W apce Bolt figurował, ale była ikonka czerwonego wykrzyknika, która oznaczała że coś się nie udało. Trzeba było skasować Bolta i sparować jeszcze raz...
Nie wiem, jaki bardziej ostrzegawczy znak można użyć. Czerwony wykrzyknik u 99,9% ludzi zapaliłby jednak "lampkę", że coś nie teges. Nie możesz mieć tutaj pretensji do Wahoo.
Sam proces synchronizacji segmentów jest opisany półgębkiem gdzieś w FAQu na stronie - nie znalazłem tego w instrukcji obsługi.
Nie da się nie zauważyć funkcji "sync" w Elemencie.
Synchronizacja danych jest możliwa tylko przez Wi-Fi. Przy czym nie może to być Wi-Fi utworzone przez smartfona, z którym Bolt jest sparowany. Czyli można to zrobić tylko w domu, na trasie nie da rady. To ograniczenie też wydaje mi mocno niezrozumiałe i rozczarowujące.
Tutaj pełna racja. Miałem już sytuację, że chciałem synchronizować poza wifi. No i klops. To jest poważny minus.
Czas pracy na baterii: może ktoś ma bardziej rzetelne dane, ale ja tylko z dzisiaj mam taki wynik: 3:40h działania (w tym tylko 2:40h jazdy) zużyło 38% baterii. Czyli wg mnie 8-10h. Jest to porównywalne z używaniem apki+smartfona, przy czym smartfona można wydłużać pracę przez wyłączenie 3g/wifi - tutaj nie wiem co można wyłączyć, chyba nic.
Ja ładuję raz na tydzień. Mam w sumie ok. 8-10 godzin jazdy i nadal ok. 30%, ale już ładuję, aby potem nie zostać w czarnej...
Jeżdżę zawsze na połączeniu z iPhone'em, dostaję bardzo dużo maili, co pewnie też kosztuje trochę baterię. Dla mnie wystarczy. Oczywiście potrafię sobie wyobrazić, że dla innych to mało. Wtedy przydaje się opcja ładowania z powerbanku.
mnie ten produkt na razie rozczarowuje szczególnie, że jest reklamowany jako "the simplest to use".
Ale on jest "the simplest to use". Każdy z moich poprzednich liczników musiałem podłączać do kompa, instalować oprogramowanie, kombinować, a i tak zawsze coś działało. A tutaj gdyby nie ładowanie, to Wahoo w życiu nie podłączyłbym do komputera. Bo nie ma potrzeby. Wszystko dzieje się automatycznie, plus obsługa (ridewithgps - planowanie tras), plus Strava (wybór segmentów).
Jedyne, co bym dodał, to wsparcie do endomondo. Co prawda głównie działam na stravie (tutaj jest automat), ale na endo sporo znajomych z czasów biegania mi zostało. I tam muszę ściągać gpx ze stravy i przerzucać. A mogłoby wpadać automatem. Może kiedyś się dogadają z endo.