Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ehh, Co To Sie Robi Na Tym Świecie...

1447 odpowiedzi w tym temacie

#1161 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 18 październik 2019 - 16:58

Gdy napisałeś "czyń swoją powinność" od razu w głowie usłyszałem piosenkę Boginii seksu. "Rozbieraj się do bikini by czynić swoją powinność", dawno nie słuchałem i właśnie ściągnąłem na telefon. Dzięki :)

#1162 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 18 październik 2019 - 17:11

Oj tam panowie ateiści . W Polsce upadł już nazizm, komunizm, lewica, upadła też platforma obywatelska, to też nie wiem skąd jeszcze ta werwa. Wiem że boli, ale to można leczyć

#1163 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 18 październik 2019 - 17:14

Nic wiecej sie po Tobie nie spodziewałem :)

#1164 Siara_iwj

Siara_iwj

Zło Konieczne

• Moderator
  • 2263 postów
  • SkądSheffield

Napisano 18 październik 2019 - 17:17

Oj tam panowie ateiści . W Polsce upadł już nazizm, komunizm, lewica, upadła też platforma obywatelska, to też nie wiem skąd jeszcze ta werwa. Wiem że boli, ale to można leczyć

Jeszcze Pis i Kościół katolicki i będzie komplet upadłych reżimów. 

Lekkie. Tanie. Mocne. Wybierz dwa - C. Boardman

#1165 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 18 październik 2019 - 17:40

Panie co to się robi :) banany w kieszeni, koszulki z tęczą... Obcisłe stroje... Cienkie oponki... Ogolone łydki... Do piekła z nimi😹😹😹

#1166 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 18 październik 2019 - 18:10

O ile jest to tęcza mistrza UCI, to jestem na TAK!

Ty też za to zdanie powinieneś dostać ostrzeżenie.

Prozor, nie śpij, czyń swoją powinność.

Pospać nie dadzą...

Adaś: nununu! Nie ładnie. Zadowolony? 🤗

Jak nikt nie zgłasza, to w tym temacie (i tym drugim, wiadomo jakim) wyrywać się nie będę, no bo... eh, co robi się na tym świecie 🤣

Prozor ciśnie vo2max teraz. Na wypadek gdyby go z kałachami na rowerach mieli gonić po DDR

A właśnie, że spałem. Drzemka popołudniowa. Należy się jak psu buda 😋. Chyba jakieś kryterium na Zwifcie zaliczę, na konkretny trening dziś nie mam weny, ale jakaś mobilizacja musi być. 

Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750

24-d4e1077f23de8150b93d6b38a42ed7c3.png Grupa Forum na Garmin Connect

#1167 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 18 październik 2019 - 18:47

Niektóre rzeczy operować.

#1168 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 18 październik 2019 - 21:01

Wiem że boli, ale to można leczyć

Sugeruję zapisać się w kolejkę, bo jak na NFZ to trochę poczekasz 👩🏻‍⚕️💉💊🤣

#1169 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 18 październik 2019 - 21:03

Wyciągnie portfel i będzie tym lepsiejszym. Jak to w kolarstwie. Cytując to co wczoraj pisał :)

#1170 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2019 - 06:55

Dla większości wierzących skutecznym lekarstwem jest jakiś duży kryzys.
Dla bezkrytycznie wierzących takie "wyleczenie się" kogoś jest słabością jego wiary. Dla mnie przytomnością i dojrzałością.

#1171 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2019 - 15:50

Czyli aż tak przesiąknięty jesteś kulturą arabską, że zamiast użyć naszego pięknego języka i po prostu napisać, że to w islamie jest zakazane, to musiałeś użyć ichniego "haram"? 

Przyzwyczajaj się już do arabskiego, bo może Ci cię przydać w niedalekiej przyszłości.

Ja cały czas poznaję kulturę arabską i islam, choć według tobo jest to niemożliwe, bo przecież mieszkam "na zabitym dechami wschodzie", w życiu nie spotkałem żadnego muzułmanina, a filmiki z jutuba to sobie można wsadzić.

#1172 Gosc_beskidbike600_*

Gosc_beskidbike600_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2019 - 15:52

A nie możesz poznać jakiejś panienki? Może byś wyluzował wreszcie........

#1173 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 19 październik 2019 - 17:20

Przyzwyczajaj się już do arabskiego, bo może Ci cię przydać w niedalekiej przyszłości.

Mówisz i masz w odpowiedzi na to pytanie:

A nie możesz poznać jakiejś panienki? Może byś wyluzował wreszcie........

po arabsku:

لا ، لأن البرقع سيقاطعه في وضع فتاة.

Przetłumacz sobie ;)

Z drugiej strony, jeśli arabskie kobiety powinny chować to co je zdobi, to pozostawianie ładnie zdobionych oczu jest naganne

Załączone pliki

• Załączony plik  oczy.png   155,04 KB   5 Ilość pobrań

#1174 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 19 październik 2019 - 21:44

Ja cały czas poznaję kulturę arabską i islam, choć według tobo jest to niemożliwe, bo przecież mieszkam "na zabitym dechami wschodzie", w życiu nie spotkałem żadnego muzułmanina, a filmiki z jutuba to sobie można wsadzić.
https://www.youtube....h?v=FFMDT41BHmg

Poznawanie tej kultury przez jutuba jest jak seks w gumie.

#1175 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 19 październik 2019 - 23:24

Czyli też całkiem przyjemny i zdecydowanie bardziej bezpieczny?

Z drugiej strony dzieci z tego nie będzie 🤣

#1176 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 20 październik 2019 - 20:35

Nie. Pozbawiony prawdziwego kontaktu :)
Ja twierdzę że muzułmańska społeczność na świecie to bardzo zróżnicowana grupa ludzi i wielu z nich, szczególnie żyjąc X lat w Europie tak czy inaczej przesiąka inną mentalnością.
Natomiast nasz fan jutuba uważa że nawet jeśli żyją inaczej to i tak chcą nas zabić.
Jedynym sposobem żeby przekonać się jacy NAPRAWDĘ są jacyś ludzie jest poznanie ich bez filtra uprzedzeń czy nienawiści innych ludzi.
Marvelo preferuje gumę filtra i brak osobistego poznania. Nie przyznał się czy że spotkał choć jednego muzułmanina (chrześcijańska niechęć do kłamstwa?) ale mimo tego oni wszyscy i tak są ci "źli".
Ja uważam że oczywiście wśród nich jest masa niedobrych, nie podważam prawdziwości żadnego sprawozdania z ich wyczynów.
Wśród białych jest wielu nienawidzących czarnych. Co nie znaczy że stanem umysłu białego człowieka jest nienawiść do czarnego człowieka.

#1177 Prozor

Prozor
  • Moderator
  • 8638 postów
  • SkądSulęcin

Napisano 21 październik 2019 - 06:42

Tu chrześcijanizm nie ma nic do tego. Taki typ człowieka i tyle. Gdyby był muzułmaninem, to byłby prawdopodobnie islamistą i to ekstremalnym. Choć pewno jego ekstremalizm ograniczałby się do wklejania filmików z jutuba 🤣.

#1178 Gosc_Nikt Ważny_*

Gosc_Nikt Ważny_*
  • Gość

Napisano 21 październik 2019 - 10:03

Ja twierdzę że muzułmańska społeczność na świecie to bardzo zróżnicowana grupa ludzi i wielu z nich, szczególnie żyjąc X lat w Europie tak czy inaczej przesiąka inną mentalnością.

Jedynym sposobem żeby przekonać się jacy NAPRAWDĘ są jacyś ludzie jest poznanie ich bez filtra uprzedzeń czy nienawiści innych ludzi.

Ja uważam że oczywiście wśród nich jest masa niedobrych, nie podważam prawdziwości żadnego sprawozdania z ich wyczynów.
Wśród białych jest wielu nienawidzących czarnych. Co nie znaczy że stanem umysłu białego człowieka jest nienawiść do czarnego człowieka.

Każda społeczność jest zróżnicowana, ale pewna mentalność oraz identyfikowanie się z grupą, a zwłaszcza ze środowiskiem swojego pochodzenia, pozostaje w człowieku na zawsze.

Uważam, że to "przesiąkanie", może dotyczyć np. europejskiego stylu życia, ale pełnej zmiany mentalności, to chyba jednak nie. Zwróć uwagę, że kilku zamachów terrorystycznych na terenie krajów europejskich, dokonali muzułmanie mieszkający w tych krajach od lat, a czasem nawet od pokoleń.

Oczywiście masz rację, że nie można generalizować i mierzyć wszystkich jedną miarą, ponieważ w każdej grupie narodowej, czy nawet wyznaniowej, zdarzają się mniejszości.

Zauważ, że nawet nasze społeczeństwo, jest podzielone niemal w połowie. Jedna część naszych obywateli, to zwolennicy zachodnio-europejskiego stylu życia i wszystkiego, co jest z tym związane. Natomiast druga połowa, ma skłonności nacjonalistyczno-narodowościowe, nacechowane nieufnością do obcych i z mentalnością bliższą wschodniej, niż zachodniej. Jest w naszym narodzie również pewna ilość osób zupełnie obojętnych, ale i ekstremistów religijnych oraz narodowościowych. Co nie zmienia faktu, że każdy obcokrajowiec, ma własne zdanie na temat Polaków, ponieważ inne społeczności ocenia się ogólnie, a nie z podziałem na indywidualności.

A co do poznawania tych ludzi, to mogę dodać tylko tyle, że możesz ich poznać jedynie w takim zakresie, na ile Ci pozwolą. Nawet na pełne poznanie własnej żony, potrzebowałeś zapewne kilku lat, a jednak na pewno nadal Cię zaskakuje w wielu sprawach...

Ogólnie uważam, że muzułmanie/islamiści, to nie jest nic dobrego. Chociaż osobiście nie jestem przeciwny, przyjęciu pewnej ilości emigrantów, uciekających np. przed wojną.

#1179 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 21 październik 2019 - 12:25

Oczywiście że na ile pozwolą. Jednak zakładanie że każdy z nich ma w genach i myślach chęć zabicia innowierców jest... :)
Ale żeby się tego dowiedzieć trzeba chcieć się dowiedzieć.

#1180 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 21 październik 2019 - 13:59

Tu chrześcijanizm nie ma nic do tego. Taki typ człowieka i tyle. Gdyby był muzułmaninem, to byłby prawdopodobnie islamistą i to ekstremalnym. Choć pewno jego ekstremalizm ograniczałby się do wklejania filmików z jutuba 🤣.

Prozor, a ja twierdzę, że gdybyś był kobietą, byłbyś dziwką i puszczałbyś się na lewo i prawo. 

Czy według Ciebie mam prawo do ogłaszania takich stwierdzeń, czy nie?

To co robisz to są zagrywki poniżej pasa. Tobo zachowuje się podobnie.

Podejmujecie osądy udziału mojej osoby w tym wątku bez zagłębienia się w sens materiałów, które tu przedstawiam. Ba, czasem nawet jawnie je ignorując. Jeśli się zabiera głos w jakiejś dyskusji, a tym bardziej wydaje osądy na temat rozmówcy, moralnym obowiązkiem jest zapoznać się z przedstawianymi przez drugą stronę argumentami. Wiem, to wymaga wysiłku, czasu i odrzucenia uprzedzeń. Ale tylko wtedy dyskusja z Wami będzie w ogóle możliwa.

Bo jak na razie to mam wrażenie rozmowy z jakimiś upośledzonymi umysłowo, którzy zachowują się jakby w ogóle nie słuchali albo nie rozumieli tego, co ma do przekazania ich rozmówca.

A poza tym Wasz język, praktycznie w każdej wypowiedzi, zdradza lekceważące, pogardliwe nastawienie do drugiej strony, co wyklucza jakikolwiek konstruktywny dialog.

Oskarżacie mnie o propagowanie nienawiści do muzułmanów (do czego zupełnie nie dałem podstaw ani ja sam, ani osoby występujące w zamieszczanych przeze mnie filmach), a sami jesteście piewcami nienawiści do innych uczestników forum, tych których poglądy nie zgadzają się z Waszymi. To czuć na kilometr. Ten smród zepsuł to forum. 

Dodaj odpowiedź