Kross Vento 7.0
Napisano 15 maj 2016 - 07:19
Gosc_rowerowyninja_*
Napisano 15 maj 2016 - 07:22
Przynajmniej do pierwszej kontroli UKS...
Gosc_Nikt Ważny_*
Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:12
Dzisiaj cała Polska przed TV, a ja o 15:00 zameldowałem się na wyścigu elity kobiet podczas szosowych Mistrzostw Polski w Świdnicy. W wyścigu ze startu wspólnego wystartowała Maja Włoszczowska i po wspaniałej jeździe zajęła znakomite 4 miejsce, z ogromną przewagą nad 5 zawodniczką. Maja jechała na Krossie Vento 7.0, na którym jeździ już drugi rok. Jest to dokładnie taki sam rower, jak założyciela tego tematu! Jak widać da się jeździć i da się też osiągać dobre wyniki na rowerze szosowym marki Kross, nawet na tak morderczej trasie z ciężkimi podjazdami i ze zjazdami z nawierzchnią jak do MTB. Jeśli kogoś interesuje, to Maja jechała na oponach 25 mm.
- astronom lubi to
Gosc_Bullet_*
Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:23
Wszystko fajnie, ale chyba sam przyznasz, że jeden czy nawet kilka wyścigów na danej ramie zawodowca nie jest jeszcze wyznacznikiem jej trwałości i komfortu użytkowania.Jestem ciekaw, czy Kross sam projektuje i produkuje w Polsce te ramy, czy może ściąga je z Azji i tylko maluje u siebie?
- Greek lubi to
Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:37
A przed Krossem przyjechał Giant, Scott i Cipo. I tak cała logika padła
Gosc_Nikt Ważny_*
Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:52
To nie jest logika, a jedynie moje dzisiejsze spostrzeżenia. Ponadto Maja jest zawodniczką MTB, oraz ma 33 lata i swoją karierę sportową raczej już kończy niż zaczyna. Sam jej start był zaskoczeniem.
Na ostatnim podjeździe (gdzie stałem), zameldowała się Kasia Niewiadoma z niewielką przewagą nad Anną Plichtą, a następna dwójka to właśnie była Maja Włoszczowska i Małgorzata Jasińska. Do mety było może jeszcze z 5 km zjazdu i prostej, a więc Maja wyraźnie chciała ją urwać, bo oczywiste jest, że na finiszu Maja nigdy nie była szybka...
- astronom lubi to
Napisano 26 czerwiec 2016 - 10:41
rowerowyninja, dnia 15 Maj 2016 - 06:22, napisał:
co widzisz niedozwolonego we włączeniu zakupu roweru w koszty?Przynajmniej do pierwszej kontroli UKS...
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 26 czerwiec 2016 - 11:16
Napisano 26 czerwiec 2016 - 12:28
Akwafan, dnia 25 Cze 2016 - 19:12, napisał:
Dzisiaj cała Polska przed TV, a ja o 15:00 zameldowałem się na wyścigu elity kobiet podczas szosowych Mistrzostw Polski w Świdnicy. W wyścigu ze startu wspólnego wystartowała Maja Włoszczowska i po wspaniałej jeździe zajęła znakomite 4 miejsce, z ogromną przewagą nad 5 zawodniczką. Maja jechała na Krossie Vento 7.0, na którym jeździ już drugi rok. Jest to dokładnie taki sam rower, jak założyciela tego tematu! Jak widać da się jeździć i da się też osiągać dobre wyniki na rowerze szosowym marki Kross, nawet na tak morderczej trasie z ciężkimi podjazdami i ze zjazdami z nawierzchnią jak do MTB. Jeśli kogoś interesuje, to Maja jechała na oponach 25 mm.
Maja jest po prostu tak mocna. To był stockowy Kross czy coś pozmieniali, typu koła na szytki?
Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:18
Kross ramy do MTB projektuje sam, ale produkcja jest w Chinach. Szosówki też ściągają z państwa środka. Niestety to trochę zbyt mały wolumen żeby opłacało się uruchomić dwie linie produkcyjne do alu i do węgla.
Gosc_rowerowyninja_*
Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:26
Gosc_Bullet_*
Napisano 26 czerwiec 2016 - 15:07
Dr0zda, dnia 26 Cze 2016 - 12:18, napisał:
Kross ramy do MTB projektuje sam, ale produkcja jest w Chinach. Szosówki też ściągają z państwa środka. Niestety to trochę zbyt mały wolumen żeby opłacało się uruchomić dwie linie produkcyjne do alu i do węgla.
Dzięki za informacje, ale swoją drogą to dziwne, że muszą tłuc te ramy w CHRL- raz że koszty produkcji Kross w Polsce ma przecież porównywalne, rynek zbytu ma też, bo ceny ram do rowerów szosowych u nas są chore.Czyli co, nie da się tego robić na miejscu?
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o dwóch liniach produkcyjnych - przecież, z tego co piszesz, Kross nie ma ani jednej.
Napisano 26 czerwiec 2016 - 17:58

Gosc_Nikt Ważny_*
Napisano 26 czerwiec 2016 - 18:20
sirkozi, dnia 26 Cze 2016 - 11:28, napisał:
To był stockowy Kross czy coś pozmieniali, typu koła na szytki?
Widzę, że zmiany są spore. To wersja fabryczna: http://www.kross.pl/pl/road/vento-7-0
Napisano 26 czerwiec 2016 - 19:25
PANOWIE, Trzymajmy się tematu, a to nie jest temat na wycieczki osobiste!!
Każdy kolejny post niezwiązany z tematem będzie od razu usuwany!!
Miłej niedzieli wszystkim
- astronom lubi to
Gosc_Bullet_*
Napisano 26 czerwiec 2016 - 20:10
Jak rozumiem, skoro temat dotyczy roweru na ramie firmy Kross, to o wyrobach tej firmy można tu rozmawiać czy nie?
- Greek lubi to
Gosc_gocu_*
Gosc_Nikt Ważny_*
Napisano 26 czerwiec 2016 - 20:18
Na takich: