Dlatego napisałem, że ponoć. Czytałem przede wszystkim hamulce-avid-bb7-czy-hayes-cx i wg tobo:
Wrzód na tyłku jeśli chodzi o ustawienie bez ocierania przy sensownym skoku klamek.
Miałem styczność z bardzo wieloma sztukami i potrafią w wersji szosowej doprowadzić do szału. Mała tolerancja na krzywe tarcze.
Ostatni raz spędziłem godzinę walcząc z bb7 jedną sztuką. Prześwit musi być mały żeby klamki szosowe nie miały bardzo dużego skoku. Gdybym miał kupić zaciski do szosy/przełaja to bb7 czy 5 byłyby ostatnim moim wyborem.
Zakładam, że ma umiejętności i zdolności intelektualne wyższe niż ameba, na co wskazuje opanowanie języka polskiego przynajmniej w piśmie ;p.
Niejaki Emeryt pisze w tym samym wątku: "U mnie, nawet po zamianie BB5 na 7-ódemki, w zestawianiu z klamkomanetkami SRAM Apex regulacja jest dość upierdliwa."
Powyższe dotyczą wersji Road, na wersje terenowe oczywiście z klamkami MTB nie narzekają...
Przyznam, że powyższe skutecznie mnie zniechęciło do zakupu BB7 (nawet dość tanie na alledrogo były...).