Skocz do zawartości

Zdjęcie

EPOkowe problemy

218 odpowiedzi w tym temacie

#101 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 20 marzec 2010 - 07:41

Cytat

wyobraz sobie, ze wybrales kariere sportowca. od malego wyrzekasz sie wielu przyjemnosci na korzysc treningow. pniesz sie do gory, ale w pewnym momencie, juz wyzej nie wejdziesz. jestes sredniakiem, nic nie mozesz wygrywac. nie wyksztalciles sie, nie poszedles na studia, nie masz innego zawodu poza kolarstwem, to ono przynosi chleb.

co robisz?

Upraszczasz. Taki opisany przez Ciebie przypadek zdaza sie zadko, lub wcale. Kazdy uprawiajacy obecnie sport na poziomie wyczynowym i zyjacy z tego dywersyfikuje swoje pieniadze. Kariera kiedys sie skonczy i to niezalaznie, czy przez wiek, czy przez doping.

W przypadku, gdy jednak mialbym cos poradzic tej osobie, ktora opislaes to polecilbym zapisanie sie do posredniaka. Jednakze z opisu wynika, ze to osoba srednio rozgarnieta wiec masz racje, prawdopodobnie zacznie sie wspomagac.

#102 Pacek

Pacek
  • Użytkownik
  • 180 postów
  • SkądBełchatów

Napisano 20 marzec 2010 - 11:57

dezdior ale co to ma do rzeczy? Usprawiedliwiasz oszustwo którego nie można usprawiedliwiac. Brałeś, znaczy że nie potrafisz grac uczciwie a wiec nie ma miejsca dla ciebie, wypad. Co z tego że dopalacz daje kopa o jakieś 2%
Rozumiem że niektórzy nie uznają dopingu jako jakieś straszne oszustwo ale wybierzmy inny przykład. Jedziesz w wyściugu mającym 200km ze 150 osób w pleletonie 15 nagle skreca i jedzie na skróty tak że dla nich trsa liczy 195km.Po wyścigu wszyscy podchodzą i gratulują pomysłowości i sprytu bo w końcu ci ludzie wybrali kariere sportowca od małego a że są cieniasami to muszą sobie jakoś radzic.

Dla oszustów nie ma miejsca w sporcie. Ci który nie potrafią sie dostosowac zawsze zostaje zalożenie własnej organizacjie na przykład Koks Uninion Cuclist Internacional. Wtedy mogli by sobie startowac wedłóg własnych regół w wyścigach typu Tou de Cera, Giro di Testosteron, Vuelta EPO Spania albo Lile-metanabol-Lile

#103 dedzior21

dedzior21
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skądrzeszów

Napisano 20 marzec 2010 - 12:47

"Tou de Cera, Giro di Testosteron, Vuelta EPO Spania albo Lile-metanabol-Lile"

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

sa winni - nie ulega to watpliwosci. tylko sie zastanawialem w jaki sposob mysla i kalkuluja. zadalem wam to pytanie, bo bylem ciekawy waszych odpowiedzi, chociaz zaden z nas nie stoi pod sciana, to chociaz mozna by sprobowac nakreslic zachowanie.

#104 Gosc_intel action_*

Gosc_intel action_*
  • Gość

Napisano 20 marzec 2010 - 14:33

Dla zainteresowanych dziś godzina 17 tvn24 program o dopingu w śród sportwoców

#105 Akademicki

Akademicki
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 20 marzec 2010 - 15:15

dzięki INTEL za informacje ;)

#106 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 20 marzec 2010 - 15:54

17:40 gwoli ścisłości.

#107 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 marzec 2010 - 17:37

Ogladaliście dzisiaj "śniadanie mistrzów" na TVN24? Myślałem, że z krzesła spadne!

#108 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 20 marzec 2010 - 17:56

Nie, co bylo ?

#109 marceln

marceln
  • Użytkownik
  • 476 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 marzec 2010 - 22:11

była rozmowa o dopingu (wyglądało to raczej jak dyskusja ślepych o kolorach), w pewnym momencie pojawił się temat kolarstwa (a jakże, nie mogło tego zabraknąć...), na co pan makłowicz stwierdził, że "jeżdżą nakoksowani, w tych swoich dziwnych strojach". Prowadzący (zapomniałem jak sie gość nazywa) stwierdził, że rowery są w porządku, a pieluchy w strojach są po to, żeby wygodnie jeździć kilkadziesiąt km, na co Makłowicz, człowiek na co dzień mieszający tłuszcz z tłuszczem, stwierdził, że nie wie "jak jeżdżenie kilkudziesięciu km na rowerze możę być zdrowe" :lol: Ogólnie wyszła z tego komedia, a nasz pan kucharz pokazał, że jest ograniczonym człowiekiem, no ale cóż...

#110 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 21 marzec 2010 - 06:48

Faktycznie, pierdalnal bez pomyslenia. Dobrze ze tego nie ogladalem, czasem ten kucharzyna gotuje po supermarketach a niechcialbym w niego rzucic stara detka. W sumie dobry pomysl na taki happening.

"Ugotuj detke, rowery sa zdrowe"

Z drugiej strony nie rozumiem, jak zarcie tego, co on gotuje moze byc zdrowe.

Tak nawiasem mowiac ogladalem ten reportaz i z tego co nie wiedzialem to dowiedzialem sie tylko tego, ze w chlodni z probkami (-20 st. C) na dolnej polce w prawym rogu byla kilogramowa torba frytek Aviko. Spoko reportaz.

#111 dedzior21

dedzior21
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skądrzeszów

Napisano 21 marzec 2010 - 12:55

no to swoja wypowiedzia potwierdzil, ze jest burakiem. nawet jesli nie podoba mu sie kolarstwo, to niech zachowa to dla siebie, a nie krytykuje kolarzy za stroje i dystanse :-? . cholera, jak ja takich ludzi nie lubie - "mi sie to nie podoba, to nie wiem co ty w tym widzisz ciekawego"...... niech kazdy robi to co lubi, chociazby by to bylo kolekcjonowanie kapsli od tymbarka. bez pasji zycie jest poprostu puste......
swoja droga, po cholere taki ktos zostal zaproszony do dyskusji nt. dopingu?

#112 gibber

gibber
  • Użytkownik
  • 1204 postów
  • SkądN. Tomyśl

Napisano 21 marzec 2010 - 13:01

Cytat

swoja droga, po cholere taki ktos zostal zaproszony do dyskusji nt. dopingu?

Pewnie odebral telefon. Generalnie minimalizuje ogladanie TV - oglupia, bo reporterzy obecnie pracujacy to z malymi wyjatkami polglowki. Wole ostatnio slowo pisane - poziom jednak troche wyzszy (pisac nie kazdy umie, gadac zupelnie na odwrot).

#113 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 21 marzec 2010 - 22:25

Niestety obecne kary za doping są śmieszne. Dla oszustów nie powinno być litości, a tak każdy kolarz może ewentualną wpadkę wpisać w 'rozwój' kariery.

Poza tym obecność dopingu wynika ze społecznego przyzwolenia... A to forum jest tego najlepszym przykładem - cytat największego oszusta widoczny na każdej stronie...

#114 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 22 marzec 2010 - 06:31

Cytat

Poza tym obecność dopingu wynika ze społecznego przyzwolenia... A to forum jest tego najlepszym przykładem

mpiwko,mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź :?: bo ja nie jestem w temacie.

#115 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2010 - 07:17

Cytat

Cytat

Poza tym obecność dopingu wynika ze społecznego przyzwolenia... A to forum jest tego najlepszym przykładem

mpiwko,mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź :?: bo ja nie jestem w temacie.

no przecież napisał o co mu chodzi

#116 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 22 marzec 2010 - 07:46

Cytat

Tak napisał ale szyfrem, ja na forum piszę ale na doping przyzwolenia nie daję .

#117 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 22 marzec 2010 - 07:59

Cytat

Cytat

Tak napisał ale szyfrem, ja na forum piszę ale na doping przyzwolenia nie daję .

koledze mpiwko chodzi zapewne o cytat z Il Pirate który jest na każdej stronie. Przypomnę tak w wielkim skrócie, hematokryt 50% 1999r, a potem to już chyba w kokainę poleciał.

#118 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 22 marzec 2010 - 09:17

Przecież cytat nie ma tu nic do tego jest prawdą .
Pantani zbłądził to fakt ale nie ma go już z nami więc koniec tematu .

#119 Amon

Amon
  • Użytkownik
  • 280 postów
  • SkądŚwieradów-Zdrój

Napisano 22 marzec 2010 - 09:40

hematokryt to kolega pirat miał ale 60 z tego co pamiętam.
50 to na soku z burków idzie zrobić ;-)
pozdr.

#120 dedzior21

dedzior21
  • Użytkownik
  • 143 postów
  • Skądrzeszów

Napisano 22 marzec 2010 - 13:13

„Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wciąż wybitnym sportowcem...” M.Pantani

o to koledze chodzilo.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy