EPOkowe problemy
Napisano 20 maj 2010 - 13:40
Cytat
biegaczki narciarskie masowo chorują na astmę
Ja też choruję na astmę. Czepianie się chorujących sportowców bez podstawowej wiedzy o tej chorobie to dopiero żenada. Mogę Ci udostępnić leki, które stosuję, zapewniam Cię, że jako zdrowa osoba nie odczujesz żadnej różnicy.
Leki na astmę nie rozszerzają oskrzeli, bo się ich rozszerzyć nie da. Leki na astmę zmniejszają obrzęk w oskrzelach, który utrudnia oddychanie.
Ja sam stosuję leki już tylko doraźnie, kiedy wiosną wskutek pyłków odczuwam rano duszności, albo dostaję kaszlu.
A doniesieniami kolarza, który sam został na dopingu przyłapany bym się nie przejmował. Klasyczne "Uprzejmie donoszę chociaż się brzydzę".
Napisano 20 maj 2010 - 14:13
Z drugiej strony, ten caly Landis, jak taki pozadny to powinien byl wczesniej zrobic zdjecia itp. itd., zadzwonic po WADA, a nie teraz cos mu sie nagle przypomnialo.
Z trzeciej strony, takie zeznanie to cos w stylu swiadka koronnego. Kazdy koronny ma sporo na sumieniu a mimo to jego zeznania sa obciazajace.
Napisano 20 maj 2010 - 15:57
Mnie już nie chodzi o to kto bierze, a kto nie, kto oszukuje, fauluje, kopie itp. To stało się tak powszechne, że cała idea sportu legła w gruzach. Już nikt nie pamięta, po co to wszystko miało być...
Napisano 20 maj 2010 - 16:58
Cytat
Outoftimeman, spokojnie i czytaj ze zrozumieniem.
Czytam ze zrozumieniem, za to Ty bez zrozumienia piszesz.
Cytat
Skoro te leki nie pomagają, to znaczy, że astma pomaga w sportach wytrzymałościowych?
Jest dokładnie odwrotnie. Sporty wytrzymałościowe pomagają w astmie. Jest to tzw astma wysiłkowa.
Sporty uprawiane na świeżym powietrzu mogą sprzyjać astmie alergicznej ze względu na stały kontakt z alergenami.
Gosc_Bullet_*
Napisano 20 maj 2010 - 17:11
Napisano 20 maj 2010 - 20:01
Gosc_Bullet_*
Napisano 20 maj 2010 - 20:30
Napisano 20 maj 2010 - 20:36
Gosc_Bullet_*
Napisano 20 maj 2010 - 20:50
Nie wiem teraz czy zaczac "inhalowac" czy pozostac "CZYSTYM" w peletonie i smigac z "przyducha" :-D . W czasie jazdy zaczyna przeszkadzac od tetna okolo 175 ( moj MAX to 188) w gore no i niestety podczas "normalnego" zycia czyli np teraz jak klikam na kompie ( ile to bedzie ; 65 ? ) .
Gosc_Bullet_*
Napisano 20 maj 2010 - 21:00
I zmień lekarza, skoro mówi, że ,,to nic takiego''...
Napisano 20 maj 2010 - 21:24
Cytat
O to mi właśnie chodziło... Coś musi być na rzeczy. mam nadzieję, że teraz się wzajemnie rozumiemy.Tylko co to zaświadczenie daje skoro leki rozkurczające oskrzela, na zdrowych nie działają w znaczącym stopniu? Czy chodzio maskowanie lekami na astme jakichś magicznych mikstur?
Otylia Jędrzejczak i Korzeniowski też mają astme.
Napisano 20 maj 2010 - 21:47
P.S. Powiedzial dokladnie ; to raczej NIC GROZNEGO ( na podstawie zrobionych badan) poniewaz one NIC nie wykazaly. Dlatego radzi poczekac i zobaczyc jak to sie rozwinie.
Gosc_Bullet_*
Napisano 20 maj 2010 - 21:58
Napisano 20 maj 2010 - 22:01
Jutro Ci napisze co mam.
A czy to uzyje , to inna sprawa. Moze samo "manie" leku w zasiegu reki pomoze :-D
Napisano 20 maj 2010 - 22:17
Cytat
o na przykladCzy chodzio maskowanie lekami na astme jakichś magicznych mikstur?
jak by na jakiejs olimpiadzie albo na TdF czi giro zrobili taki wjazd jak 3 czy 4 lata temu to znow by sie ampulek i innych smieci posypalo przez okna. Pisanie ze ktos nie bierze bo go nie zlapali jest zmieszne. Kara za branie wynosi przewaznie 2 lata. Jezeli ktos wygra wczesniej przynajmniej raz TdF to co mu z tego ze go po jakims tam czasie przylapia?? nic, finansowo i tak zyska.
Niedawno czytalem badania hamerykanskie z ktorych wynikalo ze spora czesc sportowcow bralaby srodki dopingujace zeby wygrac nawet jak by wiedzieli ze w przeciagu 15 lat umra. Cisnienie na wygrywanie jest tak duze, i jest tak duza kasa do zgarniecia a sankcje sa tak niskie ze nie oplaca sie nie brac. Proste
Dodaj odpowiedź