ROAD MARATON Cykl imprez szosowych dla kolarzy amatorów
Gosc_cyklista_*
Napisano 30 kwiecień 2010 - 16:39
Wojciech cyklista Kwiecień ;-)
Napisano 30 kwiecień 2010 - 17:55
Piotr rebe Zieliński
Napisano 01 maj 2010 - 19:10
Ile jest wyścigów gdzie amatorzy bez licencji nie mogą brać udziału?
A ile jest wyścigów gdzie amatorzy z licencją nie mogą brać udziału poza nowym cyklem ?
Pytam tylko z czystej ciekawości, bo mnie to wszystko jedno. Startuje też w PPwMS i tam nie ma rozróżnienia, jednak wydaje mi się że jeżeli organizator tak sobie wymyślił to może by to uszanować?
Powstaje nowy cykl i już jest na niego nagonka, że złe trasy, ze nie ma Mastersów, może dajmy szanse tym cyklom by było ich więcej?
Pewnie wszystko można dograć z czasem ;-)
Pozdrawiam ślimaczek

Napisano 02 maj 2010 - 07:40
Wiesiek Legierski
Gosc_popławski_*
Napisano 02 maj 2010 - 07:55
Arkadiusz Popławski
www.memorialpoplawski.pl
www.roadmaraton.pl
Napisano 02 maj 2010 - 08:36
Cytat
Z wielkim smutkiem i ogromnym żalem informujemy że 1 maja odszedł od nas bliski sercu Pan Jan Ferdyn z Ustronia. Zginął jadąc na rowerze w czasie treningu przed niedzielną czasówką. Odszedł od nas Człowiek niezwykłego charakteru, który wiele w życiu osiągnął, a kolarstwo kochał nieprzerwanie przez całe swoje życie. Miał 2 maja wystartować w pierwszych zawodach cyklu Road Maraton w Żmigrodzie ... nie dane mu było. Odszedł pasjonat i inicjator wielu wspaniałych projektów, nie tylko kolarskich. Nie ma już wśród nas pomysłodawcy i współorganizatora "Pętli Beskidzkiej" pierwszego maratonu szosowego w Beskidach. Był świetnym kolarzem i organizatorem, ale przede wszystkim Wielkim Pasjonatem wszystkiego czego się podejmował.
Wiesiek Legierski
wiem, że to nie na miejscu, ale są znane przyczyny wypadku?
Napisano 02 maj 2010 - 10:09
Nie znałem osobiście Pana Jana, ale widziałem na liście startowej Maratonu w Ustroniu. Był jednym z trzech zapisanych w swojej grupie wiekowej. Aż trudno uwierzyć, że nie będzie mi dane go poznać, że tak po prostu odszedł, . Jedyna pociecha, że stało się to na ukochanym przez niego rowerze.
Zatrzymajmy się przez chwilę w tym zwariowanym świecie i poświęćmy mu choćby krótką modlitwę.
Napisano 02 maj 2010 - 10:51
Gosc_cyklista_*
Napisano 02 maj 2010 - 12:50
Wspominać mile będziemy tych , co odeszli z naszego peletonu.
Niedawno odjechał też od nas na treningu Edek Rachwał. Spoczywa we Wrocławiu.
Napisano 02 maj 2010 - 16:57
Mieliśmy do Żmigrodu jechać razem ...
Napisano 02 maj 2010 - 18:32
Z tego też powodu impreza w Żmigrodzie zamiast wesołej zabawy zrobiła się taka jakaś dziwna, każdy pomimo sztucznych wyrazów uśmiechu ze zdobytych nagród miał gdzieś w sobie straszną wiadomość.
Wyrazy współczucia dla wszystkich znajomych i rodziny od pana Janka.
Gosc_tozik_*
Napisano 02 maj 2010 - 19:24
Napisano 02 maj 2010 - 20:20
Utwórzmy silną organizację kolarzy - amatorów, niezależną od niewydolnego PZKol., zróbmy lobby lokalne i centralne, które spowoduje, ze zaistniejemy jako siła. Niech śmierć Pana Jana nie będzie kolejną stratą człowieka, o której zapomnimy za chwilę.
Spotkajmy sie w Ustroniu 14 Maja i postanówmy coś...
Napisano 02 maj 2010 - 20:31
Czego sienie dotknie to sp.......................
No i jestem ciekaw jak z tą wieżą Mariacką było , czy miała się rozwalić czy nie dzieki wspaniałym planom podziemi.
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 02 maj 2010 - 20:37
Napisano 02 maj 2010 - 21:07
http://telewizja.ox....-wislance-.html
Może wyścig w Ustroniu nazwać Memeorałem Jana Ferdyna
Napisano 02 maj 2010 - 21:37
Ja sam miałem zamiar wczoraj wybrać się dzisiaj na trening do Ustronia. Ale pogoda - być może na szczęście - pokrzyżowała moje plany...
Niestety, za nowoczesnymi i mocnymi autami nie nadąża wyobraźnia kierowców - i nie zawsze są to młodzi ludzie.
A nazwanie wyścigu Jego imieniem jest, moim zdaniem, świetnym pomysłem...
Napisano 02 maj 2010 - 21:42