Jump to content

Photo

Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam

2270 replies to this topic

#1321 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 31 August 2020 - 10:19

Pisałeś, że masz problemy z połączeniem ROAMa z wifi. I to uprzykrza synchronizację tras.
Doradziłem więc, że w takich przypadkach sprawdź w aplikacji na kom. czy nowa trasa się zsynchronizowała i wrzuć ja na licznik przez BT.
Ale pamiętam, że kiedyś był problem (nie wiem, czy naprawili), że jak już jakas trasa z rwgps była widoczna w aplikacji, to gry zrobiłem jakąś modyfikację trasy w serwisie rwgps, to potem tej zmiany nie synchronizowała apka Wahoo. Trzeba było zapisać modyfikowaną trasę jako zupełnie nową.

Moim problemem jest to, że mam porównanie do bolta. Tam działało wszystko. Od pierwszego do ostatniego dnia.

Z roamem jest po garminowsku jak widzę. Przeinstaluj, obejdź, spróbuj inaczej, zresetuj.

Ciagle będę używał roama, przynajmniej do końca października, ale zaznaczam, że różowo z tym modelem nie jest.

#1322 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 posts
  • SkądŁódź

Posted 31 August 2020 - 12:42

Ostatnio miałem tylko problem ze wskazaniami z Di2. Strava, RideWithGPS i Google Fit synchronizują się bez problemu.
Roam.

#1323 StefanX

StefanX
  • Użytkownik
  • 121 posts

Posted 31 August 2020 - 14:23

Ciagle będę używał roama, przynajmniej do końca października, ale zaznaczam, że różowo z tym modelem nie jest.

Czyżby przesiadka na karoo 2?

#1324 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 31 August 2020 - 14:33

9a26fea79fb7df9c4463a2c33c29efc8.gif

#1325 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 02 September 2020 - 20:24

"Fakap'a" Wahoo ciąg dalszy:

- nie ma Live Trackingu, nawet maila;

- nie ma auto-uploadu;

- po tygodniu zaczęła działać kadencja, ale nie działa tętno. Zmienię na weekend wszystkie baterie, choć niedawno zmieniałem.

K..a, a przez pierwszy rok było tak pięknie. Znaczy normalnie.

• lukaszzsch and adam1920 like this

#1326 speed50

speed50
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 03 September 2020 - 17:07

To może zapytam tak. W jaki sposób, darmowym programem lub aplikacją, tworzycie trasy i wygrywacie do Wahoo. Ride With GPS w wersji mobilnej w tym zakresie jest płatny, Komoot, jak pisałem wcześniej synchronizuje się jednostronnie.
Jak sobie w tym temacie radzicie? Jeżeli ma to jakieś znaczenie to system mob. IOS

#1327 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 03 September 2020 - 17:09

Co masz na myśli pisząc komoot synchronizuje się jednostronnie?

Ja mając urządzenia na iOS trasy robię w komoot, naviki, ostatnio uwielbiam stravę. Wszystko działa( naviki wymaga najpierw kopiowania do komoot)

#1328 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 September 2020 - 18:09

Ride With GPS w wersji mobilnej w tym zakresie jest płatny

Ja rysuję trasę w RWG ale na stronie. Potem sync w komputerze Wahoo i jest. Czasem gdy zobaczę fajną aktywność na Strava to  korzystam z "create route", zapisuję w swoich i też sync. Działa bez "subscribe", chociaż kusi mnie by spróbować tego nowego edytora, ale to na wiosnę.

#1329 speed50

speed50
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 03 September 2020 - 18:15

Jednostronnie w takim znaczeniu, ze z Wahoo na Komoot po treningu działa błyskawicznie. Niestety z Komoot na Wahoo nic się nie dzieje. Kiedy apce Wahoo wchodzę w zakładkę Routes to faktycznie sprawdza wszystkie aplikacje ale z Komoot nic nie „ściąga”. Czytam co napisałem i mam wątpliwości czy jest to zrozumiałe 🤔😉

#1330 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 posts

Posted 03 September 2020 - 19:05

Jednostronnie w takim znaczeniu, ze z Wahoo na Komoot po treningu działa błyskawicznie. Niestety z Komoot na Wahoo nic się nie dzieje. Kiedy apce Wahoo wchodzę w zakładkę Routes to faktycznie sprawdza wszystkie aplikacje ale z Komoot nic nie „ściąga”. Czytam co napisałem i mam wątpliwości czy jest to zrozumiałe 🤔😉

Strona Komoot na win7. Klikam wysyłkę na urządzenie GPS i trasa pojawia się natychmiast i w aplikacji i na urządzeniu. Trasy ze Stravy również przepuszczam przez Komoot, aby mieć prowadzenie "turn by turn"

#1331 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 03 September 2020 - 22:45

Ja rysuję trasę w RWG ale na stronie. Potem sync w komputerze Wahoo i jest. Czasem gdy zobaczę fajną aktywność na Strava to korzystam z "create route", zapisuję w swoich i też sync. Działa bez "subscribe", chociaż kusi mnie by spróbować tego nowego edytora, ale to na wiosnę.

Edytor jest super. Heatmapy są super.

#1332 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 posts

Posted 04 September 2020 - 07:48

Edytor jest super. Heatmapy są super.

Heatmapy są do du...
Żartuję. Nas początku nie mogłem się odnaleźć bo zniknęły znajome drogi wojewódzkie i krajowe do których byłem przyzwyczajony patrząc na mapy. Ale faktycznie Edytor Stravy daje radę, jedynie brak turn by turn. Jeżdżąc nie używam ekranu mapy, wystarczają powiadomienia a tu brak.

#1333 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 04 September 2020 - 07:55

W roamie działa nawigacja TBT, ale wiadomo.

#1334 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 04 September 2020 - 08:12

Jaki darmowy serwis do Turn by Turn w Bolcie? Komoot to wiem, ale nie mam płatnych map a nie widzę nikogo kto by pożyczył konto na stworzenie jednej trasy :D Wiem o darmowej części map w Komoot, ale akurat moja trasa przebiega przez 3 regiony :D

#1335 speed50

speed50
  • Użytkownik
  • 109 posts

Posted 04 September 2020 - 08:48

Strona Komoot na win7. Klikam wysyłkę na urządzenie GPS i trasa pojawia się natychmiast i w aplikacji i na urządzeniu. Trasy ze Stravy również przepuszczam przez Komoot, aby mieć prowadzenie "turn by turn"

W Komoot przez stronę można zaplanować, ale wysyłka nie działa, najprawdopodobniej to kwestia płatności za mapy. Ride with GPS - działa planowanie na stronie i synchronizacja. Jest jakaś opcja żeby zrobić taki myk bezpłatnie poprzez telefon?

#1336 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 posts

Posted 04 September 2020 - 09:55

Ogarnia ktoś o co chodzi?
Najpierw przez tydzień aplikacje nie wysyłała treningów, teraz zaczęła wysyłać podwójnie. Na szczęście serwisy nie dublują aktywności.55b1315fe34a5ad8d2d6b60a5367bb85.jpg

#1337 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1,152 posts
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Posted 04 September 2020 - 10:32

To jakiś żart. Chyba komoot usłyszało moje narzekanie. Zalogowałem się, a tu promo na wszystkie mapy za 19,99 euro =D

• cauchy and lukaszzsch like this

#1338 mareq

mareq
  • Użytkownik
  • 232 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 04 September 2020 - 12:00

Jakbyś miał apkę komoota w telefonie to już dawno byś wiedział :) .

#1339 cegla11

cegla11
  • Użytkownik
  • 92 posts

Posted 05 September 2020 - 14:34

Mam pytanie, zrobiłem dziś jade ponad 8h elemnt cały czas włączony, po przyjechaniu do domu chciałem go wyłaczyć i sie nie da, odłączyłem go w apce telefonu i teraz nie da się sprawować, jest jakaś metoda żeby go wyłączyć i nie stracićm danych? Podejrzewam, że po 15 minutach sie też nie wyłączy. Jak wciskam przycisk wyłączenia świeci cały czas pleas wait

#1340 lukaszzsch

lukaszzsch
  • Użytkownik
  • 748 posts

Posted 05 September 2020 - 14:36

Dziwne. Połącz do kompa. W folderze export są pliki fit, zrób backup.

Reply to this topic