Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#881 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 31 sierpień 2016 - 15:29

...a ile oferujesz za 305 bez nadajników?

Interesuje mnie tylko nowy produkt z gwarancją.

#882 p-kedzia

p-kedzia
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 01 wrzesień 2016 - 21:25

Jak coś to mam 305, mogę sprzedać bez nadajników.

#883 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 02 wrzesień 2016 - 09:43

Witam,

Zapytanie dotyczy MIo 105.

Utworzyłem sobie trasę na Stravia i wrzuciłem na Mio 105. Fajnie trasa wygląda fajnie prowadzi małą strzałką i powiększa i oddala mapę automatycznie. JEdnak jest jedna wkurzająca rzecz przez którą ta fajna funkcja nawigacją staje się bezużyteczna. Mianowicie komunikaty POZA TRASĄ  i NA TRASIE  właczają się praktycznie co chwila. Nie było by problemu gdyby same znikały jak inne alerty. Jednak te pozostają póki nie wciśnie się jakiegokolwiek przycisku. Praktycznie co chwila muszę naciskać przycisk.

Przeszukałem już wszystkie funkcję w celu wyłaczenia tych alertów przy nawigacji ale nic nie pomaga jak są tak są i samoczynnie nie znikają.

Czy u Was też jest tak samo ? Jeśli tak to niezły babol w programie.

#884 Drake29a

Drake29a
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 02 wrzesień 2016 - 10:19

Na mio505 jeśli w miarę szybko nie wrócisz na trasę to pojawia się komunikat że nie udało się wytyczyć trasy, i nawigacja jest bezużyteczna, musisz zatrzymać, i włączyć nawigacje od nowa.

#885 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 02 wrzesień 2016 - 12:06

Hmm to też bez sensu na tym mio 505, chociaż żeby można było wpisać odchylenie dróg. A nie zjadę dosłownie marę metrów z jezdni np na chodnik i już wyrzuca komunikat poza trasą. Kurcze jestem zawiedziony bo dla tej funkcji kupiłem mio.

#886 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3220 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 wrzesień 2016 - 12:11

Nie ma tam zwykłej jazdy po szlaku ?

7602ede9d85aa0ebmed.png

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.

logo_phpBB.gif

#887 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 02 wrzesień 2016 - 13:21

Na mio505 jeśli w miarę szybko nie wrócisz na trasę to pojawia się komunikat że nie udało się wytyczyć trasy, i nawigacja jest bezużyteczna, musisz zatrzymać, i włączyć nawigacje od nowa.

Dziwne zachowanie tego Mio, moja 505 jak zjadę z trasy to kieruje najbliższą drogą z powrotem na trasę - nie raz już w lesie zdarzyło mi się wjechać w inna ścieżkę i zawsze poprowadziło tak, że z powrotem znalazłem się na wytyczonej trasie - nie pamiętam bym musiał od nowa włączać nawigację. Trasę wyznaczam na ride with gps i wgrywam gpx-a z trasą do milo. Fakt faktem, że czasami w lesie z powodu drzew i w związku z tym słabego sygnału potrafi informować mnie, że jestem po za trasą i sypie wówczas bez przerwy komunikatami.

pozdrawiam

Jarek 

#888 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 03 wrzesień 2016 - 20:53

Też nie mam problemów. 315 szybko wytycza mi jakiś objazd.

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#889 Nurek_

Nurek_
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 05 wrzesień 2016 - 07:08

Witam,

Utworzyłem sobie trasę na Stravia i wrzuciłem na Mio 105. Fajnie trasa wygląda fajnie prowadzi małą strzałką i powiększa i oddala mapę automatycznie. JEdnak jest jedna wkurzająca rzecz przez którą ta fajna funkcja nawigacją staje się bezużyteczna. Mianowicie komunikaty POZA TRASĄ  i NA TRASIE  właczają się praktycznie co chwila. Nie było by problemu gdyby same znikały jak inne alerty. Jednak te pozostają póki nie wciśnie się jakiegokolwiek przycisku. Praktycznie co chwila muszę naciskać przycisk.

Przeszukałem już wszystkie funkcję w celu wyłaczenia tych alertów przy nawigacji ale nic nie pomaga jak są tak są i samoczynnie nie znikają.

Dziwne, nigdy nawet na oczy nie widziałem takiego komunikatu. Jaką masz wersję oprogramowania?

#890 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 05 wrzesień 2016 - 12:11

Witam,

masz 105 czy 505 ??

bo dyskusja poniżej jest ogólnie bez sensu.

Używam 2 modeli i nie miałem nigdy takich komunikatów, wiec jest to Twój problem a nie problem ogólny.

#891 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 05 wrzesień 2016 - 12:39

masz 105 czy 505 ??

Używam 2 modeli i nie miałem nigdy takich komunikatów, wiec jest to Twój problem a nie problem ogólny.

Tak ja pisałem w moim poście mio 105.  A uruchamiasz powtórz trasę czyli jakby uruchamiasz nawigację ?

Niestety na  obecną chwile wybrnąłem z tego tylko włączając alert czasowy co 10s który znosi mi napis POZA TRASĄ, NA TRASIE co 10s ale i tak to nie zadowala. Do tego nie można wyłączyć dźwięków alertów więc co chwila mi pika.

Soft mam ostatni 2.01 czy coś nie mam przy sobie to nie powiem dokładnie. Ale mio soft nie GS.

Załączone pliki

#892 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 06 wrzesień 2016 - 10:25

masz 105 czy 505 ??

To więc jak mój problem czy ogólny problem? Wydaje mi się że ogólny jak może być tylko mój. Oprogramowanie wszędzie działa tak samo przynajmniej powinno. Ustawień za bardzo ni widze aby można było wprowadzić mocniejsze odchylenie dróg.

#893 Drake29a

Drake29a
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09 wrzesień 2016 - 21:25

Takie pytanko z innej beczki...
Czy Mio Cyclo obsłuży czujniki kadencji i szybkości garmina?

Mam na myśli te najnowsze osobne czujniki: http://www.eazymut.p...kosci-nowy.html

#894 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 10 wrzesień 2016 - 06:10

Łączność bezprzewodowa ANT+. Powinny działać z Mio.

#895 MroovA

MroovA
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14 wrzesień 2016 - 11:07

Witam,

Witam,

Mój Mio 105 zachowuje się dokładnie tak samo. Zgłaszałem to nawet, jako problem, do serwisu ale umyli ręce, i odpowiedzieli mi, że nie mieli podobnych zgłoszeń.

Wydaje mi się jednak, że to jest problem z firmware'm tylko że MIO zakończył już rozwijanie tego urządzenia i nie chce im się wypuścić kolejnej poprawki oprogramowania. A szkoda.

#896 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 14 wrzesień 2016 - 12:05

MroovA myślę że problem polega na tym że mało kto używa tej funkcji w Mio 105. A tym bardziej mało wysyła ten problem. Dlatego piszą że nie mają zgłoszeń. A napewno dokłądnie wiedzą że problem istnieje. Ciekawy jestem czy ten problem występuje przy sofcie GS 580p.

Na jaki adres wysyłałeś problem też wyślę ze zdjęciami. Dla mnie to babol na maxa. Szkoda że tej funkcji nie przetestowałem w ciągu 2 oddałbym z powrotem do sklepu.

Szkoda też że nie można np wrzucić tą małą strzałkę z nawigacji to parametrów licznika. Tak muszę przłączać ekrany na przemian aby sprawdzić jak szybko jadę i jaka kadencja. Pięknie by było gdyby na nawigacji zamiast odległości do punktu było można wybrać dwie wartości z licznika. Ahh marzenia ściętej głowy :)

#897 MroovA

MroovA
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14 wrzesień 2016 - 12:52

MroovA myślę że problem polega na tym że mało kto używa tej funkcji w Mio 105. A tym bardziej mało wysyła ten problem. Dlatego piszą że nie mają zgłoszeń. A napewno dokłądnie wiedzą że problem istnieje. Ciekawy jestem czy ten problem występuje przy sofcie GS 580p.

Na jaki adres wysyłałeś problem też wyślę ze zdjęciami. Dla mnie to babol na maxa. Szkoda że tej funkcji nie przetestowałem w ciągu 2 oddałbym z powrotem do sklepu.

Szkoda też że nie można np wrzucić tą małą strzałkę z nawigacji to parametrów licznika. Tak muszę przłączać ekrany na przemian aby sprawdzić jak szybko jadę i jaka kadencja. Pięknie by było gdyby na nawigacji zamiast odległości do punktu było można wybrać dwie wartości z licznika. Ahh marzenia ściętej głowy :)

1. Na sofcie GS 580p nawigacja działa całkiem nieźle. Trzeba tylko pamiętać, że skalowanie "mapki" działa tylko wtedy gdy prędkość jest pobierana z czujnika prędkości a nie z GPS.

2. Zgłaszałem na Polskiej stronie MIO: Pomoc->Pytania i odpowiedzi online->Śledzenie Problemu

3. Możliwość ustawienia strzałki jako jednego z pól danych byłaby idealna ale co tu mówić jak nawet zwykłego zegarka nie da się tam wstawić. Żeby podejrzeć która jest akutalnie godzina też trzeba się naklikać. Życie :)

#898 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 14 wrzesień 2016 - 13:12

To dziś spróbuję wgrać soft GS. Powiedz mi tylko czy na sofcie GS można włączać wyłączać ekrany (zegarek) (kompas ) itp, bo słyszałem że nie można.

#899 MroovA

MroovA
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 14 wrzesień 2016 - 13:31

To dziś spróbuję wgrać soft GS. Powiedz mi tylko czy na sofcie GS można włączać wyłączać ekrany (zegarek) (kompas ) itp, bo słyszałem że nie można.

Ekrany są niestety na stałe. 4 z polami danych -> zegarek -> mapka -> kompas.

#900 panpatryk

panpatryk
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 18 wrzesień 2016 - 22:15

Cześć,

piszę z pytaniem, ponieważ po raz pierwszy mam poważny problem z MIO. Do tej pory działało bez przeszkód jak trzeba. Niestety szlag je trafił, a teraz trafia mnie po podróży na Gran Canarię. Wyświetla mi taki komunikat, pobrałem te pliki, próbowałem zrobić mapy w googlu, przekonwertować i wrzucić do gpsvisualizera niestety nic nie widzą. Strava widzi datę i czas trwania jazdy. Czy ktoś z Was borykał się z tego typu problemem lub wie jak mu zaradzić?

Pozdrawiam

Patryk

Załączone pliki

• Załączony plik  mio.jpg   58,03 KB   13 Ilość pobrań

Dodaj odpowiedź