowalem w szosowke po 2 jazdach na szosie czuje prawe kolano . Czy ktos z was mial podobna sytuacjie?? kombiuje z ustawieniem blokow ale jakos nie specjalnie cos to daje , kolano zaczynam czuc po kilku km jazdy.
Pozdrawiam
Napisano 03 lipiec 2010 - 15:44
Tematy dotyczące pozycji na rowerze:
http://www.forumszos...der=asc&start=0
http://www.forumszos...opic.php?t=3325
Gosc_Anonymous_*
Napisano 06 lipiec 2010 - 07:40
Cytat
Mi w dwóch kolanach przeskakuje choć przyznam w prawym nieco mocniej i tam właśnie pojawia się ból. Co ciekawe, ból dokucza co 3-4 wyjazd po przejechaniu 30 km a po kolejnych 10 km mija czasami zupełnie. Ciekawe to wszystko i utrudnia wyciągnięcie jakichkolwiek wniosków. Czy to zależy od wpływu ciśnienia atmosferycznego bo od ustawienia rowerka chyba nie ???Proponuję każdemu który ma problemy z kolanami prosty test, podczas kręcenia przyłożyć palce tuż nad rzepką. Ja w prawym kolanie czuję w ten sposób przeskakiwanie, w lewym jest w porządku.
Napisano 04 sierpień 2010 - 09:21
Cytat
Cześć!
Z kolanem skoczka zmagam się od blisko 2 lat. Najlepszym co dowiedziałem się i zastosowałem to ćwiczenia izotoniczne wzmacniające czworogłowy uda. Po kilkunastu dniach systematycznych ćwiczeń na siłowni (kilkanaście minut) było czuć wyraźną poprawę.
Drugi element sprawdzony i działąjący to opaska na kolano. Poniżej rzepki zakładamy elastyczną opaskę (dosyć ciasno) o szerokości ok. 2-3 cm. Powoduje to skrócenie więzadła a w efekcie uszkodzony fragment jest odciążony.
Poraz drugi wróciła mi ta sama kontuzja co u Pana. Czy można dalej jeździć na rowerze? Co za ćwiczenia Pan wykonywał i jaka jest to opaska? Nadmienię, że ów kontuzja odnowiła się po zmianie pedałów i bloków na nowe (miałem Shimano, a zmieniłem na Miche)
Pozdrawiam
Napisano 07 sierpień 2010 - 08:43
Dodaj odpowiedź