Skocz do zawartości

Zdjęcie

EPOkowe problemy

218 odpowiedzi w tym temacie

#201 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:20

http://www.velonews....rskiej-imprezie

Forumowicze, dyskusja zeszła na poboczny tor

koksu w kolarstwie jest dużo, ale ten przykład pokazuje, iż koks występuje nawet u nas amatorów,

bohater notki ściga się często na "ogórkowych" wyścigach masters odnosząc się z pogardą dla innych uczestników,

sam kiedyś otrzymałem od tego pana "reprymendę" że nie chciałem z nim uciekać we dwójkę po odskoku przed grupę - cytuję "to ja decyduję kiedy idą odjazdy"

i widac że decyduje również o tym jak się "wspomaga"

reasumując, zgadzam się w 100% z Rebe

Cytat

Wiele lat temu zrezygnowałem z zabawy Masters uwazając , że to nie ma sensu .Parę nazwisk mógłbym podac , dostawcę też . Oczywiście teraz to nieaktualne , ale myślę , że lepiej nie jest . Mogę nawet zrozumiec zawodowców i niecierpliwych gówniarzy . Zadziwiają mnie szprycujący się 50 i 60 -ciolatkowie , którzy chcą dowalic kunplowi .
I nie mam na myśli niewinnego syropu Tussipedt , ale przemyślany koks za niezłe pieniądze .

#202 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 28 styczeń 2012 - 19:13

Ja jechałem trochę z Radkiem - ale MTB i dla mnie nie był niemiły http://portal.bikewo...ław zawieszony/

#203 deger

deger
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 28 styczeń 2012 - 19:19

Najlepsze i tak były wyniki kontroli antydopingowej na Mistrzostwach Polski Masters w Śremie. Na komunikat trzeba było czekać z 1.5 miesiąca. Potem stwierdzono co prawda "wątpliwości" niektórych wyników, ale brak było w komunikacie jakichkolwiek konkretów. Temat ładnie się rozmył :)

#204 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 28 styczeń 2012 - 19:51

Co się rozmył, na temat wszystko :mrgreen:

#205 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 28 styczeń 2012 - 20:17

Cytat

Najlepsze i tak były wyniki kontroli antydopingowej na Mistrzostwach Polski Masters w Śremie. Na komunikat trzeba było czekać z 1.5 miesiąca. Potem stwierdzono co prawda "wątpliwości" niektórych wyników, ale brak było w komunikacie jakichkolwiek konkretów. Temat ładnie się rozmył :)

Fajnie było jak jeden pan nie stawiał się na kontrolę pomimo kilku wezwań:D jego synalek, zapewniał że tata się zaraz zjawi, kolega raczył to głośno skomentować to to małe coś się zaczęło sadzić:D
IMO w takiej sytuacji organizatorzy powinni podziękować delikwentowi który nie potrafił się przez wiele długich minut stawić na kontrole. Od razu DSQ i po krzyku.

#206 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 28 styczeń 2012 - 23:05

Niestety - koks jest u nas problemem - bo jak na razie nie wiadomo kto się Mastersami zajmuje - PZKOL, Komisja Masters, Stowarzyszenie Masters? Nikt nie raczy się zająć organizacyjnie problemem od kiedy UCI nakazało Federacjom narodowym objąć 'patronat' nad organizacjami zrzeszającymi...

To co się działo w Śremie i Toruniu na ITT to skandal - ale dlatego, że ktoś sobie zrobił prywatę. Nie stosowano przepisów UCI, regulaminu kontroli (dostępny na www - cała procedura - prawa i obowiązki badanego, przebieg procesu, kolejne kroki, wszystkie formularze - itd, itp), zaś na koniec Komisja Masters wydała komunikat... że dr. Bestry wyda decyzje i zajmie się sprawą !!!?!?! Jak to "wyda decyzje"?! Zdaje się, że od tego jest specjalne ciało które zajmuje się KAŻDYM przypadkiem wyniku pozytywnego - i ŻADNA organizacja nie może się sama w tym zakresie rządzić... Ale u nas - wszystko można.

Bo że będą tacy, którzy będą próbowąć oszukać - cóż - taka natura człowieka. Że będą tacy którzy do upadłego będą bronić kolegów - też taka natura człowieka. Ale może kiedyś uda się uporządkować ten bajzel...

Na szczęście o moją dyscyplinę się nie boję - ścigam się dopiero dwa lata, ale już poznałem zdaje się wszystkich liczących się zawodników - i raczej już się nie zdziwię - więc dość łatwo wyłapać coś nie tak - w jeździe na czas nie można nagle uciąć 5 minut z przejazdu na 20km :)

Tak swoją drogą - ciekaw jestem czy w tym roku też będę miał przyjemność ściagąć się (tzn. udawać że się ścigam) z uczestnikiem zbliżających się IO w Londynie... Ciekawy polski sport amatorski, prawda? :)) Przynajmniej mam się do kogo porównać, bo wystartować w elicie się wstydzę - choć pewnie ostatni bym nie był...

#207 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 28 styczeń 2012 - 23:55

Mam nadzieje że nie jestem muzą do napisania tego postu ... 8-) "Że będą tacy którzy do upadłego będą bronić kolegów/..."

#208 MiSzA

MiSzA
  • Użytkownik
  • 805 postów
  • SkądKonstancin

Napisano 29 styczeń 2012 - 00:03

Nie, nie :) Pisałem tak "po prostu": jest to zdecydowanie automatyczna postawa - zaprzeczenie, zaprzeczanie przez środowisko do upadłego - widzieliśmy to na poziomie Pro Tour, drużyn Kontynentalnych, I Dywizji itp, itd. U nas najśmieszniejszą formę przybrało to w tłumaczeniu starszych Mastersów; "ale jak to - a jak to są leki które musi ktoś przyjmować!?": czyli totalny brak wiedzy. Chce się ktoś ścigać - niech zna swoje prawa i obowiązki; bierzesz leki - masz historię choroby - stajesz przed Komisją Zdrowia i dostajesz 'wyłączenie' na konkretne środki - i nikt się nie przyczepi. A sam człowiek zyska - bo go jeszcze raz (za darmo) przebadają. Proste. Chcesz się ścigać - ORIENTUJ się :)

#209 Gosc_Rzysko_*

Gosc_Rzysko_*
  • Gość

Napisano 29 styczeń 2012 - 02:01

Już myślałem ;-) To fakt ludzie nie znają prawa ani obowiązków jakie narzuca UCI, przeczytałem regulaminy i wykazy UCI ale mi to wisi - mnie to nie dotyczy - nie biorę leków ani sterydów i co ciekawe przez samo trenowanie jestem zdrowy - wypocenie się to najlepszy środek leczniczy ! Czy boli gardło czy gorączka zawsze twardo trenowałem i nie narzekam -tak samo Armstrong w czasie pobytu w szpitalu tez wsiadał na cyklo i twardo jeździł, to trochę jak zwalczanie ognia ogniem a wracając do tematu, u Mastersów powinni szybko dojść do porozumienia i wprowadzić kontrole a.dopin. bo niektórzy dyktują tempo jak 18-latkowie i cholera wie czy to lata budowania techniki czy tak trafiam :mrgreen:

#210 deger

deger
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 29 styczeń 2012 - 11:53

Cytat

u Mastersów powinni szybko dojść do porozumienia i wprowadzić kontrole a.dopin. bo niektórzy dyktują tempo jak 18-latkowie i cholera wie czy to lata budowania techniki czy tak trafiam :mrgreen:

Mastersi są silni. Dobry masters to każdego cienkiego orlika objedzie, a o juniorach to już nie wspomnę :)

#211 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 29 styczeń 2012 - 17:18

Panowie ale kto będzie inwestował w kontrole na wyścigach dla mastersów. Trochę te badania kosztują i często w Polsce na wyścigach elity nie ma kontroli, więc o czym tu mówić. Ja się ścigam w swoim kolarskim amatorskim środowisku i na razie nie zauważyłem Żadnych podejrzanych sytuacji, co oczywiście nie znaczy że takowe nie mają miejsca. Ale jak dla mnie to w kolarstwie amatorskim nie ma sensu na takie coś zwracać uwagi, jak ktoś jest głupi to trudno, niestety koszty wyłapywania tych nieuczciwych zdecydowanie przewyższają korzyści z tego płynące.

#212 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 30 styczeń 2012 - 20:05

Następny news http://www.eurosport...398/story.shtml

#213 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 30 styczeń 2012 - 20:39

Cytat

Następny news http://www.eurosport...398/story.shtml

Tytuł jak Fakcie...

Założę się, że skończy się jak OperationPuerto (zresztą bliźniacza historia)... kilku dostanie zawiast, kilku bana, a kilku będzie się cieszyło sławą...

Nie wiem kto, nie wiem ile i jak ale wiem jedno: Kill'em all (oczywiście tych winnych bez wątpienia).

#214 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 01 luty 2012 - 16:52

http://www.kurek-rowery.pl/ zaklinanie rzeczywistości c.d

ta niby kontuzja nie przeszkodziła w finiszowaniu na wyścigu w Białymstoku z Brzózko i Kaiserem :lol:

#215 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 luty 2012 - 20:16

Ja tylko powiem ehhhh, bo nic więcej powiedzieć nie mogę...

#216 Virenque

Virenque
  • Moderator
  • 1536 postów
  • SkądPoznań

Napisano 01 luty 2012 - 20:45

Ja tego nie kumam... co robi normalny klub jak ktoś wpadnie na dopingu ? To są jakieś jaja... i potem z takim kolesiem mamy się ścigać np. na Pętli...

#217 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3237 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 luty 2012 - 15:33

Ullrich zawieszony od 21 sierpnia 2013r. hehe. Dlaczego nie od czasu złapania :?: ;-)
Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#218 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 09 luty 2012 - 17:27

Cytat

Ullrich zawieszony od 21 sierpnia 2013r. hehe. Dlaczego nie od czasu złapania :?: ;-)

Anulowano mu wszystkie wyniki od 2005 roku.

#219 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 09 luty 2012 - 19:33

W sumie dobrze nawet po tak dlugim okresie czasu , troche to trwalo ale jednak wymiar kary adekwatny do jego przewinienia ;-)

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy