Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam
Napisano 19 marzec 2020 - 20:03
Sensorki przyjechały, sparowanie blyskawiczne, działa super. I temperatura wróciła do normy.
Pytanko jeszcze, czy takie mocowania na gumkę do Garmina będą pasowac? Bo oryginalne Wahoowskie są na zippy, czego nie cierpię. (nie chcę jednak wysięgnika, dziwnie jakoś z tym)
https://www.olx.pl/o...6bATFTwYS1Hzxnw
Napisano 20 marzec 2020 - 14:25
Tak, ale weź pod uwagę że bagnet Wahoo jest obrócony o 90 stopni w stosunku do garminowskiego.
Napisano 22 marzec 2020 - 06:55
Ja kupiłem od chińczyków http://pl.aliexpress...0120105373.html
Można podwiesić kamerę albo latarkę.
Napisano 24 marzec 2020 - 20:51
Kuipłem, sprawdziłem. Trochę pasuje a trochę nie. Mocniej przywale przodem w dziure/kamole i jest ryzyko że wyleci tzn w porównaniu z dedykowanym jest wyraźnie gorzej. Ale jest mnie więcej na tym samym poziomie co moje ex-liczniki (porównałem jeszcze) więc może nie będzie źle.
czemu oni nie dali normalnie na gumki.. tyle osób o to pyta na ich stronie
Napisano 22 kwiecień 2020 - 07:57
Taka ciekawostka, przerobienie starszego modelu na Roam poprzez wgranie oprogramowania do Roam (bo to przecież androidowska apka jest), poniżej oprogramowanie Roam na Bolt:
Dwa minusy: większe zużycie energii i urządzenie nagrzewa się nieco. Chyba raczej zamiast Bolt powinno się użyć większego brata...
- cauchy lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 kwiecień 2020 - 10:51
Na smartfonie też uruchomisz apkę Wahoo (bolt/roam), tyle tylko, że przez brak fizycznych przycisków wiele z tym nie zrobisz. Tu jak widać i owszem, da się nie tylko uruchomić, ale i użytkować. Fakt, Roam ma prawdopodobnie mocniejszy procesor i większy akumulator (no i inny ekran), ale dla chcącego nic trudnego.
Przy okazji - chodzą słuchy, że używanie Roam do sterowania Direto to nienajlepszy pomysł, mogący skutkować uszkodzeniem trenażera:
https://groups.googl...ers/8FWvs0jx5qQ
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 kwiecień 2020 - 15:01
Ja na razie bardzo zadowolony z Bolta (prócz tego że padł mi raz w połowie trasy jak miał jeszcze 20%, niestety nie dociagnął)
Podgląd wgranego śladu w trasie - super. Wszystkie ulubione dane w jednym miejscu.
Z dużych plusów w porównaniu z poprzednimi zwykłymi licznikami to wyświetlacz jest dużo czytelniejszy nawet w jaskrawym słońcu i ma zajebistą rozdziałkę - nie ma w ogóle pixelozy. Nie zastanawiam się czy to się wyswietla 7 czy 1 albo 0 czy 8. Cyferki gładziutkie, doskonale czytelne. Mała rzecz a cieszy.
- kono78 lubi to
Napisano 23 kwiecień 2020 - 17:42
Od niedawna mam bolta i mam problem z prowadzeniem po śladzie. Założyłem konta na ridewithgps i komoot. Stworzyłem sobie w obu testowe trasy. Trasa z ridewithgps ładnie się zsychronizowała, widać wszystko ok, ale nie działa prowadzenie po niej, bolt nie daje żadnych wskazówek. Z Komoot natomiast nic się nie synchronizuje, tak jakbym żadnej trasy nie stworzył tam.
Napisano 23 kwiecień 2020 - 18:59
Tak, oczywiście połączone. Ridewithgps, komoot i strava. Trasy z ride i stravy ściąga, z komoot nie. Zachowuje się tak, jakbym po prostu żadnej komoot nie stworzył, pokazuje, że konto podłączone, żadnych tras jednak nie zaciąga. Z pozostałych dwóch nie nawiguje po trasie natomiast. W stravie to chyba normalne, ale w ridewithgps chyba powinien. Może jakoś inaczej trzeba tą trasę w ridewithgps zapisać by nawigował?