Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wahoo: Komputerki Treningowe: Elemnt, Bolt, Roam

2270 odpowiedzi w tym temacie

#1381 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 listopad 2020 - 13:58

Mam problem z eksportem treningu z wahoo element bolta do stravy. Po chwili przerwy zrobiłem dzisiaj FTP test. Chwilę po rozpoczeciu treningu przełączyłem na bolcie typ treningu na indoor. Po zakończeniu zsynchronizowało to do stravy, gdzie wyświetla że aktywność trwała 22 sekundy :) . W TrainingPeaks wyświetla cały trening prawidłowo (ale sprawdzenie średnich watów na segmencie wymaga subskrypcji, a na razie nie chcę za to płacić). Macie może pomysł jak to ogarnąć? Próbowałem usunąć pola lokacji, prędkości i dystansu z pliku ale nic to nie zmienia. 

A, bo to chyba istotne: jeżdżę z pomiarem mocy, tętnem i kadencją, ale bez pomiaru prędkości.

#1382 BigLou

BigLou
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 30 listopad 2020 - 18:58

Mam niestety tak samo. zmiana lokalizacji skutkuje tym że zapisuje tylko fragment treningu.

#1383 qzn

qzn
  • Użytkownik
  • 534 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 listopad 2020 - 20:17

kurde, wykasowanie pola lokacja nie pomogło :/ 

#1384 faziolot

faziolot
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 26 styczeń 2021 - 13:29

Wiele razy robiłem tak, że po dojeździe do celu wyłączałem bolta, włączony ponownie po kilku godzinach najpierw „restoration” i ślad był kontynuowany. Ważne żeby wyłączyć w trakcie pauzy i nie kończyć trasy przed wyłączeniem urządzenia .

Witam wszystkich! Jestem nowy, więc nie bijcie ;)

Taki casus poniekąd w kontekście cytowanego posta: Jadę po trasie wcześniej zaplanowanej. Zmieniają mi się plany i chcę zmienić trasę, wytyczając nową (nieważne w czym) z początkiem w bieżącej lokalizacji.  Jak to zrobić bez konieczności stopowania bieżącej trasy? Z góry dzięki za wsparcie.

Pozdrawiam

#1385 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 27 styczeń 2021 - 15:02

Zakończenie nawigowania i rozpoczęcie nowego nie kończy rejestracji treningu, jeśli pytasz o to.

#1386 faziolot

faziolot
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 27 styczeń 2021 - 17:18

Dokładnie o to chodzi. Dzięki.

#1387 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 31 styczeń 2021 - 11:51

Witam. Ze względu że nie jestem użytkownikiem licznika Waghoo, zwracam się z pytaniem czy można oraz jak wgrać plik FIT do tego urządzenia? Czy można to wykonać za pomocą dedykowanej aplikacji?
Using Tapatalk

#1388 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 31 styczeń 2021 - 12:30

Witam. Ze względu że nie jestem użytkownikiem licznika Waghoo, zwracam się z pytaniem czy można oraz jak wgrać plik FIT do tego urządzenia? Czy można to wykonać za pomocą dedykowanej aplikacji?

Eksportujesz do ridewithgps, dajesz synchronizacje i już ;)
  • czarusblitz lubi to

#1389 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 01 luty 2021 - 10:06

Zależy z czym ten "fit" ma być. Aktywność? Kurs? Trening?

Jeśli kurs, to nawet nie trzeba eksportować do RWGPS, tylko gpx z kursem wystarczy wysłać do aplikacji Wahoo. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1390 stryjek

stryjek
  • Użytkownik
  • 819 postów
  • SkądSobótka

Napisano 01 luty 2021 - 10:14

Ostatnio eksportuje pliki od znajomych ze stravy w ten sposób.

https://youtu.be/DjMFPxtajjM

#1391 Zgredek

Zgredek
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 01 luty 2021 - 11:45

Witam

pytanie takie czy wahoo planuje w końcu dodać powiadomienia z innych aplikacji bo nie mogę się doszukać jakiegoś ich firmowego forum gdzie rozmawiają z użytkownikami

Na razie używam wahoo sender taki mały programik w javie i po usunięciu programu powergenie od huwawei nawet to działa ale wolałbym to mieć w jednej aplikacji 

#1392 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8612 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 01 luty 2021 - 12:50

Nic o tym nie wiadomo, czy i w ogóle. Na grupie google użytkownicy od dawna podnosili tą kwestię, bez rezultatu. Autor tego programika oferował swoją pomoc jeśli samo Wahoo nie jest w stanie ogarnąć tematu, też bez rezultatu. Jest to o tyle wkurzające, że ograniczenie tylko do komunikatów sms (i powiadomień o przychodzących rozmowach telefonicznych, a w iOS jeszcze nagłówki maili można przeczytać, w androidzie to nawet nie jest dostępne) jest dość archaiczne, teraz komunikaty na ogół przesyła się różnymi komunikatorami, sms raczej odchodzi w zapomnienie. Tym bardziej można sobie z głowy wybić bardzo użyteczne odpowiadanie na wiadomości/rozmowy jakąś zaplanowaną odpowiedzią np. "Trenuję, nie przeszkadzać" (czy coś w tym stylu). O ile to ostatnie do realizacji w iOS byłoby niemożliwe do realizacji (lub bardzo utrudnione), to w androidzie da się zrobić bezproblemowo. 

Wahoo Sender to aplikacja androidowska, a co za tym idzie możliwa do wykorzystania też tylko przez użytkowników androida. Wersja na iOS nie powstała. Sam autor apelował do Wahoo:

Wahoo if your reading this.
Please implement this into the official app. It is something that is desperately needed(Google it). I don't get SMS'es I get messages via web services(Signal, Facebook Messenger etc) just get it done it’s trivial
Bez odzewu, niestety...

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1393 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 postów

Napisano 05 luty 2021 - 15:27

Zależy z czym ten "fit" ma być. Aktywność? Kurs? Trening?
Jeśli kurs, to nawet nie trzeba eksportować do RWGPS, tylko gpx z kursem wystarczy wysłać do aplikacji Wahoo.

Chodzi o pliki ".fit ". Nie używam tego licznika, chciałem wysłać znajomemu pliki do wykonania treningów, jedyne co wyczytałem, to że podobno po podłączeniu licznika do komputera, można skopiować je do licznika (coś na styl pamięci zewnętrznej). Jakoś w Garminie to wszystko łatwiej i więcej możliwości...
Using Tapatalk

#1394 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 luty 2021 - 17:04

Trzeba wrzucić plik na urządzenie (telefon/tablet) gdzie jest zainstalowana aplikacja Wahoo Elemnt. Potem pukasz w plik, wybierasz "otwórz za pomocą" i kopiuj do Elemnt. 

• czarusblitz lubi to

#1395 StefanX

StefanX
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 09 luty 2021 - 10:33

Bezskutecznie piszę na support w sprawie aktualuzacji map dla roam. Od 2019 żadnego upadte.
A jak z mapami dla bolt i Elemnt?

#1396 sargento

sargento
  • Użytkownik
  • 326 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 luty 2021 - 17:18

To te same mapy. 

#1397 StefanX

StefanX
  • Użytkownik
  • 121 postów

Napisano 10 luty 2021 - 18:02

Roam ma 'routing'. Myślałem, że mapy zawierają dodatkowe dane.
Mniejsza o to. Czyli Bolt i Elemnt też bez aktualizacji map tyle czasu?

#1398 Jaca911

Jaca911
  • Użytkownik
  • 554 postów

Napisano 11 luty 2021 - 15:35

Dokładnie. Kiedyś aktualizowany się co miesiąc, a od ponad roku nic.

#1399 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 11 luty 2021 - 16:08

Roam ma 'routing'. Myślałem, że mapy zawierają dodatkowe dane.
Mniejsza o to. Czyli Bolt i Elemnt też bez aktualizacji map tyle czasu?

element nie jest już nawet produkowany przez Wahoo.... 

#1400 kono78

kono78
  • Użytkownik
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 luty 2021 - 18:51

Język polski też podobno miał być. Jakieś chiński komputerki mają menu w języku polskim Wahoo nie :/

Wysłane z mojego Lenovo TB-8505X przy użyciu Tapatalka

Dodaj odpowiedź