Tak tak masz świętą rację. To że Tobie to nie jest potrzebne to nie znaczy że innym inni nie potrzebują tej funkcji. Nie masz pojęcia o czym mężczyźni piszą :-)A to po co? Przecież jest średnia i pozostały dystans. 5 sekund liczenia w pamięci i wiadomo ile czasu zajmie powrót.
Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 29 marzec 2024 - 03:51
Napisano 29 marzec 2024 - 13:21
Zgłaszałem swego czasu problem z polem "target cadence"—po wgraniu planu treningowego, w którym była zadana kadencja dla interwału, to pole wyświetlało mi zawsze "n/a". Parę tygodni temu mi odpisali że to naprawili, no i faktycznie:
Co do pola z czasem dojazdu do celu, @matomi zasugerował metodę ale jest nieoptymalna. Aby wiedzieć dokładnie, trzeba dodać jeszcze do tego czasu 1h A tak na poważnie, do czego przydaje się ta informacja, że musi być na bieżąco aktualizowana i zawsze widoczna?
- Gregor75 lubi to
Napisano 30 marzec 2024 - 08:27
Nie dwóch ziomków, a spora ilość ludzi na dedykowanej grupie dyskusyjnej Wahoo google zgłaszało zapotrzebowanie na ETA - jak jeszcze ta grupa działała, od dłuższego czasu jest zablokowana, a Wahoo nie było przez dłuższy czas skore do uruchomienia publicznego forum wymiany wiedzy i zapytań. Od jakiegoś czasu jest forum WahooX: https://wahoox.forum.wahoofitness.com/, w tym wątki dotyczące sprzętu: https://wahoox.forum.wahoofitness.com/c/equipment/26 jednak jest to mało intuicyjne. Czy Wahoo przegląda WahooX pod kątem zgłoszeń wniosków/problemów/itd? Ciężko powiedzieć.
Podobnie zresztą jak wnioski o obsługę świateł - choć tego było na pewno o wiele więcej. I tu muszę przyznać, że długo, bo długo, ale Wahoo zrobił to całkiem dobrze, a w przypadku obsługi świateł radaru to nawet pod pewnymi względami lepiej niż Garmin - chodzi mi o możliwość wyłączenia światła i włączenia po wykryciu pojazdu na 1/5/10s
Dobrze się ogląda jak Wahoo powoli nadrabia najpoważniejsze minusy. Może inni producenci zaczną wreszcie robić lampki zgodne z ANT+. Wiem, że to dziwnie zabrzmi ale ja już sobie nie wyobrażam ręcznego włączania 3 lampek i wyłączania na koniec jazdy... . Tak samo zmieniania trybów szukając tego nocnego bo zbliża się zachód słońca.
Napisano 30 marzec 2024 - 12:21
[...] Tak samo zmieniania trybów szukając tego nocnego bo zbliża się zachód słońca.
Jeśli piszesz o polu connect iq to właśnie nie jest z tym wcale super.
Bo przed zachodem słońca masz czasem ciemno i przydałoby się przełączyć w tryb nocny a czasem słońce nisko tak oślepia, że jedyny słuszny tryb to miganie.
Ja jednak nie ogarniam radaru varia. Po skończonej jeździe wyłącza się ale jakby w stan czuwania bo dioda cały czas miga.
Tak to ma działać i działa w garminach. Bo jak wyłączysz całkowicie to się samo nie włączy następnym razem (tzn. tak jest w garminie). A ten tryb standby to na baterii "Up to 3 mo. in standby mode".
Napisano 30 marzec 2024 - 16:42
Jeśli piszesz o polu connect iq to właśnie nie jest z tym wcale super.
Bo przed zachodem słońca masz czasem ciemno i przydałoby się przełączyć w tryb nocny a czasem słońce nisko tak oślepia, że jedyny słuszny tryb to miganie.
Tak to ma działać i działa w garminach. Bo jak wyłączysz całkowicie to się samo nie włączy następnym razem (tzn. tak jest w garminie). A ten tryb standby to na baterii "Up to 3 mo. in standby mode".
Ok w takim razie następnym razem sprawdzę. Dzięki
Napisano 30 marzec 2024 - 17:02
Ja z radością donoszę, że u mnie działa wszystko co nowe i działa doskonale. Varia uruchamia się i wyłącza tak jak w Garminie ze starem / zakończeniem jazdy.
Ten tryb wyłączania po minięciu auta jest debeściak - bateria w Varii schodzi o wiele wolniej.
Nawet dzisiaj po wyjściu z auta miałem odpaloną apkę spotify na telefonie i obsługa spotify pojawiła się na Wahoo. Szukałem w companion jak wyrzucić tę stronę, bo nie jeżdżę ze słuchawkami, ale okazało się, że wystarczy po prostu zamknąć aplikacje spotify w telefonie, strona sama zniknęła z Wahoo.
- artho lubi to
Napisano 31 marzec 2024 - 07:45
Mnie czeka zakup nowego czujnika predkosci, magene juz ewidentnie nie dziala. Oba urzadzenia maja 4 lata i pewnie po ktoryms updacie Bolta przestalo trybic.
Ja mogę polecić Garmin Speed Sensor 2. Właśnie kupiłem drugi do gravela, zero problemów od 3 lat tylko baterię wymieniłem raz.
Napisano 31 marzec 2024 - 16:01
Nie wiem co to za "usprawnienie" ale po którejś z licznych aktualizacji przestało mi pokazywać odległość do ogwiazdkowanych segmentów czyniąc funkcjonalność mało użyteczną. W "nearby segments" mam listę segmentów zaczynających się gdzieś tam.
To tak ma być czy coś nie działa u mnie?
Da się w ogóle wgrać jakiś firmware typu "drugi soft po wprowadzeniu Wahoo Summit" i zaznaczyć gdzieś opcję "drogie Wahoo proszę nie aktualizuj się już nigdy przenigdy bo to po prostu działa i ja już niczego więcej nie chcę"?
Napisano 31 marzec 2024 - 20:22
... zaznaczyć gdzieś opcję "drogie Wahoo proszę nie aktualizuj się już nigdy przenigdy bo to po prostu działa i ja już niczego więcej nie chcę"?
Ale aktualizacje nie instalują się bez pytania. Zawsze możesz wybrać "nie", tyle że będzie pytał za każdym razem.
Napisano 01 kwiecień 2024 - 07:14
Ja zawsze wybieram "nie". Ale one w końcu i tak się pobierają i przy którymś wyłączeniu urządzenia widzę komunikat, że instaluje aktualizację.
W każdym razie - tylko u mnie zniknęła odległość do początków segmentów w pobliżu czy tak juz teraz (chwilowo mam nadzieję) jest? Google nie podpowiada mi wielkiej fali wyników, więc to chyba u mnie
Napisano 01 kwiecień 2024 - 08:34
U mnie to wygląda tak:
Synced X days ago
Starred segment
Nazwa
czas KOM czas PR
-----------
Nazwa
czas KOM czas PR
-----------
Napisano 04 kwiecień 2024 - 10:14
A magene nie ma własnej aplikacji do czujników?
Tak żeby sprawdzić, zaktualizować FW, etc. Wahoo kiedyś miało osobną, nazywała się Wahoo Utility.
Napisano 04 kwiecień 2024 - 11:25
[...]
Da się w ogóle wgrać jakiś firmware typu "drugi soft po wprowadzeniu Wahoo Summit" i zaznaczyć gdzieś opcję "drogie Wahoo proszę nie aktualizuj się już nigdy przenigdy bo to po prostu działa i ja już niczego więcej nie chcę"?
Oficjalnie nie. Ale nieoficjalnie jak najbardziej choć trzeba rozumieć co się robi (robisz na własne ryzyko - ja tego nie sprawdzałem). Starsze FW są cały czas dostępne i mając changelog firmware ze strony wahoo znajdziesz sobie kandydata.
No i możne kiedyś Cię to kopnąć w najbardziej nieoczekiwanym momencie jak okaże się, że przestało gadać z apką elemnt w telefonie.
Tu masz szczegóły:
https://gist.github....23950ef08e3ca3f
Musisz zbootować w trybie adb, wrzucić starszą apkę przez adb i zablokować hosta bolt.wahoofitness.com.
Lista FW:
https://gist.github....254809484c326d4
Choć wystarczy podmienić numerek z FW w linkach z https://bolt.wahoofi...pp/version.json
- heavy_puchatek lubi to
Napisano 04 kwiecień 2024 - 14:28
A magene nie ma własnej aplikacji do czujników?
Tak żeby sprawdzić, zaktualizować FW, etc. Wahoo kiedyś miało osobną, nazywała się Wahoo Utility.
sprawdziłem z ciekawości i coś nawet jest, ale już nie chce mi się sprawdzać starych czujników skoro nowe działają