Skocz do zawartości

Zdjęcie

EPOkowe problemy

218 odpowiedzi w tym temacie

#121 GreQ

GreQ
  • Użytkownik
  • 524 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marzec 2010 - 14:00

Cytat

Przecież cytat nie ma tu nic do tego jest prawdą .

Jak najbardziej się zgadzam, i słów Pirata nie ma co tu mieszać w afery koksowania się.
Niech ktoś poda przykład innej dyscypliny trwającej dłużej niż średnio 6-7 godzin, bardziej męczącej dla serca i całego organizmu (zmiana tępa, skoki, podjazdy)

#122 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 22 marzec 2010 - 17:07

Uprawianie miłości?

#123 p

p
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądWadowice

Napisano 22 marzec 2010 - 17:29

Dobry jesteś Pacek, jeśli robisz to dzień w dzień po 6-7 godzin ;)

#124 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 22 marzec 2010 - 17:30

Musi jechac na EPO ( + testosteron) :-D

#125 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 22 marzec 2010 - 17:39

Tak, dokladnie chodzilo mi o ten cytat. I wytlumaczcie mi czemu on nie jest dopingowiczem? Zbladzil? Tak to teraz ladnie teraz sie nazywa? Mial dobre intencje? Prosze Was, gdyby nie zbyt lagodne przepisy dopingowe to moze po wpadce z '99 zostalby wykluczony z kolarstwa i teraz by zyl. A mitologizowanie tej postaci jest dla mnie po prostu smieszne... DOPING JEST DOPINGIEM, niezaleznie kto mial jakie intencje. Jest to oszukiwanie siebie, mnie czy Was. Zreszta byli juz na tym forum tacy agenci, ktorzy Pantaniego okreslali swoim 'ulubionym kolarzem'.

#126 moly

moly
  • Użytkownik
  • 296 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 marzec 2010 - 18:11

Cytat

gdyby nie zbyt lagodne przepisy dopingowe to moze po wpadce z '99 zostalby wykluczony z kolarstwa

I kara śmierci dla złodziei!
Jak ja kocham takich radykałów...
Btw. Badania dowodzą, że zaostrzanie kar wcale nie ma znaczącego wpływu na zmniejszenie przestępczości.
Wystarczy odnieść sytuację do prawa karnego. Za każde przewinienie są jakieś widełki kary. Ale jak często orzekane są maksymalne wyroki? Prawie nigdy.

#127 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 marzec 2010 - 18:36

Cytat

...Zreszta byli juz na tym forum tacy agenci, ktorzy Pantaniego okreslali swoim 'ulubionym kolarzem'.

Byli też tacy co mieli ruskie EPO za 700zł, do tego wiedzieli jak je podawać... i ponoć byli jeszcze inni którzy byli tym zainteresowani, więc doping mamy nawet na własnym podwórku.

#128 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 22 marzec 2010 - 18:37

Cytat

Zreszta byli juz na tym forum tacy agenci, ktorzy Pantaniego okreslali swoim 'ulubionym kolarzem

.
Dlaczego Pantani nie może być wzorem mnie też kiedyś imponował swoją jazdą
w górach tylko nie wiem kiedy był przed a kiedy po szprycy .Sądzę jednak
że nawet bez wspomagania w objeżdżałby nas jedną nogą .
Wolę sobie stawiać za wzór Halupczoka ,Jaskułę ,Baranowskiego,Sprucha Piaseckiego
i wielu innych .Ja mam szacunek do Pantaniego jako kolarza nie dopingowicza
i nie tylko do niego .

#129 p

p
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądWadowice

Napisano 22 marzec 2010 - 19:27

Cytat

Btw. Badania dowodzą, że zaostrzanie kar wcale nie ma znaczącego wpływu na zmniejszenie przestępczości.

Dokładnie. Na skłonność do popełniania czynów zabronionych ma wpływ przede wszystkim nieuniknioność kary i szybkość jej wymierzenia, a nie jej surowość.

#130 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 22 marzec 2010 - 20:08

Gump, Halupczok byl niewatpliwie wyjatkowym kolarzem , ale chodza legendy , ze to nie tylko byla arytmia....
Tak gdzies tam czytalem , ale sie dalej nie wypowiadam , bo nie chce ciagnac tu jakichs niepewnych plotek.
Wole aby prawda pozostalo to , ze byl NAJWIEKSZYM talentem polskiego kolarstwa .

#131 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 22 marzec 2010 - 22:50

Cytat

Cytat

gdyby nie zbyt lagodne przepisy dopingowe to moze po wpadce z '99 zostalby wykluczony z kolarstwa

I kara śmierci dla złodziei!
Jak ja kocham takich radykałów...
Wystarczy odnieść sytuację do prawa karnego. Za każde przewinienie są jakieś widełki kary. Ale jak często orzekane są maksymalne wyroki? Prawie nigdy.

Gdybys zacytowala cale zdanie zrozumialabys o co mi chodzilo ;) Nie jestem radykalem, ale nie powiesz mi, ze obecne 2 lata sa adekwatne do popelnionego czynu? Czy widelki 0-2 lata sa dla Ciebie odpowiednie? Pomysl tak, kariera zawodowego kolarza to powiedzmy 15 lat... Kara ma za zadanie rowniez odstraszac. Nie wydaje mi sie, zeby obecnie tak bylo.

#132 Gosc_tomiq_*

Gosc_tomiq_*
  • Gość

Napisano 23 marzec 2010 - 07:26

Niech żyją fundamentaliści! Spójrzmy na to szerzej (może się jakieś mpiwka obrażą ale mam to gdzieś). Od pewnego czasu nagłaśnia się problem sklepów z dopalaczami. Wszyscy wiedzą na czym to polega, zabronić się nie da. Jakby wszyscy oburzeni świętoszkowie byli tacy wymagający wobec siebie jak wobec sportowców, to problem z tego typu produktami - mówmy szczerze, to są narkotyki - rozwiązałby się sam.
A czemu wśród artystów smażenie trawy czy dawanie w kanał nie jest piętnowane? Jakoś to nikogo nie obchodzi. Ten kolo z Dżemu śpiewał, że w życiu piękne są tylko chwile. Dla niego pewnie piękne były te, w których dawał sobie w żyłę. Ale na niego się nikt nie oburza, jego się pokazuje jako buntownika z wyboru, niepokornego geniusza. Te wszystkie Jopliny i Hendriksy.
Mamy dwie miary i choć używamy ich świadomie i z premedytacją, uważamy się za obiektywnych, bezstronnych. No i fachowców oczywiście. Naród specjalistów od wszystkiego, kurza twarz...

#133 jarek996

jarek996
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • SkądMALM�

Napisano 23 marzec 2010 - 07:55

tomiq, dobrze napisane ! Tacy NIESTETY jestesmy .
To jest troszke tak , jak z tym , ze WSZYSTKIE latwe dziewczymy to KU...WY.
Ale z drugiej strony jak one do nas mrugna , to my do nich biegiem :-)

#134 Mateunio

Mateunio
  • Użytkownik
  • 944 postów
  • SkądKT

Napisano 23 marzec 2010 - 08:27

Wkurza mnie ta cała medialna nagonka na doping. Zastanawiam się czy dopiero teraz media zauważyły, że coś takiego istnieje? Nagle wpada troje sportowców i jest wielkie HALO!!! Oglądałem wczoraj program Teraz My, który poruszał kwestie dopingu. Powiem, krótka śmiech na sali. Jak, ktoś już zauważył jesteśmy narodem najwiekszych fachowców w każdej dziedzinie. Po wczorajszym programie stwierdziłem, że najlepszym rozwiązaniem jest: powiesić, ukamienować, zamknąć do więzienia sportowca, a daną dyscyplinę wymazać, zlikwidować itp. Druga sprawa to wyczyn Korneli Marek. Złapano ją na dopingu, karę poniósł lekarz kadry. Wspaniale, po co się przyznawać, skoro i tak nie poniosę konsekwencji.
Najbardziej denerwuje mnie brak cywilnej odwagi i przyznania się do tego, że coś się zrobiło źle. Pani Marek, najpierw odgrażała się że żadnych zastrzyków nie miała, potem że owszem ale to były witaminy, nie długo powie że tak ale to było takie niby EPO. Dlaczego jedni potrafią się przyznać a inni nie. Każdy ma prawo popełnić błąd. Najłatwiej jest kogoś oceniać i oskarżać, ale jak powiedział kiedyś jeden mądry człowiek : Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień.

Rozpisałem się.... Pozdrawiam

#135 Gosc_kobrys_*

Gosc_kobrys_*
  • Gość

Napisano 23 marzec 2010 - 09:17

Jakby ktoś miał życzenie obejrzeć własnie to wydanie programu 'Teraz My', o którym mówił Mateunio to jest TUTAJ

#136 Plejstocen

Plejstocen
  • Użytkownik
  • 170 postów
  • SkądSilesia

Napisano 23 marzec 2010 - 11:09

Kogo macie na myśli pisząc wszyscy? Mam nadzieje że nie zostałem podporzadkowany do grupy relatywistów moralnych lub miłośników łatwych kobiet na podstawie czyjegoś 'widzimisię'?

P.S. smażenie trawy i dawanie w kanał to jakaś grypsera?

#137 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 23 marzec 2010 - 12:56

Cytat

Niech żyją fundamentaliści! Spójrzmy na to szerzej (może się jakieś mpiwka obrażą ale mam to gdzieś). Od pewnego czasu nagłaśnia się problem sklepów z dopalaczami. Wszyscy wiedzą na czym to polega, zabronić się nie da. Jakby wszyscy oburzeni świętoszkowie byli tacy wymagający wobec siebie jak wobec sportowców, to problem z tego typu produktami - mówmy szczerze, to są narkotyki - rozwiązałby się sam.
A czemu wśród artystów smażenie trawy czy dawanie w kanał nie jest piętnowane? Jakoś to nikogo nie obchodzi. Ten kolo z Dżemu śpiewał, że w życiu piękne są tylko chwile. Dla niego pewnie piękne były te, w których dawał sobie w żyłę. Ale na niego się nikt nie oburza, jego się pokazuje jako buntownika z wyboru, niepokornego geniusza. Te wszystkie Jopliny i Hendriksy.
Mamy dwie miary i choć używamy ich świadomie i z premedytacją, uważamy się za obiektywnych, bezstronnych. No i fachowców oczywiście. Naród specjalistów od wszystkiego, kurza twarz...

Owszem, tylko, ze sportowcy dzieki temu, ze biora poprawiaja swoje wyniki. Ja osobiscie nie neguje uzywek, chociaz chemia to troche abstrakcja, wszystko jest dla ludzi, ale w sporcie piekne jest to, zeby przelamywac swoje granice. Nie przez sztuczne impulse, ale przez ciezka prace - to daje inspiracje dla innych.

Doping jest zabroniony i wypacza po prostu zwykla rywalizacje. Albo wszyscy unikaja dopingu i maja rowne szanse wygranej albo niech doping bedzie dozwolony i tyle ;-)

A fachowiec ze mnie marny. Po to jest forum, zeby wyrazac swoje zdanie.

#138 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 23 marzec 2010 - 16:40

Cytat

No i nie zapominajmy jeszcze o senatorze Piesiewiczu - ten woli wciągać :roll:

#139 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 23 marzec 2010 - 22:05

Zbierając wszystkie imformacje w jedno dopingowa afera Korneli Marek wygląda nastepująco
Zawodniczka twardzo zaprzecza aby brała, lekarz zaprzecza że dawał, aptekarz zaprzecza że sprzedal a PZN zaprzecza że wiedział. Skoro nikt nic nie wie i nikt nie podał zawodniczce EPO a sama jak twierdzi jest nie winna jedyny logiczny wniosek jest taki że żadnej afery nie ma a EPO byc może jest przez zawodniczke asymilowane z otoczenia lub tworzone samorzutnie.
Medyczny CUD! O naszą zawodniczke powinny wlaczyc uniwersytety medyczne, byc może dzięki jej wadzie genetycznej tworzacej EPO uda sie uratowac setki tysiecy osob na całym świecie. Trzymajmy kciuki

#140 750519

750519
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 23 marzec 2010 - 22:31

Witam
A jak myślicie? Kornelia Marek sypnie skąd miała to Epo? A z drugiej strony to chyba dobrze, że wreszcie ludzie dowiedzieli się, że nie tylko kolarze się koksują. Może wreszcie wezmą się za biegaczy, pływaków, piłkarzy, chodziarzy itp.
Wśród kolarstwa jest chyba najgęściejsze sito jeżeli chodzi o wykrywanie dopingu. Niech się wezma wreszcie za innych.
Pozdro.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy