Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kross Vento 7.0

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#81 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 15 maj 2016 - 07:19

Bo tki zakup jest najlepszy, klient dobiera sobie specyfikację zgodnie ze swoimi potrzebami, a nie potrzebami producenta. Jak widzę obecną modę pchania do rowerów z 6/ 12 tyś. korb kompaktowych z kasetami 11-32 to śmiech mnie ogarnia. Kupuję rower i na dzieńdobry kaseta do wymiany, a tu sami byśmy sobie złożyli rower pod siebie.

#82 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 15 maj 2016 - 07:22

Przynajmniej do pierwszej kontroli UKS...

#83 Gosc_Nikt Ważny_*

Gosc_Nikt Ważny_*
  • Gość

Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:12

Dzisiaj cała Polska przed TV, a ja o 15:00 zameldowałem się na wyścigu elity kobiet podczas szosowych Mistrzostw Polski w Świdnicy. W wyścigu ze startu wspólnego wystartowała Maja Włoszczowska i po wspaniałej jeździe zajęła znakomite 4 miejsce, z ogromną przewagą nad 5 zawodniczką. Maja jechała na Krossie Vento 7.0, na którym jeździ już drugi rok. Jest to dokładnie taki sam rower, jak założyciela tego tematu! Jak widać da się jeździć i da się też osiągać dobre wyniki na rowerze szosowym marki Kross, nawet na tak morderczej trasie z ciężkimi podjazdami i ze zjazdami z nawierzchnią jak do MTB. Jeśli kogoś interesuje, to Maja jechała na oponach 25 mm.

• astronom lubi to

#84 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:23

Wszystko fajnie, ale chyba sam przyznasz, że jeden czy nawet kilka wyścigów na danej ramie zawodowca nie jest jeszcze wyznacznikiem jej trwałości i komfortu użytkowania.Jestem ciekaw, czy Kross sam projektuje i produkuje w Polsce te ramy, czy może ściąga je z Azji i tylko maluje u siebie?

• Greek lubi to

#85 Greek

Greek
  • Użytkownik
  • 2090 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:37

A przed Krossem przyjechał Giant, Scott i Cipo. I tak cała logika padła :P

"Najgorsze koło czyni najwięcej hałasu", Antoine de Rivarol

Ragazza Ravennesa

#86 Gosc_Nikt Ważny_*

Gosc_Nikt Ważny_*
  • Gość

Napisano 25 czerwiec 2016 - 20:52

To nie jest logika, a jedynie moje dzisiejsze spostrzeżenia. Ponadto Maja jest zawodniczką MTB, oraz ma 33 lata i swoją karierę sportową raczej już kończy niż zaczyna. Sam jej start był zaskoczeniem.

Na ostatnim podjeździe (gdzie stałem), zameldowała się Kasia Niewiadoma z niewielką przewagą nad Anną Plichtą, a następna dwójka to właśnie była Maja Włoszczowska i Małgorzata Jasińska. Do mety było może jeszcze z 5 km zjazdu i prostej, a więc Maja wyraźnie chciała ją urwać, bo oczywiste jest, że na finiszu Maja nigdy nie była szybka...

• astronom lubi to

#87 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8658 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 czerwiec 2016 - 10:41

rowerowyninja, dnia 15 Maj 2016 - 06:22, napisał:

Przynajmniej do pierwszej kontroli UKS...

co widzisz niedozwolonego we włączeniu zakupu roweru w koszty?

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#88 lukasz318

lukasz318
  • Użytkownik
  • 883 postów

Napisano 26 czerwiec 2016 - 11:16

Słyszałem o zakupie roweru na firmę przez jakiegoś prawnika tłumaczył że to do dojazdu do klientów. Czemu nie można kupić roweru na firmę a samochód i motor można?

#89 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 26 czerwiec 2016 - 12:28

Akwafan, dnia 25 Cze 2016 - 19:12, napisał:

Dzisiaj cała Polska przed TV, a ja o 15:00 zameldowałem się na wyścigu elity kobiet podczas szosowych Mistrzostw Polski w Świdnicy. W wyścigu ze startu wspólnego wystartowała Maja Włoszczowska i po wspaniałej jeździe zajęła znakomite 4 miejsce, z ogromną przewagą nad 5 zawodniczką. Maja jechała na Krossie Vento 7.0, na którym jeździ już drugi rok. Jest to dokładnie taki sam rower, jak założyciela tego tematu! Jak widać da się jeździć i da się też osiągać dobre wyniki na rowerze szosowym marki Kross, nawet na tak morderczej trasie z ciężkimi podjazdami i ze zjazdami z nawierzchnią jak do MTB. Jeśli kogoś interesuje, to Maja jechała na oponach 25 mm.

Maja jest po prostu tak mocna. To był stockowy Kross czy coś pozmieniali, typu koła na szytki?

#90 Dr0zda

Dr0zda
  • Użytkownik
  • 269 postów

Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:18

Kross ramy do MTB projektuje sam, ale produkcja jest w Chinach.  Szosówki też ściągają z państwa środka. Niestety to trochę zbyt mały wolumen żeby opłacało się uruchomić dwie linie produkcyjne do alu i do węgla.

#91 Gosc_rowerowyninja_*

Gosc_rowerowyninja_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:25

mikroos, dnia 26 Cze 2016 - 09:41, napisał:

co widzisz niedozwolonego we włączeniu zakupu roweru w koszty?

Odniosłem się do pomysłu na sprzedaż roweru w częściach z gazetą i niższym VATem (post 79).

#92 Stasko

Stasko
  • Użytkownik
  • 497 postów

Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:26

Ale Maja straciła jednak aż 10 minut do Kasi 😊

#93 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 26 czerwiec 2016 - 13:30

sirkozi, dnia 26 Cze 2016 - 11:28, napisał:

Maja jest po prostu tak mocna. To był stockowy Kross czy coś pozmieniali, typu koła na szytki?

Nie uwierzę, by taka zawodniczka jechała na kołach 1600g za skromniutkie 1000zł.

#94 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2016 - 15:07

Dr0zda, dnia 26 Cze 2016 - 12:18, napisał:

Kross ramy do MTB projektuje sam, ale produkcja jest w Chinach.  Szosówki też ściągają z państwa środka. Niestety to trochę zbyt mały wolumen żeby opłacało się uruchomić dwie linie produkcyjne do alu i do węgla.

Dzięki za informacje, ale swoją drogą to dziwne, że muszą tłuc te ramy w CHRL- raz że koszty produkcji Kross w Polsce ma przecież porównywalne, rynek zbytu ma też, bo ceny ram do rowerów szosowych u nas są chore.Czyli co, nie da się tego robić na miejscu?

Nie bardzo rozumiem co masz na myśli pisząc o dwóch liniach produkcyjnych - przecież, z tego co piszesz, Kross nie ma ani jednej.

#95 Marcin321

Marcin321
  • Użytkownik
  • 2241 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 czerwiec 2016 - 17:58

Gdzieś czytałem że kross robił ramę XC dla Majki zgodnie z Jej preferencjami, jak pamiętam był zmieniony kąt główki, rama była też sporo lżejsza. Możliwe że z tego Vento to tylko malowanie zostało ;)

#96 Gosc_Nikt Ważny_*

Gosc_Nikt Ważny_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2016 - 18:20

sirkozi, dnia 26 Cze 2016 - 11:28, napisał:

To był stockowy Kross czy coś pozmieniali, typu koła na szytki?

Widzę, że zmiany są spore. To wersja fabryczna: http://www.kross.pl/pl/road/vento-7-0

#97 haligówka

haligówka
  • Moderator
  • 853 postów
  • SkądRzeszów/Kraków

Napisano 26 czerwiec 2016 - 19:25

PANOWIE, Trzymajmy się tematu, a to nie jest temat na wycieczki osobiste!!

Każdy kolejny post niezwiązany z tematem będzie od razu usuwany!!

Miłej niedzieli wszystkim :)

• astronom lubi to
Strava
Instagram
Z blatu po świecie- zapraszam na mój fotoblog!

#98 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2016 - 20:10

Jak rozumiem, skoro temat dotyczy roweru na ramie firmy Kross, to o wyrobach tej firmy można tu rozmawiać czy nie?

• Greek lubi to

#99 Gosc_gocu_*

Gosc_gocu_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2016 - 20:11

Akwafan, dnia 25 Cze 2016 - 19:12, napisał:

Maja jechała na oponach 25 mm.

Jakimi?

#100 Gosc_Nikt Ważny_*

Gosc_Nikt Ważny_*
  • Gość

Napisano 26 czerwiec 2016 - 20:18